Dagens foto #113 av 365

113 av 365

Vi blev inbjudna till cirkus ikväll, maken och jag. Där fanns en riktig ballerina som gick på lina!

En Barnamun till G!

Att det här är roligt förstår nog bara min guidekompis G som kommer hit på besök i morgon. G är en av mina trogna bloggbesökare. Håll till godo!

Konversation mellan mor och dotter ikväll:
Mor: I morgon kommer G hit, hon som är guide som mamma!
Dotter: Vem är det?
Mor: Men du vet, G som är gift med han som gick till Nidaros.
Dotter: Han som INTE gick till Nidaros menar du väl. För han gick ju bara fram och tillbaka!


För att ni andra ska ha en chans så tarvar väl detta en förklaring. För två år sedan, när dottern var fyra och ett halvt, var hon och kusinerna skådisar vid en dramatiserad stadsvandring. Jag var 1400-talskvinna och rätt som det var kom G:s man, som också heter G, utklädd till pilgrim på väg till Nidaros. Enligt manus skulle han fråga mig efter vägen till Nidaros och sedan skulle han fråga ungarna om de ville följa med. Varpå de skulle svara: "Nej, det får vi inte för mamma". Det gick bra flera gånger. Men när typ sjätte gänget för dagen kom och pilgrimen G frågade om barnen skulle följa med så ropade dottern "Mamma får vi det?" Så jag svarade: "Men är du tokig unge, han ska ju ända till NIdaros, det ligger ju i Norge". Då ropar dottern glatt: "Men han går ju bara här fram och tillbaka!!!"

Gissa om 50 åhörare gapskrattade så att det tog flera minuter innan jag kunde göra mig hörd igen....


Dagens foto #112 av 365

112 av 365

Ljuständning i Prästgården. Dottern tog tillfället i akt till en stilla stund.

Besök i keramikverkstaden

Idag har jag firat Internationella Skottspoledagen. Inte vet jag om det finns någon sådan dag men i mitt liv finns de ibland. Först var jag i en församling söderut på ett möte. Sedan stannade jag till hemma och åt lunch innan jag åkte till dagis för utvecklingssamtal. Tog med sonen därifrån, hämtade dottern och åkte till fiollektionen. Sedan var klockan halv fyra och då var det väl hög tid att åka till jobbet så ungarna fick följa med. Maken hämtade dem på vägen hem från sitt jobb. Då hade de hunnit fika i Prästgården och hälsa på vår keramiker i keramikverkstaden.


...och den långa ludna svansen...

Söta Kurre Ekorre kom på besök till farmor och farfar. Jag är ingen naturfotograf men ekorrar är ju så supersöta att jag var tvungen att smyga ut och ta några bilder.


Tårtkalas hos farfar

Vi slängde ihop en "uppochner-tårta" till farfar i lördags, Berta och jag. Man siktar vaniljsocker i en vid stor skål, lägger i marsipan (färdigkavlad finns), kletar på grädde, lägger på en tårtbotten (finns också färdiga), kletar på hallonsylt, på med en botten till, kletar på vaniljkräm (finns också på påse, bara att blanda med mjölk i en shaker), på med sista botten, lägger på brickan eller fatet man ska ha tårtan på och så vänder man alltihop. Så här fint blev det. En ros gjorde jag medan barnen tittade på, sedan gjorde de resten!




Mycket nu...

Här blir det inte mycket bloggat. Dagarna tycks liksom försvinna. Vi var i Dalsland i helgen och firade svärfars 65-årsdag. Berta och jag gjorde världens finaste prinsesstårta på fem minuter - bilder kommer. Svärmor var superimpad. Men jag ORKAR inte hämta kameran just nu.

Igår jobbade jag med olika saker till elvasnåret. Och när barnen lagt sig ikväll fick maken och jag värsta tokrycket och började storstäda!!! Sedan kollade vi Desperate Housewives (Jag är inte hemmafru, men rätt desperat...haha!) Och samtidigt planerade vi Österrikesemestern.

Nu är det läggdags! Jag återkommer!

Dagens foto 107 av 365



Discotjejer. Majsan och kusin A gick på första discot ikväll. En högstadieklass arrangerade och mellan 18 och 19.30 var det för klass F-2. Visst är de ljuvliga!!!

Dagens foto #106 av 365

106 av 365

Med barn i en vitsippsbacke blev det så här vackert på middagsbordet. Årets första vitsippsbukett!

