Nu vet jag varför jag aldrig läser böcker

Jag läser inte böcker. Jag har inte läst en bok på hur länge som helst. Jag bläddrar förstrött i inredningstidningar och resemagasin. Men böcker - nix.

Nu har jag bryskt blivit påmind om varför. Igår kunde jag inte sova. Det var inget på TV - som vanligt. Och jag fick för mig att jag skulle läsa en bok. Gick till bokhyllan där det finns flera bokklubbsböcker från kortare ryck i bokklubbar samt bokreaböcker som aldrig blivit lästa. Där hittade jag en Stieg Larsson. "Flickan som lekte med elden". Del 2 i Millenniumserien om jag fattat saken rätt. Första boken har jag inte. Jag bestämde mig för att ge den en chans. 50 sidor skulle jag läsa. Var boken bra så SKULLE jag lägga ifrån mig den och gå till bibblan och låna del 1. HAHAHA!! Sällan studsar en termos. Det gick som det gick. Nu är jag på sidan 268. Och skitförbannad på familjen som gapar och lever och pockar på min uppmärksamhet varannan minut. Kan man inte få läsa i lugn och ro i det här huset?????

DÄRFÖR läser jag aldrig böcker. För har jag väl börjat får jag inget annat gjort.

Om en vecka har vi en veckas semester. DÅÅÅÅ ska jag LÄÄÄÄÄÄSA.

Dagens tre bästa

Försöker mig på en trio grejer som livat upp i höstmörkret idag:

1. Fika med sonen på stan. Dottern var på musiklekis, vi gick på favvofiket och inspekterade utbyggnaden. Festade till på kladdkaka med grädde och festis/kaffe. Vi brukar bara gå på fik när vi har något väldigt stort och viktigt att fira. Men så kom vi på att kompisen M fyller fem år idag! Det måste såklart firas med pompa och ståt! Att vi sen ska uppvakta honom först på lördag och att jubilaren i fråga inte ens var närvarande spelade mindre roll. Vi firade ändå - och TÄNKTE på födelsedagsbarnet.

2. En glad liten kille på permobil. Regnet hängde i luften, skymningen sänkte sig, folk såg supersura ut, ingen tilltalade någon annan och bankomatkön var hur lång som helst. Då kommer en kille åkande på en färgglad permobilgrej och parkerar bakom oss i kön. Han var väl i min ålder och i lilla E:s storlek ungefär. Han började snacka med E (som blev superimpad av fordonet) och sedan även med mig och var så glad och trevlig i höstmörkret att vi blev alldeles upplivade av hans varma humor. Mer sånt!!!

3. Pappsen är hemma! Han anlände med ambulans i eftermiddags. Skönt att ha honom hemma. Nu återstår att sysselsätta honom de typ sex veckor han måste hålla sig i stillhet, innan han kan börja träna upp muskulaturen igen. Vi var där och hälsade välkommen hem med stor blombukett och barn som inspekterade skenorna och sprutorna och sjöng ett par sånger för honom. Han såg inte fram emot att bli sittande sysslolös så länge...


Ibland löser sig saker...

- Jag tror att Lilla E har feber.

Meddelade mormor när vi kom hem ikväll. Hon hade varit barnvakt och tyckte att sonen var kinkig och varm men hittade inte termometern. Dottern hade feber igår men den var lyckligtvis borta idag.

Jag kände mig stressad. Makens avdelning ska på konferens till Göteborg i morgon och eftersom han är avdelningschef är det liksom han som leder hela konferensen. Ingen vab där inte. Själv hade jag bokat in massage på förmiddagen. Låter kanske lyxigt men jag går på rätt tuff triggermassage för att kunna jobba överhuvudtaget, ont i axlarna som jag har. Nu är axlarna värre än värst och jag ville verkligen inte avboka för min massör är superpoppis bland alla stela människor här i stan och jag hade inte fått nån tid innan den jag redan bokat om två veckor. Så länge vill jag inte gå med värk. Dessutom hade jag ett superviktigt möte med turistchefen hela eftermiddagen och det hade jag redan fått boka om en gång på grund av sjuk son. Det är fem veckor sen eller något, så det säger en del om hur svårt vi har att hitta en tid som passar båda.

