Resultat

YEEEEES!!!!! Lisa till Globen! Det vågade jag inte ens hoppas på! Det finns ju hopp för svenska folket!

Och till Andra Chansen går Lotta Käckberg och Christer Smörgren. Jaja...
De får sällskap av Dynazty.

Till final går även Danny!

Då gissar vi på resultatet då!

Ja, nu kan ju det här gå precis hur som helst! Jag hoppas personligen mest på Lisa och Dynazty faktiskt. Men så roligt blir det nog inte.

Alltså blir min gissning:
Till Globen går Perelli och Danny.
Till Andra Chansen går Dynazty och Lisa.
Och tillbaka till dansbandshaken åker Lotta och Christer.

Och vidare är...

...Lisa! Härligt!
Dynazty, också bra!
Danny. Föga förvånande.
Perelli. Inga överraskningar hittills.
Och seniorerna. Ja, jag säger då det. Kul att 40-talisterna är vakna än och har röstat! :-)

Fem vidare

Här är det ju bara att använda uteslutningsmetoden och plocka bort tre. Nämligen Axel, Opa och Lotta/Christer. Om det finns någon rimlighet i detta land så kan ju inte dessa tre bidrag gå vidare.

Alltså, vidare är, enligt mig:
Perelli
Dynazty
Hanna
Lisa
Danny

Mellodags, deltävling 4

Ja, men då kör vi igen då!

1. Charlotte Perelli: "The girl"

Schlagerdrottningen framför andra inleder. Det är glitter och flärd! Lite seg inledning men sedan tar det sig. Och där kom Carola-fläkten också! Nu snackar vi Mello, här! Och så tonartshöjningen! Här kan vi bocka av det ena efter det andra. Plus för snyggt framförande och läcker scenografi. Låten är väl ingenting jag hoppar upp och jublar över men med tanke på det bleka startfältet totalt sett i denna tävling så får man säga att det är en bra inledning.

2. Opa: "Allting blir bra igen"
Men vad i jösse namn är detta? Så här lät ju de grekiska gubbabidragen på 70-talet! Fast de sjöng åtminstone på grekiska så det var ju förlåtligt. Nej, den här kan inte ta sig långt i tävlingen.

3. Dynazty: "Land of broken dreams"
Nu ska det bli hårdrock igen. Det kan funka rätt bra om det är någorlunda melodiöst och bandet framförallt har en bra sångare. Och här lyckas man ju med båda. Jag gillar det här! Hoppas dom går långt!

4. Christer Sjögren & Lotta Engberg: "Don´t let me down"
Ja, jag säger då det. Som jag sagt tidigare, man går verkligen in för att blanda i startfälten! Här kommer två veteraner. Snygg stråkensemble måste man säga! Men blir inte det här lite fånigt? Det låter som att man bakat ihop ett flertal gamla hits från 70- och 80-talen. Sånt här lyssnade min bästa kompis föräldrar på när vi var små, minns jag, och det var rätt gemytligt och trevligt. Men vänta nu, var inte det typ 30 år sen? Oavsett som kommer det här bli en jättehit på mogendansgolven framöver. Lovar.

5. Hanna Lindblad: "Goosebumps"
Jag tyckte det var en banan som kom. Men det var Hanna Lindblad! Ännu ett snyggt framträdande som ger ett proffsigt och säkert intryck. Jo, men det här är rätt bra. Övre halvan kanske. Och går det inte vägen så kanske hon kan turnera med Sean Banan. Hahahaha!

6. Axel Algmark: "Kyss mig"

Vad kan jag göra för att verka originell och udda? Jo, jag vet, jag tar på mig en för liten toppluva och låter mikrofonen hänga ner från taket och se ut som en ficklampa. Det blir bra, tänkte Axel! Men det blev det inte... Han ser ju ut som en Moniker på speed, utbrister maken här. Det här var väl riktigt dåligt.

7. Lisa Miskovsky: "Why start a fire"
Snyggt och stilfullt! Urläckert med slagverket. Bra låt och fint framförd, vilken liveröst hon har! Hoppas hon tar sig vidare.