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Andra dagens fotare:

Webmosterhelene
3kärlekar, Anki, Annahanna, Anna/heffaklumpen, AnnaK, Anna/tokfias, Anna/Xante, Anne, Christel, copyrightmaria, Cybertjejen, Ellen, Emma, FruGrip, Jane/citrontimjan, Jennie, Jessica, Malena, Maria/fembarnsmamma, Mia, Miss Muffin, MonicaO, Pernilla, Qurin, Silwerstar, Snöstjärna, Sockergrynet, Tezzan,VeronicaP, Ulrica, Åsa/badanka, Åsa Torgersson, Lena, Sabina

Barn i vitsippsbacke

Barnen plockade vitsippor bakom vårt hus idag. Jag kunde inte låta bli att hämta kameran, där jag stod på balkongen.


Dagens foto #105 av 365

105 av 365


Titta han cyklar! Vi skriver den 15 april 2009. Lilleman satte sig på cykeln och cyklade hem själv hem från lekparken. Vi applåderar! Balanscykeln har gjort sitt - inga stödhjul i den här familjen inte! (By the way....vi har visst en balanscykel till salu. Verkar det som!)

Dagens foto #104 av 365

104 av 365

Dagens (nja, gårdagens) foto fick bli på middagen. Det blev stekt lax med den här supergoda salladen: bulgur, babyleaf-sallad, vindruvor, fetaost, körsbärstomater och cashewnötter. Mmmm....

Dagens foto #103 av 365

103 av 365

Två kusiner på barnvagnspromenad. Det var inte länge sedan kusinerna själva låg i barnvagn.

Tulpanerna har slagit ut!

Det fullkomligt exploderar i trädgården. På förmiddagen hade de röda tulpanerna slagit ut. Och när vi kom hem från fikautflykten i eftermiddags hade även de vita hakat på. Och fler är på gång...


Basta idag!

Vi åker till Basta kvarn och fikar några gånger varje år. Det är jättemysigt där. Bra fika, god glass och härlig miljö. Och så kan man köpa en påse fiskmat och mata fiskarna med. Det tycker barnen är jättekul! Den här gången följde även mormor, S och kusinerna med.

Fikadagsberta
Busiga kusin APippifåglarKusin E matar fiskarLilla E på fiskjakt!Matardags

Dagens foto #102 av 365

102 av 365

Äggmålartjejen får bli dagens (egentligen gårdagens...) foto.

Äggmålning igår!

Barnen fick varsitt äggmålarset i påskpresent igår. Och vi käkade ägg till kvällsmat. Målade vackra kreationer...

äggmålning

Påskafton hos familjen Å

Samma gäng som vanligt, samma trevliga påskfirarställe och god mat som vanligt! "Alla var där" utom en familj som firar påsk i Kina i år. Det var faktiskt MER midsommarkänsla över påskfirandet än det var över midsommarfirandet förra året... Grillen var igång och vi stod ute i kortärmat i solen klockan sex på kvällen!


Utefika - igen

Vi äter nästan alla måltider ute nu - i synnerhet fikar vi på uteplatsen. Idag fick nyinköpet från Borås följa med ut. Jag fick ett presentkort på Rum21 för snart ett år sedan och det var hög tid att handla upp det. Har ju gått och tänkt på ett brickbord men så blev det ju ett från Serholt häromdagen så nu användes presentkortet istället till bland annat en Steltontermos. Snygg va!


Dagens foto #101 av 365

101 av 365

Blomsterprakt i parken. Det poppar upp blommor varje dag nu! Härligt!

Navet

Vi hade bestämt oss för att försöka komma iväg till Navet en dag på påsklovet. Det blev igår. Trots att väder var superfint. Å andra sidan har vi varit ute i solen varenda dag och resonerade som så att det säkert inte är så många mer än vi som är dumma nog att vara inomhus och göra experiment en sådan dag. Det var det inte heller, så vi behövde inte trängas. Barnen tyckte det var jättespännande och kul.





Vi hade tagit med oss lunch och åkte till Stadsparken och intog den. Barnen upptäckte att Kaninis mamma stod staty i parken. Efter maten gick far och barn till lekparken och jag tog en snabb shoppingrunda. Och kan ni tänka er, jag missade PRECIS att påskharen kom och lade två påskägg i buskarna i parken. Barnen hittade dem och blev överlyckliga.


Långfredagen går mot sitt slut...

Långfredagen kändes inte särskilt lång idag. Jag var bara hemma på förmiddagen. Efter lunch åkte jag hem till Å och övade lite och sedan åkte vi till stora staden i väster och sjöng på ett ställe. När jag sedan kom hemåt åkte jag direkt till kyrkan och hörde min kör (som jag har tagit uppehåll ifrån nu), en cellist och en cembalist sjunga och spela långfredagsmusik. Jag började i kören för 18 år sedan och det här var första gången jag hörde den. Det är ju inte klokt. På tiden kan man ju säga. Det var JÄTTEFINT! Jag sa till körkompisarna efteråt att jag ska nog inte börja där igen för jag ska åka runt och lyssna på dem istället....

