Opera i finalen

Kul! Jag hade verkligen väntat att Sarah Dawn skulle gå spikrakt. Hoppas hon sopar banan i Norrköping. Ajaj, det blir mot Scotts. Hoppas att dansbandskärr, f´låt igen, dansbandsfantasterna har gått och lagt sig då.

Nu lyssnar vi på Malena. Det är lite kul när till och med artisterna själva blir helchockade över att gå till final.

Andra duellen

Sparkdräkten är i final.

Nu står det mellan Sarah Dawn och Malena. Kul!!! Tror på Sarah Dawn. Men då får vi ändå Malena i Andra Chansen. Bra jobbat, brudar!

Spännande spännande

Stackars Susanne kom sist. Tja, det funkar väl inte med andliga texter i detta sekulariserade land. Tyvärr.

Nu blir det duell mellan pilotgrabbarna och Agnes. Det är inte givet, inte. Jag tror piloterna går till final. Kanske. Eller Agnes. Nej, piloterna. Nej, Agnes. Nej förresten, det blir piloterna.


Dags igen! Melodifestival 4!

Vi kör väl ett varv till då. Inte för att jag tycker som övriga landet, men det är roligt att tycka ändå! Och det är nog tur att alla människor inte tycker som jag.

1. Agnes. Jajemän, Carolafläkten är i tjänst även denna lördag. Så här lät alla massproducerade Stock Aitken and Waterman-låtar (stavas det så?) under senare delen av 80-talet. Men Agnes sköter sig bra och kan gå långt. Tralligt och discoigt är det. Jag undrar hur jag skulle se ut i en sån där guldig sparkdräkt som Agnes har. Näe, vi funderar inte mer på det...

2. Starpilots. Jaha, den här låter också som nån 80-talsdänga som svänger i bakhuvudet. Men skitsamma! Det här är ju bra. Förstår inte riktigt årets trend med märkliga klädval som ska hålla nån sorts tema, men här kör man ju pilottemat fullt ut. Tja...funkar kanske. Men låten hade varit lika bra med snyggare kläder.

3. Susanne Alfvengren. En riktigt stark ballad med en helt underbar text! Vilken överraskning i dessa sammanhang. Den här gillar jag, men tyvärr tror jag inte den kommer så långt. Susanne har på sig en tantig klänning, modell tält och dessutom tyckte jag först att sjalstycket som hängde ner var en handväska. Som tanterna i kyrkokören brukar ha när de sjunger...

4. Sahlene och Storeng. Njae. Lite Bondfeeling här. Men rätt intetsägande låt. Växer nog med tiden men frågan är om det räcker ikväll. Maken var mest bekymrad över Storengs hysteriska urringning och orolig över vad som eventuellt kunde ramla ut vilken sekund som helst i direktsändning.

5. Thorleifs. Det här kommer bli en SUPERHIT på dansgolven framöver. Hade jag fortfarande varit buggdrottning hade jag förmodligen svängt med. Och Thorleifs ÄR rätt coola för att vara dansband. Jag hade väntat mig mer. Det här blir lite väl töntigt. Och maken är grön och ser svimfärdig ut. Måste ta hand om honom nu innan han spyr rätt ut.

6. Sarah Dawn Finer. Snyggt! Tjusiga oväntade tongångar, varma färger, starkt, mäktigt och en jättefin sceninramning. Åker inte Sarah rätt in i Globen med fläkt och allt så är det något fel på den här tävlingen.

7. Next 3. Next song, tack. Rinkebyhiphop möter latinolovers. Funkar ICKE! Dessutom tröttnade jag på latinogrejen för flera år sedan.

8. Malena Ernman. Jag gillar Melodifestivalen. Jag gillar opera, oftast. Så det här borde ju sitta i krysset (eller hur man nu säger). Det funkar kanske inte RIKTIGT. Men det är bra. Jättekul att höra Malena sjunga både opera och popdisco ikväll. Maken är lyrisk. Bäst ikväll, säger han. Jag är inte lika euforisk. Men bra är det.