8. Danny Saucedo: "Amazing"

Nu blir det tydligen rymdepos. Lite fräckt med de lysande kläderna måste man säga. Jag blir inte överförtjust i låten men stora chanser har den ju, inte bara på grund av röstande trånande flickor! Häftigt nummer och klart godkänt.
Resultat

Direkt till Globen går:
Molly. Bra!

Youngblood till Andra Chansen.
Andreas till Andra Chansen.

Och RANELID till Globen! Va??? Näääää...

Nu är det ju jättesvårt!

Jaha, gick Ranelid vidare bland de fem så kan det ju bära ännu längre.

Jag gissar vilt på
Molly och Youngblood till Globen.
Andreas och Mattias till Andra Chansen.
Fast det kan lika gärna bli precis tvärtom.
Och inte KAN väl Ranelid gå vidare. Det är väl ändå inte möjligt???

Och vidare är...

Andreas är vidare. Det var ganska givet.
Mattias också.
Molly. Givetvis.
Youngblood. Där ser man. Många flickor röstar ikväll.
Ranelid. Hahahaha....folk är inte kloka. Eller så är dom fulla allihop.

Fem vidare...?

Det är fruktansvärt bleka startfält i år! Men fem måste ju tas ut för att kunna skicka några vidare...

Jag tror det blir Mattias, Carolina, Andreas, Molly och Love Generation. Men det kan bli vilka som helst.

Mello - tredje gången gillt!

Jaha, efter nån mysko men rätt så väl genomförd namnlek av programledarna Sarah och Gina (det ska uttalas "Särrra" - med amerikanskt rrr - och GGGina har vi lärt oss nu) kör vi väl då!

1. Youngblood: "Youngblood".

Fredrik Kempe - Vårgårdas egen Quincy Jones - har tydligen handplockat det här pojkbandet. Och det var tydligen det som fanns att tillgå på fritidsgårn i Vårgårda den fredagkvällen... En käck och klämmig refräng är det, men det här kan väl inte räcka långt? Jag hade väntat mig mer av Kempe. Han brukar ju vara rätt vass på det här med mello...

2. Maria BenHajji: "I mina drömmar"

Ojojoj, vad nervöst hon inleder. Söt som en ung Julia Roberts är hon. Massor av ljus är tända och klänningen är cremefärgad och lång. Men det hjälper nog inte. Det tar sig när Maria lämnar flygeln och mot slutet är det både pampigt och snyggt! Fin låt. Men det ska mycket till för att en ballad ska ta sig direkt till Globen.

3. Mattias Andreasson: "Förlåt mig"
Nämen, det här var ju överraskande bra! Jag hade inga stora förväntningar alls på den här gossen. Rätt cool låt, faktiskt. Och solistpojkar har ju gått hem förut i den här tävlingen. Och bara det faktum att nioåriga dottern sitter och ringer på det här röstningsnumret säger något om att det antagligen finns fler flickor som gör det. Övre halvan, helt klart.

4. Love Generation: "Just a little bit"
Förra gången tävlade de här tjejerna med en låt som faktiskt var riktigt bra - och blev en hygglig hit. Showigt och snyggt framträdande och den här låten är rätt bra. Förmodligen kräver den några lyssningar för att sätta sig och det har man ju inte riktigt tid med i den här tävlingen. Men godkänt är det.

5. Carolina Wallin Perez: "Sanningen"
Jag gillar ju Carolinas känslosamma och lite sköra sätt att sjunga. Något gör att man lyssnar på henne. Och det är rätt coolt med slagverkarna i bakgrunden. Det är något snyggt över själva framträdandet. Men nu är det ju låten som tävlar. Och kanske är det lite lamt i det sammanhanget.

6. Andreas Johnson: "Lovelight"

Andreas ger inte upp! Jag är inte överförtjust i Andreas låtar. De är okej. Men inte så mycket mer. Lite tjatiga, på något vis och alla låter nästan likadant. Men övre halvan hoppas jag på. Extra plus för SNYGGA kläder!

