Lite scrappat...

Det blir ju inte alltför ofta numera men jag har lyckats få ihop några layouter ändå i helgen. Någon jättegammal bild som låg och skräpade och några nyare. Det har inte känts så inspirerande att scrappa på sistone men nu var det kul igen!

Ursäkta bildkvaliten, den är usel men så blir det man inte har nån scanner som klarar formatet utan måste fota av layouterna.

Tivolien groda och en prinsBlommorVisst är jag coolÄnder

Golvet på plats

Min bror kom hit idag och hjälpte till med klinkersen. Nu är den på plats. Med två gubbar gick det fort, ska jag säga.

Brorsan Handy Andy


Tittut i röret!

Hasseman har fått ett rör av grannen. Det tycker han är jättekul. Idag lekte han i röret. Maken fångade buskaninen på bild.

Hallå hallåKanin i rör

Skördetid

Skördetider

Nu mognar det för fullt i vår trädgård. Plommon, äpplen och krusbär som blir goda marmelader och härliga bakverk för frysen.

Just en snygg bloggerska...

Ja, här händer det inte mycket. Man ska göra två blogginlägg per dag har jag läst nånstans. PER DAG??

Å andra sidan kan jag ju konstatera att jag inte är beroende av att blogga, precis.

Det har varit lite mycket. Bussturer, uppstart i skola och på dagis, återgång till jobb. Och så en personalresa uppepå detta. Så den här veckan har jag varit bortrest med mitt arbetslag på en intressant och riktigt rolig resa.

Vi tog tåget till Stockholm i tisdags morse. Sedan tillbringade vi eftermiddagen med Klara kyrka och folket där. På kvällen var det båttur ut i skärgården i underbart sensommarväder. Onsdagen började med morgonbön i Klara kyrka och sedan ett besök på tidningen Dagen. På eftermiddagen var det "fri tid" på stan och på kvällen tog vi tåget till Sala. På torsdagmorgonen åkte vi till Östanbäcks kloster och hälsade på munkarna där. Vi fick höra om klostret, åt lunch med bröderna och var på bibelstudium med fader Caesarius innan vi åkte vidare till Sala silvergruva där vi guidades och sjöng Taizésånger på 155-meters djup! Sedan tog vi tåget hem. Tala om händelserik personalresa!

Idag har Å och jag varit i Linköping och deltagit i två sångverkstäder på Linköpingsstämman. Det var kul! Och ikväll var mina föräldrar här på middag. Kul att se dem! De bor ju på kusten så här års men snart flyttar de hem igen!

Våran prins

Dagis var stängt idag så maken tog semester och tog med prinsen och en dagiskompis till djurparken. Det var populärt såklart!
Väl hemma for Lilleman runt i trädgården och lekte hund. Då heter han Rackalike och det är det enda namn han lystrar till. Lilla tokiga unge...

Vår tuffingLilleman

Kanin på vift

Idag släpptes kaninen Hasse ut på grönbete (ni får ursäkta att det handlar så mycket om den här Hassel på bloggen men han är ju trots allt familjens nya kelgris). Maken köpte ett koppel till honom häromdagen. Vi hade inte testat det och har inte heller låtit honom komma ut i "vilt tillstånd" utanför bur och hage. Och tur var väl det, för när jag idag tog på honom kopplet och släppte ut honom så försvann han som en avlöning med Majsan hängandes efter! Men han var ute länge och tyckte det var jättekul! Provsmakade lite äpple också, dagen till ära, när han kom fram till äppelträdet och hittade fallfrukt!

Damerna med kaninen.
Kusin A och Majsan på promenad med Hassel.

Kanin på grönbete.
Glad kanin på vift!

Full fart!
Kusin A hade fullt sjå att hänga med i svängarna.

Höstmys

Idag kom i och för sig högsommarvärmen tillbaka, men det börjar ändå kännas lite höstigt med mörkare kvällar och "höstigt" ljus ute på något vis. Jag tog in rönnbär och tände ljus. Mysigt!

Höst hos mig!

Skolan har börjat

Så går hon då i ettan, vår tjej. Jag hade tagit ledigt från jobbet för att vara med i skolan men stannade bara en timme. Det var ju liksom vant nu, samma klassrum och fröken som i förskoleklassen. Så när de andra sista mammorna som hängde sig kvar gick och de skulle ha samling, så gick jag också. Hem och jobbade lite istället.
På eftermiddagen åkte vi till Prästgården där det var pensionärsträff för två församlingar. Jag hade blivit ombedd att komma och sjunga lite för dem, men eftersom jag inte har barnomsorg på eftermiddagen fick barnen följa med och sjunga. Dottern spelade fiol också och sedan fick de drickatermosar, små sparbössor som också kan vara kistor till godis eller småsaker och så fick de äta obegränsat med kakor som gage. Det skulle dom inte ha sagt för ungarna smällde i sig fem stora kakor var...