Vilka fem kommer vidare nu då? Ikväll är det riktigt svårt. Jag chansar (hoppas) på att det blir Sarah Dawn, Malena, piloterna, Susanne och Agnes. Ett par ballader och risken är väl att Svensson sitter hemma i folkhemssoffan och säger "Den var ju bra, men det var ju ingen SCHLAAAAAGER" vilket ju är någon svår störning som större delen av detta land har varit drabbad av i 40 år. Det är trist. Men hoppet är det sista som överger människan.

Dagens foto #59 av 365

59 av 365

Här kommer Berta Pärson, håhå, jaja. Se upp i backen!

En dag i backen

Vi var i skidbacken idag. Så UNDERBART väder alltså. Och massor av folk. Till exempel danskar som låg som fallna käglor precis överallt. I Barnbacken - Köpenhamnsstupet som den också kallas. Det kändes som vi var i fjällen! När vi blev hungriga bjöd mormor på grillad korv. Fantastiskt härligt!Dagens foto #58 av 365

58 av 365

Vi får så fint dukat varje dag nu. Dottern matchar och fixar för glatta livet.

Solens dag

Vilket underbart väder vi har! Ska snart gå ut i solen. Det går dåligt med Dagens foto har jag märkt. Jag har visst tappat farten där. Har några bilder i kameran som ska överföras. Nån gång...

Det blir inte nu i alla fall för nu ska jag fixa varm choklad och ta fram något gott fikabröd ur frysen. Mamma fixar korv och bröd, ketchup, senap och kaffe. Så blir det en dag i skidbacken. Med skidor och pjäxor och hjälmar och pulkor och snowracers. ("Snor-räser" som sonen säger).

Helgens projekt är att riva ur gästrummet. Då menar jag inte för renovering utan för genomgång och ommöblering. Sedan ska pianot in där så småningom (bärhjälp kan anmäla sig - pianot saknar hjul och väger typ åtta ton). Vi har för mycket grejer. Maken föreslog häromdagen att vi borde riva ut ALLT ur ett rum i taget och bara bära tillbaka det vi verkligen behöver och vill ha. Jag gissar att en hel del kommer att sorteras bort. Mitt problem är bara vad man gör av det. Barnens grejer är inga problem, det finns ju fyndmarknad här två gånger per år. Men allt annat?? Jag har jättesvårt för att bara slänga fungerande grejer. Och det finns liksom ingenstans att lämna in det här. Jag får väl vänta på att någon förening eller skolklass ringer på dörren och tigger loppisgrejer. Eller så får vi anmäla oss till nån loppis framåt sommaren.

Tävlingslysten!

Nu blev jag förstås peppad att tävla mer! Så nu tävlar jag om ett presentkort hos DesignOnline. Andrapris är en Marimekkoskål och det skulle ju inte göra ont, det heller... Klicka på bilden så kommer du också till tävlingen!


En vinnare - jag?!

Jag som ALDRIG vinner nånting kämpar tappert på med att delta i alla möjliga tävlingar. Och så vann jag!

För några veckor sedan skrev jag en kommentar på Cult Designs blogg. De lottade ut en Change Deco. Och idag kom ett mail från Cult - de vill ha min adress så de kan skicka vinsten. Det var ju onekligen en glädjande inledning på helgen.


Facebook är fantastiskt

Jag "reggade" på Facebook för ett par år sedan eller nåt, tror jag. Då var det inte så kul för det var inte så många där... Så jag släppte det där ganska snart. Men så för en tid sedan började jag gå in igen. Och nu har det hänt grejer! Till exempel har massor av folk från min gamla "high school" i USA registrerat sig. Så jag har fått kontakt med vänner därborta som jag inte hört något ifrån på snart 18 år (hjälp, är det så länge sedan graduation...) Halva mitt liv har förflutit sedan dess.

Igår dök min amerikanska syster S plötsligt upp! Det var ett par år sedan jag hade kontakt med familjen därborta och S berättade att brorsonen blivit pappa. Va??? Lille R som var fem år när jag kom dit! Pappa?! Jojo, en liten pojke hade det blivit i julas. Och hur gammal är jag då, kan man fråga sig. Vågar inte räkna efter.