Hur som helst. Medan mamma jag pratade, precis när hon nämnt E:s misstänkta feber, så ringde massören och hade blivit sjuk. Hon erbjöd mig en ny tid på fredag. Jag tackade ja på stående fot. Fem minuter senare, om det ens var fem minuter - mamma hann nätt och jämnt ut genom dörren -  så ringde turistchefen och bokade om mötet. Hon hade blivit blixtinkallad till något annat och undrade om jag kunde komma på tisdag. "Ja tack" sa jag.

Nu har jag känt på sonen och jag tror inte att han har nån feber, men har han det så behöver inte föräldrarna få ångest. Så skönt....

Nu har vi vårdat relationen

Ikväll var maken och jag på föreläsning om PREP - ett pedagogiskt verktyg för att friskvårda sin relation.

Det finns två saker jag brukar tjata på maken om oftare än annat - att plocka upp sina strumpor och att städa köket efter sig (ja, det låter som han är 15 men han är faktiskt snart 40). Föreläsaren ikväll skulle låna en man ur publiken att ha som "partner" när vissa scener skulle spelas upp. Gissa om jag (och maken) skrattade gott när första exemplet gällde strumpor på golvet och andra gällde kastruller på diskbänken!!! Vi är kanske inte så unika.

Kul och nyttigt var det i alla fall och vi fick några tankeställare och flera goda skratt. Och maken fick till och med en bok med roliga citat som tack för sin medverkan.

Julkortsverkstaden har öppnat för säsongen

Idag hade vi kördag. Pappa skulle vara barnvakt på eftermiddagen eftersom mamma hade föreställningar. Men det sket ju sig, nyopererad som han är, där på ortopeden. Han kommer inte så långt. Vi har inte mycket nytta av den stackaren men vi vet åtminstone var vi har honom.

Hursomhelst så fick jag i hastigheten inte tag på nån annan barnvakt utan åkte hem och tog hand om mina barn själv. Dottern visade sig ha feber när vi kom hem och gick och lade sig och sov. Och sonen ville se en film och äta sitt lördagsgodis. Oj, vad jobbigt det blev att plötsligt få en ledig eftermiddag med två stillsamma barn...

Så jag satte mig och gjorde julkort!! Trodde inte jag skulle hinna göra några men när vi nu ställde in Teneriffa-resan så blir det ju en hel vecka hemma där och därför var jag på Magnolia igår och shoppade loss. Här är de första åtta alstren:(Klicka på bilderna så blir de större. Klicka sedan på dem igen.)

Veckans barncitat

Filosofiska femåringen, allvarsamt:
- Jag känner livet i mig. Om man inte känner livet i sig, mamma, då kan man dö.

Treårige sonen har sovit utan blöja och är mycket stolt över att detta gått alldeles utmärkt:
Sonen: Jag är stor kille nu, mamma
Mamma: Ja, du kanske kan flytta hemifrån snart!
Sonen: Nja, inte än kanske va? Men sen, när jag har blivit ÄNNU större, då ska jag flytta till ett land där man får ha leksakerna på golvet.

Barnens dagis ska åka till ett äldreboende och sjunga för de gamla. Det är väldiga bestyr med detta på morgonen när dottern gör sig i ordning. Under påklädning av kjol och fixning med håret säger hon:
- Jag ska klämma i och sjunga högt för tanterna för dom hör lite dåligt. För deras öron har blivit vikta.

Homestyling: Uppdraget slutfört

Tv-rummet före
tv-rum före

och efter
tv-rum efter

Hörnsoffan och bordet har bytts ut. Grejerna på bokhyllorna har plockats bort och bordet prytts med ljus och vita tulpaner. Fåtöljen i hörnet kommer från matrummet, dit den gröna fåtöljen istället fått flytta. De gula gardinerna byttes mot vita.

Sovrummet efter (tog tyvärr ingen före-bild)
 Sängkammaren efter

I sovrummet togs klockradion i fönstret bort, liksom prylar på hyllan och krokarna med smycken som hängde på väggen. Istället ställdes ny blå lampa från Ikea och två nya vita blomkrukor med växter i fönstret. På hyllan ställdes ett stort fat i lime/turkos från Gekås, en blå skål med turkos konstgjort gerbera, samt glashjärta och glaslyktor. Överkastet byttes ut mot ett vitt och de blå kuddarna fick vara kvar, men nu i sällskap av en ny fleecefilt i blått och grönt. Väggdekorationerna är grytunderlägg i silikon som jag tryckte fast med häftmassa på väggen!