Dagens foto #99 av 365

99 av 365

Saft, kaka och en Bamsetidning. Vad kan man begära mer av livet?

Storbak!

Berta och jag öppnade bageri på eftermiddagen och smällde ihop fyra sorters kakor. Mums!

Dagens bakresultat
Det blev marängsnitt, chokladbröd med vit choklad, choklad- och mandelkakor och så äppelrutor.


Utedag idag igen

Vädret är härligt och barnen leker i timtal utomhus. Idag öppnade de kiosk och café.

Dotter i utekioskenSonen i vattenpölKaffekokaren

Så blev det en tur till Ikea ändå

Och maken överlevde. Men det berodde nog mest på att vi inte skulle ha något på lagret så han slapp förfäras över att något saknades och vi måste dit igen.

Vi handlade inte så mycket. En vattenkanna, toaborstar, några kuddöverdrag (!!), och så lite bunkar och pryttlar och tallrikar (för det hade vi ju inga innan...)

Sedan var vi på Village. Jag vill ha ett brickbord och nu har jag velat i ett års tid om jag ska ha det från Design House Stockholm eller det från Serholt. Jaja, idag blev det i alla fall Serholt - inte minst för att man kan köpa lösa brickor i olika färger. Idag blev det ett ekfat och ett i grönt, för att matcha de gardiner som sitter i vardagsrummet just nu. Bild kommer. När bordet är på plats. Det vill säga när maken har organiserat flytten av pianot (det väger typ åtta ton och saknar hjul....) Frivilliga, starka kan anmäla sig!

Sedan hann vi inte med mer idag, för jag var hos Å och övade lite inför fredagen och sedan var jag på ett styrelsemöte. Däremellan har jag jobbat med lite grejer.

I morgon ska jag försöka jobba färdigt med det som ska iväg så jag kan vara LEDIG!!! Och påskpyssla och baka och sådant.

Förresten: jag har städat undan alla vinterkläder och plockat fram vårkläderna. Duktigt va!


Leksugna pappan får vackert vänta tills i morgon...

Vår Lilleman är inte som andra barn. Istället för snuttefiltar och gosedjur vill han ha traktorer, grävskopor och diverse andra fordon med sig i sängen. "Får man ta en bil att gosa med" ropar han när han lagt sig. Och varför neka honom det? Han somnar ju så gott med bilarna i famnen. Det verkar dock inte särskilt bekvämt så vi brukar gå in och plocka bort dem när han somnat.

Likadant var det ikväll. När maken trodde lillemannen sov smög han in och tog bort diverse leksaker. Varpå Lilleman viskade:
- Nej nej, pappa. Vi får leka med dem i morgon!!

Så gick den här dagen också

Jaha, inte en bild blev det idag. Det var fullt upp hela dagen. Jobbade med lite av varje på förmiddagen, var i medeltidsborgen en sväng med en kollega och träffade en journalist inför sommarsäsongen. Sedan var det en liten träff med guiderna i föreningen och sedan ett möte. Och sist av allt massage!

I morgon blir det Ikea! Maken laddar mentalt...

Dagens foto #96 av 365

96 av 365

Årets första nyckelpiga landade på min lilla tös. Röd med svarta prickar, tösen röd med vita prickar.

Fint på uteplatsen!

Idag har vi fixat och trixat på uteplatsen. Rensat lite i rabatten och sopat, sopat, sopat bort alla löv och allt grus efter hösten och vintern. Jag fick bra hjälp av barnen.




Och när vi väl var färdiga så blev det så här fint:

Barnens bordLilla söta bordet
Bord i närbildVuxenbordet
Engelsk pelargonPåskliljor förståsSmå pärlor på hjärta av mossa
Kruka på trappan!
Nära blomman


Påsklov

Nu har vi påsklov! Mannen också, visade det sig. Fast det var inte meningen. Igår blev han så akut dålig i sin mage igen med svåra smärtor så han fick en akuttid på jourcentralen - och blev sjukskriven på stört. Magsåret hade tydligen inte gett med sig trots superbehandlingen med två antibiotika och losec. Käre nån. Sedan oktober har vi haft en styck brusten blindtarm, en styck psoriasis-diagnos och så ett magsår ovanpå detta. Det är tur att jag är frisk. Eller tur att jag inte hinner känna efter ska man kanske säga.... Nu väntar han på gastroskopi - lika bra att kolla hur det ser ut i den där magen. Man blir ju orolig...