Idag fick jag indirekt kontakt med min gamla favoritmusiklärare, via hennes dotter. Visade sig att hon flyttat till Colorado och undervisar i musik på universitetet så henne hade jag ju ALDRIG hittat annars. Jag skickade bloggadressen och amerikanerna har ju ingen större nytta av den, men läraren är faktiskt norska så hon kanske hittar hit.  (Hej hej Mrs H!!)

Det är lite häftigt med Facebook ändå. Och i såna här sammanhang tjänar väl påhittet sitt syfte! Snart får jag väl börja blogga på engelska...

Dagens foto #55 av 365

55 av 365

Min lilla semla. Med en jättesemla. Tala om att barnen blev glada när mellanmålet dukades fram idag. De orkade inte äta upp, men vad gör det. Det är bara fettisdag en gång om året.

Bokreastart

När böckerna blir för många får man köpa ny bokhylla. Har vi resonerat. Med påföljd att vi nu har bokhyllor i arbetsrummet, i gästrummet, i båda barnens rum, i lekrummet samt i förrådet. Vardagsrummet är för litet för att hysa bokhyllor (vi fick ju till och med ställa ena soffan i garaget).

Så för två år sedan ingick jag en pakt med mig själv. Aldrig mer förbeställa böcker på rean. Helst inte besöka den heller. Och vem tror ni stod i bokhandeln halv åtta i morse? Moi! Men jag lade band på mig själv och köpte bara fyra böcker till barnen, en roman till mig själv och en bok om digial fotografering (det fanns EN kvar, det måste ju ha varit meningen att just jag skulle ha den, eller??) Inga vackra böcker som jag brukat köpa för att de är snygga, inga reseskildringar, inga historiska böcker och framför allt: inte en enda trädgårdsbok (jag har miljoner sådana och inte har trädgården blivit bättre för det) och inte en enda kokbok (det finns miljarder recept på nätet ju). Starkt jobbat! Tycker jag...


Kungligt bröllop

Det blir väl kul med ett kungligt bröllop, det tycker jag. Men med tanke på att förlovningen faktiskt inte ens offentliggjorts förundras jag lite över att exempelvis TV4 bryter hela programtablån från middag till kväll för att extrasända med anledning av denna förväntade förlovning.

Murvlarna har frågat om ärkebiskopen har tillfrågats om att förrätta vigseln. Hans pressekreterare meddelar att han ännu inte tillfrågats. Har någon frågat om ärkebiskopen har vigselrätt nästa år? Tror inte att den frågan har dykt upp. Men den är intressant. Mer intressant än själva bröllopet, kan man tycka.

Dagens foto #54 av 365

54 av 365

Tulpaner igen. Alltid tulpaner hemma nu. Jag längtar till våren. Till mina egna tulpaner. När ska de titta upp i rabatterna?

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Andra dagens fotare:

Webmosterhelene
3kärlekar, Anki, Annahanna, Anna/heffaklumpen, AnnaK, Anna/tokfias, Anna/Xante, Anne, Christel, copyrightmaria, Cybertjejen, Ellen, Emma, FruGrip, Jane/citrontimjan, Jennie, Jessica, Malena, Maria/fembarnsmamma, Mia, Miss Muffin, MonicaO, Pernilla, Qurin, Silwerstar, Snöstjärna, Sockergrynet, Tezzan,VeronicaP, Ulrica, Åsa/badanka, Åsa Torgersson, Lena, Sabina

Dukning i rosa och lime - design: Majsan

När jag kom ur badet ikväll, lagom till middagen var bordet jättefint dukat. Majsan hade gått igenom "dukningsskåpet" och fått ihop det så här fint med rosa och limegrönt. Helt utan hjälp! Jag är lite impad av hur lyckades matcha två sorters servetter med underlägg och tallrikar. Maten smakade väldigt bra med så fin dukning.

Det dukade bordetHär är min plats!