Gästrum före
 sovrum före
Gästrum efter
Sovrum efter

Grejerna på hyllorna plockades om och rensades bort så att det blev mer vilsamt. Överkastet byttes mot ett vitt och klockradion på nattygsbordet byttes ut mot en vit väckarklocka och en liten nalle. Skrivbordet rensades och skrivaren flyttades ner från byrån.

Matrummet före
  Matrummet före

och efter
Matrummet efter

Matplats före 
matbord före 

och efter
Matbordet efter

Ny hörna
 stolen i matrummet

I matrummet fick matbordet ny duk och färska snittblommor. Det blev nya enhetliga krukor i fönstret och prylarna i vitrinskåpet rensades. Av karafferna i glas fick bara några stycken vara kvar. Fåtöljen flyttades till tv-rummet och istället fick den gröna fåtöljen från tv-rummet bli en liten läshörna med en ny golvlampa från Ikea. Den gamla soffan, bordet och takkronan som fanns där tidigare lämnades till auktion. Vägghyllan togs ner.

Kök före
Köksbänken före 
och efter
Köksbänken efter

Köksbord före
Köksbordet före 
och efter
Köksbordet efter

Köket fick nya växter i fönstret, snittblommor på bordet med ny löpare istället för den fyrkantiga duken, samt färska kryddväxter på bänken tillsammans med den lilla brickan med oljor i snygga flaskor. Hyllan vid fönstret, fylld med äggkoppssamlingen, togs ner, liksom väggkalendern.

Barnrum efter (blev ingen före-bild)
  Barnrummet efter
  En bokhylla togs bort och istället hängdes gitarren upp på väggen och klarinetten fick stå på golvet intill. Gunghäst, barnstol och leksaker fick vara kvar men leksaker och spel plockades ner i lådor och backar.
 

Vilken konstig dag det blev

Husvisning och ambulansfärd på samma dag. Jojomensan.

Det var bestämt att jag skulle sluta lite tidigare för att hämta mamma och sedan åka ner till stan och inhandla blommor och citroner och basilika och annat som piffar upp ett hem vid en husvisning. Men en halvtimme innan jag skulle åka från jobbet ringde mamma och sa "Kan du åka nu med en gång. Pappa har halkat på en isfläck och jag får inte ut honom i bilen".

Olyckan hade varit framme. Den eländiga halkan hade drabbat stackars pappa som for i backen och hörde hur det small till i knät. Hur han lyckades ta sig hem och in för egen maskin är en gåta - troligen var det chocken. När jag kom hade nämligen chocken släppt och pappa kunde överhuvudtaget inte röra sig. Medelst en käpp och järnvilja från pappa, som bet ihop, fick vi ut honom i min bil - med barnstolarna borttagna och framsätet bakkört så långt det bara gick. Men han hade så ont att han mådde illa när vi kom till vårdcentralen och fick fatt i en rullstol. Stackars pappsen - och han är ju inte precis den som klagar över smärtor i onödan.

Vi kom in jättesnabbt och läkaren kunde inte göra mycket utan skickade upp honom på röntgen nästan direkt. Mamma och jag åkte ner på stan, uträttade våra ärenden och for hem och fixade föräldrahemmet. Sen ringde pappa och meddelade att han behövde sina glasögon och att han skulle skickas med ambulans till stora sjukhuset några mil bort - behövde komma till ortopeden. Jag stressade in på vårdcentralen med glasögon och diverse övernattningsartiklar, åkte ut och hämtade barnen på dagis, åkte på fiollektion (jojo, Lilla E har haft sin  första och tjoade överlyckligt "JAAAA" när fiolfröken sa att han skulle få en läxa) Sen åkte vi hem och hämtade mamma och väntade på mäklaren, tog med oss mamma hem, pappa ringde och sa att han skulle få vänta två timmar till på ambulansen, till klockan sju (då hade han legat på en brits på vårdcentralen sen halv två). Så passade mamma barnen medan jag åkte ner till gudstjänstgruppen, kom hem och mötte mamma och maken i dörren för mamma skulle på genrep inför körkonserten i morgon. Nu väntar vi på besked från pappa. Läkaren här i stan sa att det tar "veckor eller månader" innan det blir folk av pappsen igen. Så den stora frågan just nu är: Kommer han att kunna följa med till Teneriffa???