SkolflickanJobba jobba...

Hasseman har fått en lekhage

Maken tyckte synd om kaninen som mest sitter i en bur (fast han kommer ju in och gosar ibland). Häromkvällen fixade han ihop en fin lekhage till honom och byggde ett litet kanintivoli. Det tyckte Hasseman var skojigt! Nu är han i sin hage minst nån gång per dag och hoppar omkring och springer genom sitt rör och river i sin hökruka. Kul för honom!

Glad kille i sin nya hage.En av attraktionerna - fast han springer helst igenom röret.Lekhage med kanintivoli

Smarrigt fika

Jag fick Leilas bok "A piece of cake" av mamma när jag fyllde år men har inte hunnit baka så mycket i sommar. Igår blev det i alla fall lite bakat av skörden så här års, nämligen svartvinbärskaka och jättegoda blåbärsmuffins med crumble.

Svartvinbärskaka och blåbärsmuffins med crumble.

Tisdagstema: Stilla

Stilla

Efter ännu en blåsig dag var det alldeles stilla i trädgården när solen gick ner ikväll.

tis-2.jpg

Cult Design-höst

Ni som besöker mig här vet väl att jag gillar Cult Design. Nu har höstkollektionen kommit och innehåller serier som Folklore och Paisley, ett ryskinfluerat mönster. Men jag gillar nog Stil och Gracilis bäst ändå.
Foto: Cult Design


Vår nya familjemedlem

Familjen har utökats. Vi är numera fem. Den femte medlemmen är 1,5 år och heter Hasse Persson. Egentligen heter han Hassel, efter kaninen i "Den långa flykten". Men han kallas för Hasse. Och familjen vi ärvde honom av heter Persson.
Sötaste söta kaninkillen kom hem till oss nu ikväll. Vi har inte lyckats få tag på någon bur utan fick låna Perssons bur så länge. Den tog vi hem på släpkärra. I bagaget på bilen satt jag och gosade med kaninkillen!

Hasse - eller Hassel som han faktiskt egentligen heter.Hasse Sötis

Hallen just nu

Ja, så här ser det ut hemma hos oss. Snyggt va?

Men det ska bli fint! Vi har nästan bestämt oss för fondtapet och har beställt en sideboard till hallen, när den blir färdigt. Grått ska det bli. Och vitt.

Hallen just nu

Saker att se fram emot i höst

1. Jag ska fortsätta på universitetet. Nu blir det en kurs i religionsvetenskap och en kurs i religionshistoria. Kul!

2. Vi fortsätter med nyckelharporna, Å och jag.

3. Å och jag ska till Linköping i slutet av augusti på en folkmusikfestival och delta i några sångverkstäder.

4. Mamma och jag åker till Prag! Dit har jag alltid velat åka.

5. Jag ska ha novemberlov med barnen - maken ska också försöka vara ledig några dagar. Vi håller på att försöka planera en badresa med efterföljande restaurangbesök i Jönköping tillsammans med två andra familjer. Får se om vi kan lyckas få ihop det.

6. Maken och jag har som målsättning att försöka få till den där champagneprovningen.

7. Det blir shoppingresa med exsvägerskan!

8. Och sedan är det ju ADVENT och JUL!

Så var vi igång igen

Åtminstone jag. Började jobba "på riktigt" igår och på något sätt känns det ganska skönt att hamna tillbaka i vardagslunken igen.

Den här veckan är det dock bara två dagar på vanliga jobbet och tre dagar i medeltidsborgen. Sedan jobbar jag helgen där också. Maken är inne på sin sista semestervecka och har fullt upp med jobbtelefonkonferenser (!), hallen (som helt saknar golv) och ungar som skjutsas hit och dit.

Men egentligen är det väl först nästa vecka som hösten börjar på riktigt. Då är maken tillbaka på jobbet. Skolan börjar. Jag återgår till mer normalt schema. Och så vidare...


Borgholms slottsruin

På lördagen var vi på Öland hela dagen. På programmet stod förstås Borgholms slottsruin och där hade de verkligen satsat på barnen. Vi skippade den vanliga guidningen och satsade på barnguidningen. Men innan dess hann vi gå på ordjakt med våra coola ungar.