7. Molly Sandén: "Why am I crying"
Lilla Molly har blivit stor! Ballader är som sagt svårt men frågan är om inte det här bär iväg till Globen. Riktigt bra! Förvånande bra!

8. Björn Ranelid och Sara Li:

Nu ska Ranelid rappa! Det går väl sådär. Min brorsa kallar den här karln för "Kentucky Fried Chicken" eftersom han ser friterad ut. Men nu var det ju inte det vi skulle bedöma. Det finns ju en refräng. Den är väl ingen kioskvältarhit men den funkar. Synd bara att Ranelid står och mässar om vad som händer med mänskligheten om kvinnan lämnas ensam i 60 år. Jaja, kvällens goda skratt fick jag i alla fall. Björkman har verkligen gått in för att skapa underhållning det här håret....
Besök på Navet

Här har det inte blivit mycket bloggat. URMYCKET jobb har det varit. Men det är ju kul att man har att göra i sin lilla firma!

Nåväl, i lördags var jag ledig för första gången på fyra veckor. Då gjorde vi ett familjebesök på Navet. Mycket spännande fanns det att titta på där.


Då ska vi se...

Ulrik vidare. Jaha, småtjejerna är en röstgrupp att räkna med.

Babydollarna till Andra Chansen.
I sällskap av Timoteij??? Det var överraskande.

Och till final också då David Lindgren.

Hejdå Di Leva. Hälsa Gävle!

Gissar vidare...

Timoteij går solklart till Globen.
Sedan är det i princip jämnt skägg när det gäller resten. Jag tror ändå att det blir brylkrämskillarna.

Och då går ju David och Ulrik till Andra Chansen.

Medan Di Leva och kaftanen får packa ihop sig och åka hem till Gävle igen. Och tända lite ljus och dricka lite te och fundera över kosmos.

Jaha...

Di Leva vidare...det var en överraskning.
Brylkrämsgrabbarna.
Timoteij
Ulrik
David Lindgren.

Ja, Sonja inte vidare alltså. Men det var väl att hoppas för mycket. Istället blev det kaftan-nissen från Gävle!!! Men han kan ju inte gå till Globen. Det kan väl ändå inte vara möjligt?

Första gissningen

Då ska vi se:

Timoteij går vidare till nästa omgång.
Likaså Top Cats.
Ulrik Munther går också vidare.
David Lindgren kanske.
Och förhoppningsvis Sonja.

Men det var en fruktansvärt ljummen sketomgång...

Mellodags igen, deltävling 2

Då kör vi igen. Efter förra veckan kan det ju bara bli bättre, tycker man.

1. Ulrik Munther: "Soldiers"
Nioåringen bredvid mig i soffan tycker förstås att det här är jättebra. Det tycker inte jag. Halvljummet, halvdant. Det blir ju inget av det. Men landets småflickor lär antagligen rösta muntre Ulrik till övre halvan ändå.

2. Top Cats: "Baby doll"
Nu blir det lite sådär Boppers-käckt. Brylkrämsband finns det folk som gillar. Jag hör inte till dem. Om första låten var för småflickorna så är det här väl för 50+arna. Nej, nu får snart den här festivalen börja på riktigt, tycker jag.

3. Sonja Aldén: "I din himmel"
Åh, vad bra. Så fint! Så jättefint! Sonja har levererat några bröllopshits. Kan man gissa att den här kommer att sjungas på en och annan begravning framöver. Nu är det dock alltid svårt med ballader i den här tävlingen. Jag tror inte Sonja går vidare. Folk begriper inte sånt här. Och det är väl lika bra för det skulle inte turkar och tyskar och balter i ESC begripa heller...

4. Andreas Lundstedt: "Aldrig aldrig"
Ännu en sån här låt som ingen kommer att minnas om en vecka. Tyvärr.

5. Timoteij: "Stormande hav"
Jag var ganska övertygad om att de här tjejerna hade gått långt i ESC förra gången. Det är något med deras balkanklingande folkliga sväng, trots allt. De här går vidare.