Dags för pappfiol och fotplatta igen

I morgon börjar Lilla E spela fiol. Hej och hå, hur ska det gå? Haha...Han har redan massakrerat en pappersfiol som han fick förra året eftersom han också ville spela "dol" som han sa när han var två. Men nu är han tre och stora killen, säger han själv. Hade tänkt att låta honom vänta ett år men så sa dotterns lärare att hon startat en ny grupp med två andra treåringar och ett par något större barn. Det är ju inte alls säkert att det är jämngamla barn med nästa år och han ville börja spela, så nu kör vi.

Jag har fixat en ny pappfiol (medelst omslagspapper, lite häftiga stickers, ett litet tomt kexpaket och en avlång bit kartong. Och rejäl tejp.) Och så har jag gjort en fiolplatta som fiolfröken ska rita av hans fötter på i morgon.

15.30 är det stora ögonblicket, då han har en kvarts lektion. Detta är väldigt stort och märkvärdigt tycker Lilla E. Tur att läraren har en ängels tålamod. Lilla E är för övrigt förbaskad för att han inte får spela på sin riktiga lilla fiol som han ärvt av storasyster utan måste mesa med en pappfiol först. Det är bara för bebisar, hävdar den lille violinisten. Jaja, när man kan hålla sig ifrån att använda fioler som svärd och slagträn så kanske man kan få spela på en riktig... Det tycks finnas ett samband mellan det faktum att bästa åldern att börja spela är just tre år och det faktum att man spelar på slagtåliga pappersfioler i början.

Internationell matvecka

Barnen, som varit i det närmaste kända i bekantskapskretsen som barn som äter ALLT, har satt sig på tvären. De äter bara korv i bröd och Findus köttfärssås (!). När de har en pappa som gör världens godaste köttfärssås! Lite trist är det. Sonen är värst, han gallskriker varenda dag "Jag älskar inte det" när han sätter sig vid matbordet.

Samtidigt är det så att barnen, särskilt dottern, har fått en fascination för andra länder. Hon vill lära sig nya länder på sin lilla jordglob och vill veta vilket språk man pratar där och så vidare. Nu kommer vi att vara väldigt behjälpliga på detta område några dagar framöver. Nu ska vi nämligen också provsmaka vilken mat de äter. Dags för internationell vecka. Vad gör man inte....

Således serveras följande de närmaste dagarna:

Tisdag
Tema: Indien
Currykyckling med ris, mangochutney, Naan-bröd och melonsallad

Onsdag
Tema: USA
Grillad macka med tonfisk, philadelphiaost, babyspenat och tomat

Torsdag
Tema: Italien
Spaghetti Bolognese. Det vill säga spaghetti och, tja, varför inte Findus köttfärsås då...

Fredag
Tema: Peru
Quinoasallad med nötter, senapsdressing och bröd

Lördag
Tema: Mexico
Fajitas med guacamole

Det är så långt vi har bestämt. Faller det väl ut så fortsätter vi kanske. Tema Grekland är ju enkelt - vi har en jättebra grekisk restaurang i stan dit hela familjen gärna går....

Pizzamuffins blev det idag

Kusin A följde med oss hem från musiklekis idag. Vi hade bestämt oss för att baka något nytt, nämligen pizzamuffins. Barnen ska ha med sig matsäck i ryggsäcken till dagis varje onsdag, som är utflyktsdag, och fantasin börjar sina. Frukt, macka och festis känns lite trist vecka efter vecka. Så vi testar nu pizzamuffins.

Recept (för andra mammor och pappor med bristande fantasi):

100 gram salami eller rökt skinka
2 tsk oregano
6 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1/2 tsk salt
50 gram smör eller margarin
3 dl mjölk
ca 1,5 dl riven ost

Hacka skinka eller salami. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Skär matfettet i små tärningar och blanda ner dem och mjölken. Rör snabbt ihop till en deg. Blanda i salami eller skinka och oregano. Klicka ut i 16 muffinsformar. Strö över osten. Grädda i 225 grader ca 15 minuter.

Bagartrion
Osten strös på muffinsarnaPizzamuffins

Jag anar slutet...