Stollen självCoola Berta

Sedan var det guidning. Lilleman höll sig nära guiden hela tiden och lyssnade uppmärksamt på allt prat om Johan III och riddare och blodbad. Storasyster var också intresserad förstås.

Barnguidningen var intressant.

Det fanns många häftiga gömställen i skrymslen och vrår.
Skrymslen och vrår...

Och så var det dags för riddarskolan under ledning av hertiginnan Ingeborg och riddaren Karl Tyske.
Hertiginnan Ingeborg och riddaren Karl Tyske.

En riddare måste kunna väldigt mycket. Till exempel fäktas och kittla motståndaren bakom örat...
Majsan fäktas.Fäktning stod på programmet

...spela schack...
Spela schack.

...skjuta med pil och båge...
Pil och båge...

...rida...


...och kunna svara på en massa kluriga frågor.
Man måste svara på frågor.

Men klarar man allt detta så blir man dubbad av hertiginnan själv vid en högtidlig ceremoni.
Härmed dubbas Lilleman till Riddare av Borgholms slott.

Vi var väldigt stolta över att få med oss två fina riddare hem. Med riddarcertifikat och allt!
Syskon på slott

Kalmar slott

Nu har vi varit där. På Kalmar slott! Först gick vi vanlig guidetur. Och sedan gick vi med prinsessan Anna på barnguidningen. Båda var jättebra!

Mellan guidningarna hann barnen rida på mekanisk häst på hjul och pricka en drake med lansen.
Majsan till hästSikta noga

Och efter guidningen var vi i slottsverkstaden och pysslade och knåpade. Majsan gjorde en festav. Och Lilleman knåpade ihop en riddarhjälm. Fast det var väl mest hans mor som fick knåpa...
Riddare med hjälm.Fen med sin trollstav.

På kvällen åt vi grillbuffé på hotellet. Eller rättare sagt, maken åt. Barnen pillade lite med varsin hamburgare men Majsan fick tokont i magen när jag hade kommit halvvägs så det var bara att gå till rummet med henne. Jag blir tokig på den där magen...

Fiolläger gläder barn och tröttar ut mammor

Så var vi hemma efter fyra dagars fiolläger utanför Borås. Vi har hunnit med 16 fiollektioner per barn, två konserter, kanotpaddling, massor av bad, en jättespännande spökvandring och en massa annat skojigt.

Det blev inte så många bilder för jag skickade hem kameran när maken kom och hälsade på dag 2. Vi sov nämligen i logement med 12 bäddar i samma rum och en dörr som inte låstes annat än nattetid och eftersom badplatsen precis vid lägerhuset var attraktiv även för andra än lägermänniskor så ville jag inte ha kameran där längre än nödvändigt (vilket fått mig att inse att vi nog får införskaffa en sådan där liten smidig kamera som alla människor har, som komplement till min stora systemkamera med alla tillbehör).

Jag fattar inte att ungarna orkade. Fem lektioner om dagen tisdag och onsdag (med bland annat superbästa Sven Sjögren som gästlärare). Jättesena kvällar (för det går inte att lägga två barn när alla de övriga 27 är uppe...) Och däremellan hur mycket aktiviteter som helst. Ändå var jag tröttare än barnen, kändes det som.

Efter onsdagkvällens kyrkokonsert med efterföljande pizza night, så var det spökvandring. Riktigt kul och spännande var det. En pappa och de fiolspelande tonåringarna hade förberett väl så att vi hade med oss en guide som berättade om "väsen" av olika slag enligt gammal folktro. Vi såg ett spöke, dansande älvor, troll, en vätte och annat smått och gott. Men roligast var ändå den helgalna häxan vid lägerelden (en helt sjövild mamma som spökat ut sig till oigenkännlighet) och Näcken - en pappa som satt naken på en sten ute i sjön med en lövruska i knät och spelade fiol i fullmåneskenet. Det var ju synd att kameran hade åkt hem då...

Många lektioner blev det:
Lilla E

Fast ibland ville man inte vara med på bild och hotade mamma fotografen med stråken:
Vill inte vara med på bild

Majsan var förstås också med:


Maestro själv:
Maestro Sjögren

Några trumlektioner blev det också:
Lilleman trummar

Och massor av bad eftersom vädret var härligt och det var 20 meter till sjön:
Badbruden

RSS 2.0