6. David Lindgren: "Shout it out"
Nu är det dancedisco. Fram med stepup-brädor och stroboskop. Ett schysst framträdande. En okej låt. Hyfsad med tanke på övriga startfältet. Men det räcker ju inte så långt.

7. Mimi Oh: "Det går för långsamt"
Nämen, nu hällde Björkman ut en påse engelsk konfekt på scenen. Nähä, det var visst Mimi Oh och hennes dansare som äntrade estraden. Ännu en låt att arkivera under "Bortglömda inom en vecka". Ajöken, Mimi!

8. Di Leva: "Ge aldrig upp"
Nej, men Di Leva. Allt låter likadant. Fint och fredligt om kärlek. I kaftan. Allt är precis som vanligt. Och roligare än så blir det inte heller.


Se upp i backen!

En fantastisk dag i slalombacken blev det idag. Skolan hade friluftsdag och jag hjälpte till att skjutsa och hämta barn. Tog med kameran och förevigade årets första åk.Lilleman tog sig tid att hjälpa kompisen att förstå sig på det här med slalom.

En händelsrik lördag

Igår åkte vi hemifrån tidigt. Pappan och sonen till hockeyturnering i Nittorp, mamman och dottern till frukost med Lotta Backman. Det var jättebra och intressant och berörande - får ni möjlighet att lyssna till henne så ta chansen!


Majsan och Buster Bamse trivdes på frukostmöte.

Sedan åkte vi direkt till Nittorp och fick se sista matchen av de tre som Lilleman spelade. Han började ju med hockey för några månader sedan och hade än så länge inte gjort några officiella mål. I sista matchen ledde motståndarna med 1-0 i halva matchen. Sedan kvitterade vår Lilleman! Och blev tydligen så upplivad av det att han gjorde ett mål till av bara farten. Så matchen slutade 2-1. "Jag gjorde så vi vann" var hans lyckliga kommentar efteråt.Efter hockey och snabblunch åkte vi och lämpade av båda barnen på barnkörläger. På kvällen gick vi ut och åt en sedan länge planerad restaurangmiddag med några kompisar. Supergott och mycket trevligt! Sedan blev det som ni redan förstått melodifestival för hela slanten!

Resultat

Yes!!!! Det finns hopp! Loreen är i final. Frågan är om hon inte sopar hem hela skiten i Globen...

Sean Banan och Thorsten till Andra Chansen.

Nu då?

Dead by April samåker med Loreen till Globen.

Gissning med nya förutsättningar

Haha, ja, jag gissade LITE för nära mina egna förhoppningar. Tyvärr kom de duktiga tjejerna i Abalone Dots näst sist. Visar att folk fortfarande röstar som fyllon... Enda trösten är att Monikern kom allra sist.

Ny gissning:
Loreen MÅSTE gå till final
Sen kanske Dead by April
Och så Flink och bananen till Andra Chansen då...


Resultatet...

Då ska vi se!

Thorsten Flink är vidare! Där ser man...
Afrodite - dem glömde jag totalt bort i min gissning!
Sean Bananen är också vidare.
Loreen - självklart.
Death by April.

Gissningsdags

Två går till final och två till Andra Chansen. Jag har inte lyckats utröna om man som tidigare år plockar ut fem...

Så här tror jag (/hoppas jag)
Loreen och Abalone Dots går till final.
Sean Banan och Monikern till Andra Chansen.
Och Death by April blir den femte som slängs ut på målsnöret. På grund av metal-nissen.


Mellodags!

Vi firade kvällen på finrestaurang men det var så fullbokat att vi fick ta ett bord redan halv sex. Jaja, inte gjorde det mig något. Vi kom hem två minuter i Mello! Mätta och belåtna och redo att sätta tänderna (eller öronen) i tävlingsbidragen. Nu får vi se!