...på cykelprojektet, alltså. Nu skulle jag behöva börja om från början, för nu har jag kommit fram till hur jag vill ha det och hur det borde göras. Men det visste jag inte när jag började i slutet av sommaren.

Har fortfarande flera turer kvar att åka, bland annat en hel kommun som ligger en bra bit härifrån. Typiskt att snön kom!!! Kan man hoppas på att den inte ligger kvar så länge, utan försvinner om en vecka för att sedan helst återvända sådär runt Lucia?

Nu vill jag bara ha InDesign och Photoshop också, så att jag kan smälla ihop en snygg slutprodukt. Ska tala väl med min man som är ekonomichef i firman...


Mina favoriter

Knycker kompis S idé om en favoritlista. Det här är bäst just nu:

1. Espressobryggaren. Möjligheten att göra cappuccino hemma är suverän. En sådan och päronkakan (se nedan) gör att man får den lyxiga känslan av café även hemma i sitt eget trista kök.

2. Sköljmedlet Comfort Creme Sweet Almond Oil. Fick se det på S:s "bästa-lista" och var tvungen att prova. Nu är jag beroende. Känns som att skicka de gamla kläderna och handdukarna på lyxskönhetssalong.

3. Sköna Hem-prenumerationen. Så kul att drömma sig bort till ett fint hus, och i fantasin bygga ihop sin egen inredning - utan penning- och tidsbegränsning.

4. Mitt badkar. Ett vanligt sketet badkar i och för sig, men å så skönt att krypa ner och ta skummiga bad i höstmörkret. Och i garaget står ett massagehörnbadkar. Längtar tills vi får ordning på nya badrummet och det kommer på plats.

5. Badbomber och bubbelbitar från LUSH. Härligt i badkaret!

6. Bodyscrub. Jag hinner inte gå på salong - så i brist på det är det rätt lyxigt att skrubba sig själv med scrubvante every once in a while.

7. Barnängen Silkeslen Balsam. Balsam-schampoo med fruktlukt för barn är säkert en käck affärsidé men det hjälper föga när man har en femåring med hår ända ner till rumpan. Silkeslen Balsam gör verkligen håret utredningsbart och silkeslent. We like!

8. Bolibompa. Timmen mellan 18 och 19 gör det möjligt för en mamma att koppla av, jobba, städa kök, laga mat eller vika tvätt i lugn och ro.

9. Scrapbooking. Världens roligaste hobby. Tyvärr tidskrävande. Jag har legat av mig och tappat inspiration tyvärr så det blir mest fult. En gång i tiden var jag riktigt bra...undrar hur jag bar mig åt då.

10. Facebook. Är inte där så mycket längre men det är kul att titta in ibland. Alltid har det dykt upp en hälsning från nån gammal bekant som man inte hört av på åratal.

Päronkaka med syltad ingefära

Barnen och jag fick en obeveklig lust att baka när vi kom hem. Det blev päronkaka - en variant på morotskaka fast med päron helt enkelt. Så god att ni antaligen kommer att vilja ha receptet. Så här kommer det:

Smöra och bröa en form. Smält 100 gram smör eller margarin och tillsätt sedan 1,5 dl mjölk. Vispa 3 ägg och 3 dl socker vitt och tillsätt smöret och mjölken. Blanda 4,5 dl mjöl, 1 msk vaniljsocker och 2 tsk bakpulver och sikta ner det i smeten. Tillsätt tre skalade och rivna päron (det går bra att grovriva) samt skalet av en citron. Baka i 175 grader, ca 40-45 minuter.

När kakan svalnat: blanda 1 burk Philadelphiaost och 1 dl ricotta eller kesella, 1 msk vaniljsocker och 1 msk florsocker. Bred över kakan. Hacka syltad ingefära (finns i asiatiska hyllan, kallas ibland sushi-ingefära) och strö över kakan.

Godaste päronkakan med syltad ingefära

Blixten McQueen-rummet är färdigt

Lilla E:s nya rum, sängenLilla E:s nya rum, hyllor och bord
Blixten, Sally och BärgarnBlixten McQueenLilla E:s nya rum, fönstret

Möbler från IKEA
Lampor och hylla, IKEA
Matta och gardiner, JYSK
Väggförvaring och leksaksförvaring/tvättkorg, IKEA
Barnmöblerna är målade i Alcro Servalac högblank klarröd
Ljusblått örngott med Spiderman-text, JYSK
Kudde med småbilar, Söstrerne Grene
Fleecefilt/överkast, IKEA
Väggdekorationerna hittade jag på Gekås


Dukning i svart, vitt och guld

Dukning i svart, vitt och guld
GuldljusBlomsterdekorationGuldhjärta

Underlägg och guldhjärtan från SIA, guldljus från Cult Design.