Dagens foto #53 av 365

53 av 365

Det får förstås bli en bild av Vasaloppstjejen idag. Så glad och segerviss! Hon sa i intervjun som gick ut i högtalarna att hon absolut ställer upp i nästa års tävling också. Ja...skulle tro det!

Barnens vasalopp

Idag åkte barnen Vasaloppet. Det var riktigt roligt. För två år sedan åkte lilleman för första gången. Han var då 2,5 år och egentligen för liten men han skulle ABSOLUT ställa upp i tävlingen. När startskottet gick och alla barn åkte om honom blev han totalt vansinnig, slängde sig ner i spåret och gallskrek och bröt i Evertsberg (det vill säga ca 50 meter från startlinjen).

I år gick det bättre! Lilleman stavade på som bara den. Dottern var superduktig. Hon kom rätt sent och startade i bakre fältet. Sedan drog hon om nästan alla och slutade tvåa - blev intervjuad i högtalarna från "tornet" och allt. Inte lite mallig över det...

Jag kan inte gallra så här kommer en massa bilder.

Berta spurtarLilleman
Bertman spurtar
Här är målfototHur långt är det till klungan?Fika är gott!Berta gillade blåbärssoppan

Dagens foto #52 av 365

52 av 365

Det här är Sigge Igelkott. Det var vad barnen beställde till middag igår. Korv och potatismos alltså, förklädda till igelkott.

Maken hemma!

Det blev ett dygn försenat men slutligen kom maken i alla fall hem från Holland igår. Han hade fått present av kunderna där nere. En stor lykta som var fullproppad med blockljus, cappuccinomuggar, kaffemuggar och hur mycket godis som helst till barnens stora glädje och lycka. Alltid kul med presenter. Och jag blev överförjust i lyktan.

Godislykta


Mammauppvaktningen

Eftersom jag ligger brutalt efter så kommer här en liten sammanfattning av förra lördagen (bilderna var kvar i kameran).

Så här ser en pensionär ut
Så här ser en nybliven pensionär ut.

Vi hämtade mamma halv tolv - och pappa med för den delen. Brorsan skulle ha med sig badtunnan till ett ställe och det utnyttjade vi. Jag sa till pappa att ta med en väska med ett par handdukar så mamma skulle tro att badkläderna var med.

Badtunnan hängde efter bilen och förvillade lite
Tunnan hängde bakom.

Jag vet inte om hon gick på det men tunnan åkte efter bilen ända till Borås. Där var vi på Borås museet - ingen höjdare direkt. Vi var uttråkade efter fem minuter och problemet var att brorsan hade åkt iväg med tunnan och det skulle dröja över en timme innan han var tillbaks. Vi gick ut i parken, jubilaren frös om fötterna och allt kändes allmänt misslyckat så maken körde iväg henne, pappa och S till baren på Grand istället! Sen hämtade han mig och barnen.

Så fick hon mata duvor i parken
En pensionär måste kunna mata fåglar.

På väg till lunchstället lät vi den nyblivna pensionären stanna i stadsparken och mata änder och svanar. Det tyckte hon var väldigt skojigt! Vi hade bokat bord på Babbel och där käkade vi tapas tills vi storknade. Jättegott! Sedan åkte vi hem och mor och far fraktades till Sagateatern för att se Boråsrevyn. Maken och jag tog itu med middag och dukning.

Dukningen blev i svart och lime
Dukning i lime och svart.

Sedan kom A och S med föräldrarna. Menyn bestod av följande.

Parmesankorgar med laxsallad, pestodressing och rostade pinjenötter
Helstekt rådjursytterfilé med palsternackspuré och vinbärssky
Utvalda ostar med fikonmarmelad och kompott på Williamspäron
Vit chokladmousse med färska hallon


Tyvärr blev det bara förrätt och efterrätt som kom med på bild men det var lite körigt...

Förrätten bestod av parmesankorg med laxsallad och pestodressing
Parmesankorgarna blev lite festliga. Bara att lägga ut parmesan i rundlar på bakplåtspapper och låta smälta i ugnen, sedan böja dem över upp- och nervända glas.