1. Sean Banan: "Sean den förste banan"
Men käre Franciskus, vad är detta? Har jag fått på Bolibompa nu? Var är fjärrkontrollen? Det här kan vi ju under inga omständigheter skicka vidare till någon final, ens i Sverige. Trallvänligt är det ju, låten sätter sig som klister. Men det hjälper inte. Landets lågstadieungar lär väl dessvärre rösta på skiten så fingrarna blöder. Tur att mina barn är på barnkörläger och inte påverkar vår telefonräkning åtminstone...där förlorade bananen några röster.

2. Abalone Dots: "På väg"
Men det här är bra! Det här är riktigt bra! Så softlyssnat och älvlikt vackert och folkligt och snyggt på samma gång. Extra plus för nyckelharpan såklart. Hoppas verkligen att svenska folket nu begriper att de ska rösta på dessa flickor. Låten blir ju bättre och bättre ju längre tiden går. Till och med Carolafläkten går igång på det här.

3. The Moniker: "I want to be Chris Isaac - this is just the beginning".
Det här måste vara den konstigaste titeln hittills i denna tävlings historia. Kanske också den längsta. Men så är också den här monikern en oerhört märklig person med ett oerhört märkligt scenspråk. Lite, lite, har Monikern tonat ner den tyska umpa-bumpa-stilen från förra året. Och det svänger ju trallvänligt. Helt dåligt är det inte. Men inte helt bra heller. Och måste allt vara så...ja...KONSTIGT?

4. Afrodite: "The boy can´t dance"
Ja, här svänger det. Det är tryck i brudarna. Som tre pastellpastiller ser de ut. Fast inte mycket skiljer låten och stilen från förra gången de vann. Förmodligen tänkte de "Varför ändra på ett vinnande koncept". Nu är det ju bara det att det har gått tio år. Det känns åtminstone Melodifestival och inte "konstigt" som annars tycks vara temat för i år. Brudarna går vidare.

5. Dead by April: "Mystery"
Ja, om tävlingen handlar om att blanda olika stilar så blir det Christer Björkman som vinner i år. Nu fortsätter Konstighetsfestivalen med mysko tatuerade ynglingar. Det börjar ganska bra och finstämt och förvånande snyggt. Sen hoppar nån metal-nisse in och vrålar en stund. Sen återvänder hoppet för ett ögonblick. Och överröstas av metal-nissen. Och så håller det på. Hade inte metal-nissen varit med så hade den här låten varit riktigt bra ju. Vem släppte in honom?

6. Marie Serneholt: "Salt & Pepper"
Njae, det här motsvarade inte förväntningarna. Det insåg kanske Marie redan innan eftersom hon drog på sig en guldfärgad kroppsstrumpa som inte lämnar något åt slumpen. Stirrar folk tillräckligt mycket på den sparkdräkten så kanske de glömmer bort och lyssna på låten...det är nog det Marie får hoppas på ikväll. Men med tanke på det övriga startfältet så kan det bli Andra Chansen ändå. Och ser man till publikens jubel så kan det kanske gå ännu längre.

7. Thorsten Flinck: "Jag reser mig igen"
Nu blir det ännu konstigare för nu kommer Mr Konstig själv. Men karln har trots allt en spännande röst. Han kan sjunga, det är inte tu tal om saken. Något påminner om Rikard Wolff. En otroligt ovanlig visa i en melodifestival. Den känns fullständigt malplacerad, men det är inte dåligt alls! Som inslag i en teaterpjäs hade den varit klockren. Här blir det LITE konstigt. Och på så vis hör den kanske trots allt hemma i denna deltävling...

8. Loreen: "Euphoria"
Now we´re talking. Det här är ju bra! Och Loreens dramatiska framförande i kombination med bra röst gör detta till en riktigt tuff konkurrent. Vidare. Without a doubt.

Dukat för en tisdagkväll

Igår var maken på möte och vi skulle äta när han kom hem. Så jag passade på att finduka lite för två!


Mimmi Pigg på kalas

Häromdagen gick Mimmi Pigg på kalas! Söt va!


RSS 2.0