Det finns inget hopp för min lille odåga

Igår fick kompis A och jag under en kort stund (läs: mycket kort stund) för oss att vi skulle ta med våra familjer till värsta gourmetstället för årets julbord. Lyxmat, superpretto-restaurang och nästan 500 spänn per skalle. Ett par minuter senare tog jag mitt förnuft till fånga och insåg att min treårige älskling inte är riktigt redo för denna typen av evenemang så vi bokade julbord på ett mer familjeinriktat ställe.

Idag kunde jag lättad konstatera att detta var ett klokt beslut. Vi ska ha gäster på vinprovning ikväll och hittills har älsklingen lyckats med följande:

- Dragit i duken så allt jag dukat höll på att åka i golvet (jag får skylla mig själv men jag trodde bebisklåfingrigheten hade gått över.) Vi fick duka av igen.

- Hoppat och rivit ut sängkläderna i nybäddade föräldrasängen.

- Kastat en nalle rätt in i bordsdekorationerna så vi fick krypa runt och leta efter placeringskorten (de låg alltså inte ens på bordet längre, utan jag hade ställt undan dem på ett skåp!)

- Tryckt dammsugaren full med små träklossar (!)

- Hängt upp en leksakshelikopter i sin storasysters midjelånga hår så vi höll på att få klippa av alltihop.

Nu ska han iväg till mormor och morfar på övernattning. Kul för dem....

Dagens tre

Det var länge sedan jag försökte mig på tre höjdpunkter. Men här kommer dom:

1. Jag har lämnat en tidning till tryckeriet. Känns alltid som en stor lättnad. Som vanligt satt jag och F och gick igenom bilderna och färgerna. Han är sååå bra - jag lär mig alltid något nytt. Det är verkligen kvalitet och kundservice på det tryckeriet.

2. Kaffe med mamma. Snälla mamma har varit vänlig nog att klä om våra köksstolar OCH sy nya köksgardiner i veckan.. Idag hämtade jag upp henne för att vi skulle hjälpas åt att få upp den låååånga gardinen och sprätta på rätt ställe för "stödbenen". Sen skulle jag egentligen jobba och mamma åka med maken tillbaka när han skulle handla. Men maken och barnen kom inte hem för de uträttade lite ärenden. Mamma sa "Ja, jag har inte bråttom hem" så jag sket i jobbet och tog en kopp kaffe med mamma istället. Jobba fick jag göra lite senare istället men det var det värt.

3. Dotterns spa. Dottern öppnade spa när sonen gått och lagt sig. Jag fick ta av mig på överkroppen och sedan smorde hon in min rygg med väldoftande lotion och masserade allt vad hon orkade. Det gjorde hon riktigt bra! Sedan kammade hon mitt hår och satte upp det. Sen ropade sonen att jag skulle ligga i hans säng och "torka". Så det gjorde jag. Så mysigt.

Synden straffar sig

Eftersom vi äntligen är färdiga med Lilla E:s rum och INTE behöver jäkta runt som idioter varenda kväll tog vi igår paus. Det vill säga, jag ägnade inte en minut åt hemmet, förutom att ge barnen mat och se till att de kom i säng. Sedan tog jag ett långt bad med en badbomb från Lush medan jag ringde kompis T som jag inte pratat med på veckor. Sedan var det Greys Anatomy. Och sen var det sängen. Det var skönt.

Det var inte lika skönt när jag kom hem idag och låg en hel dag efter. Usch. Det blev dubbelt så mycket jobb idag med plock och tvätt och vik  och dammsugning (och vi låg ju redan efter för att så mycket tid har ägnats i pojkrummet).

Vi avslutade kvällen med att möblera om lite i vardagsrummet. Vi hade nämligen blivit bestulna på en soffa när vi kom hem. Så går det när man tvingar sina stackars föräldrar att sälja sin hörnsoffa när man stylar deras hem inför husvisningen. Då blir man liksom av med sin egen.... Jojo, päronen hade varit här och snott MIN soffa! Där fick jag!