Nu har vi en härlig ledighet framför oss och ska försöka komma ikapp med lite grejer.

Att göra

Trevliga sysselsättningar:
- baka bröd med barnen
- baka kakor med barnen
- scrappa kort med eller utan barn
- sitta i solen och läsa inredningstidningar
- shoppa lite
- tvinga med mannen till Ikea (om det går, det kanske förvärrar magsåret..)
- besöka simhallen
- åka till Navet
- kanske åka till Borås Djurpark
- göra vårliga trevliga planteringar i krukor att ha på trappan
- spela jättemycket nyckelharpa
- spela spel
- och sist men inte minst fira påsk såklart!


Mindre trevliga måsten (eller sådant jag länge tänkt...):
- sy gardiner till sovrummet - fem meter har legat till sig i två månader nu
- byta gardiner i köket
- ta ner sonens julgardiner kanske, lagom till påsk (jag ligger LITE efter på gardinfronten)
- putsa fönster (uääääck!)
- fixa och trixa i rabatterna
- rensa ut leksaker i barnens rum
- byta garderober, det vill säga ta bort overaller och plocka fram vårkläder

Dagens foto #95 av 365

95 av 365

Det trodde nog inte de som känner mig: att JAG skulle fotografera fåglar. Med min fågelfobi. Men med teleobjektiv, sittande i en bil med nervevad ruta så var det ju inga problem. Nu är jag ju av ovan anförda skäl ingen fågelexpert precis och helt urkass på vad pippihönsen heter. Men jag TROR det är typ två tranor och två svanar eller nåt. Om det inte är två väldigt förvuxna gråsparvar och två fiskmåsar. Som sagt...jag vet inte mycket om fjäderfän...

Money money money

Barnen fick en liten påsklovspresent i morse. Det var låtsaspengar. (Maken och jag försökte GÖRA låtsaspengar till barnen för ett tag sedan i fotokopiatorn. Men vi glömde förminskafunktionen så de såg superriktiga ut. Vi var tvungna att kasta allihop för att inte bli åtalade...) Nu fick barnen "riktiga" låtsaspengar som jag köpte i Ullared häromsistens.
De hade roligt i flera timmar. Öppnade affär och grejade. Jag blev inbjuden som vip-kund. Maken också. Som Majsan uttryckte det: "Pappa kommer också när vi öppnar så du får vara beredd på att det kanske kan bli köer."

Med två kunder. Och två expediter. Haha, de är ju för sköna...

Money make the world go round...

Någon som funderat på vart hälen tar vägen när man dör?

Lilleman har ritat en teckning till mamma. Det är två personer vid ett träd. De ser lite nere ut.

Lilleman: De är ledsna för doms farmor har dött.
Mamma: Jaha...har hon det...?
Lilleman: Ja, så de ska på förgravning.
Mamma: Jaa....vad ska de göra då, då?
Lilleman: De ska gräva ner tanten i en skattkista. Alltså hennes kropp. Men hälen flyger till himlen!


Ja, det där med sj-ljud är ju inte alltid så lätt.

Dagens foto #94 av 365

94 av 365

Majsan tog med sig Judith på promenad idag. Med cykelhjälm, för säkerhets skull. Judith tyckte det var skönt att åka sittvagn i solskenet. Lägg märke till att Majsan håller Judiths små solglasögon i handen också. Mycket att tänka på för en liten mamma...

Dagens foto #92 av 365

92 av 365

Majsan var påskgumma i skolan idag. Sminket satt kvar när vi gick på restaurang - vi var ju inte hemma emellan!

Restaurangmiddag

Vi åkte direkt till internationella kvällen när jag kom från kursen idag. Barnen var vrålhungriga och vädret underbart så när vi handlat färdigt på skolan åkte vi ner till sjön och käkade på restaurang. Hamburgare. Gott!

Hamburgare till middag

Dagens foto #91 av 365

91 av 365

Krokus - ett underbart vårtecken!

Kurs!!!!

Jag vet, jag ligger brutalt efter med bloggandet. Eller som pappa uttryckte det idag: "Prenumeranterna börjar klaga..."

Onsdag-torsdag var jag på kurs i Alingsås. Det var fullt program hela dagen och efter middagen var det dags för den näst sista uppgiften för dagen: att ge sig ut och fotografera. Det var en grannlaga uppgift i största allmänhet så dags på dygnet efter en intensiv dag. Men vi hade dessutom ett tema att hålla oss till, nämligen "Livets halleluja". Ja just det. Försök ta bilder på det temat när du är halvdöd...

Så här blev det i alla fall - klicka på bilderna om du vill se dem i större storlek.



RSS 2.0