Det börjar likna pojkrum, banne mig...

Snart är det färdigt. Sonen har faktiskt redan flyttat in. Han kunde inte hålla sig längre. Men ni, kära bloggläsare, får hållas på halster ett tag till. Det målas fortfarande lite i källaren. När allt är klart har vi gjort följande.

- rivit tapeter.
- slipat
- målat
- upptäckt att allt rasade ner från väggarna och fått börja om
- rivit tapeter medelst en ånggrej som vi hyrde i färgaffären
- slipat igen
- målat med grundfärg två gånger
- målat med blå färg två gånger
- målat taket två gånger
- målat fönstret tre gånger
- målat fyra garderobsdörrar i varierande storlek på bägge sidor två gånger
- målat barnmöbler tre gånger
- målat femtioelva golv, tak- och fönsterlister
- monterat ihop Ikea-möbler
- satt upp grejer och lampor och gardinstång och rullgardin och sånt
- hängt upp nya gardiner

Det är väl inte så himla pjåkigt av två trötta småbarnsföräldrar som trots allt jobbar mer än heltid.

Håll ut - bildbevis kommer. Kanske i helgen.

Bevis på att tiden går väldigt fort

Tiden går fort. Det är bara måndag och fredag på något vis. Det har jag blivit påmind om de senaste dagarna på följande sätt:

1. Vi hade fiollektion igår. Det har vi varannan vecka. Vi sa att det känns som det var alldeles nyss vi sågs, alla mammor och barn (ja, papporna lyser med sin frånvaro där).  Sen kom vi på att det inte var två utan TRE veckor sen sist, eftersom förra veckan var novemberlov. Urmysko.

2. Vi hade körövning igår kväll. Och insåg plötsligt att hela hösten gått, med en massa andra projekt, så nu ska vi göra nästa stora körverk med hel orkester om TVÅ OCH EN HALV VECKOR!!! Vi har alltså två övningstillfällen på oss. Hjälp!

3. Amelia utkommer varannan vecka. Den kom i brevlådan idag. Sist den kom var ju typ...igår! Jag har fortfarande inte hunnit läsa förra numret. Ej heller Sköna Hem som kom förra veckan.

4. Julgrejerna står kvar på garagegolvet. Vi har inte hunnit bära upp dem på vinden. Och nu är det ju nästan jul igen. Så nu är det ju ingen idé. (Detta beror måhända inte bara på att tiden går fort, det KAN ha att göra med att vi är extremt lata människor som aldrig får något vettigt gjort)

5. Lilltösen fyller snart fem. Om typ några veckor. Hon fyllde nyss fyra. Har knappt hämtat mig från det kalaset än. Hur och när ska jag hinna få ut inbjudningar till nästa barnkalas?

Dags för den årliga gravrundan

Så har det varit allhelgonahelg igen. Som vanligt åkte mamma, jag och barnen runt till gravarna (de som finns i närheten) och lade på fina blommor och tände lyktor. I år hade vi köpt mosshjärtan dekorerade med pärlor och pynt. Två av de tre kyrkorna var öppna så vi gick in och fikade på båda ställena! Barnen fick tända varsitt ljus, i varsin kyrka, och de var så andäktiga (fast de klättrade lite på gravstenarna på första kyrkogården innan jag höll räfst och rättarting). Det kanske är konstigt att släpa runt barn på kyrkogårdar men de har fått ett väldigt naturligt förhållande till döden. Och det känns ju bra.

Gammelmosters gravmormors gravmormors gravFarfars grav

Önskelista

Jag önskar mig en sak i julklapp: tid!

Tid att:

- scrappa - jag fick en hel kasse fina scrapgrejer av min man när han kom från USA för ett par månader sedan. De ligger oanvända.
- göra kort
- ta ett bad
- laga en jättegod middag och duka fint
- utnyttja mina spa-presentkort som nog är för gamla nu
- läsa alla inredningstidningar som jag köpte på inredningsmässan och som nu ligger i en stor kasse i garderoben
- åka till barnens hus med mina barn
- köpa en tidskrift och gå och sätta mig på ett café med en latte - helt själv utan barn som river stället
- åka på retreat


RSS 2.0