Lilla E fick äta efterrätten i sängen, så sent blev det
Det blev så sent innan vi ätit upp allt så barnen fick äta efterrätten i sängen. Med tandborstning efteråt, såklart, är väl bäst att tillägga.

Reflektion

Det finns hopp för internationella juryn. Men vi hade nästan väntat oss det.

Maken är övertygad om att det var hans sista telefonröst på Molly som puttade henne över finalstrecket - samtal 39 eller nåt. Inte trodde jag väl att jag skulle få se min man hysteriskt ringa och rösta på en Melodifestivallåt...hahaha

Till finalen

Okej då. Molly och EMD till final. BWO och....Rickfors till Andra Chansen. Om det finns någon rättvisa i denna värld. Men det gör det ju inte.

Alltså...

Jag vill inte verka bitter men det finns väl en anledning till att Sverige får kvala till Eurovision år efter år. Folk begriper ju inte vad de röstar på. Grekiska superlåten kom inte ens vidare - men det gjorde rockfarfar och "den venezuelianska skiten" som maken just kallade de där röda smokingnissarna. Jaja...skyll inte på mig när vi får kvala igen. Jag är oskyldig.

Melodifestivalsdags igen!

Jaha, då kör vi!

1. Som vanligt har soundchecken misslyckats och det är mer musik än sång som hörs. Vet ni hur man gör en Barbietårta? Man gör en hög prinsesstårta och så trycker man ner en Barbiedocka. Detta vet Velvet! Men hon kliver ur tårtan - utan byxor. Låten är nån sorts rivig discotechno som väl, tja, är rätt okej. Men känns den inte lite....ute?

2. Rigo och gänget, tja, vad ska man säga? Det här låter precis som när sexåringen skriver egna låtar. Faktiskt. Kanske skulle hon skicka in ett par bidrag nästa år? Vi tycker det låter rätt begåvat om hennes låtar. Men i det här sammanhanget? Njae. Inte min stil. "Det här kan vi INTE skicka" sa maken upprört. Jag är benägen att hålla med.

3. Molly, Molly, Molly. Rakt till finalen. Det är brett, smäktande och Carolafläkten jobbar denna vecka också. Men det är riktigt bra. Den här på engelska kan gå riktigt långt i Ryssland. (Och SNÄLLA människor, säg nu inte "Men det är ju ingen schlager precis..." För det är bara detta land som en gång på 60-talet fick för sig att Melodifestivallåtar ska vara trallvänliga och käcka och kallas schlager. Översätt det ordet till tyska, engelska eller franska. Nää just det...tänkte väl det.) Hur som helst, lilla tonåriga Molly ser ut som hon föddes rätt ner på ett scengolv och sjöng direkt för miljonpublik. Vacker som en dag är hon också. Och klänningen är URSNYGG! Det här skriver jag inte bara för att jag har sjungit i samma vokalensemble som en av kompositörerna. Så fick jag det sagt också. Jag mötte Lassie, jag mötte Lassie.

4. EMD kör något Puttin on the Ritz-tema som jag inte alls får ihop med låten. Det var väl inte SÅ illa, sa maken. Nä. Och inte så bra heller. Men tonårssverige lär trycka sönder mobiltelefonknapparna ändå. Lite synd. Hade väntat mig mer.

5.Och nu blir det gubbrock. Jag har hört den här låten förut. Men då handlade texten om vingar och pengar... Maken tycker det här är uselt. Det har han sagt 40 gånger nu, på två minuter. Fast så illa tycker jag inte det är. Det rockar och svänger. Men det känns som att Rickfors inte alls känner sig hemma här. Fast jag måste ge en eloge till dem som valt ut låtarna och satt ihop kvällens gäng. Variationen kan ingen klaga på!

6. Tyvärr är Maja chanslös i internationella finalen. Och det är synd. Denna lilla söta bossa är rätt skön! Texten är väl inte det djupaste denna festival skådat. "Hon är snyggare än låten" säger maken som tycker detta är sämst hittills.

7. Men det här var ju coolt! Nu hamnade vi plötsligt mitt i den internationella finalen! En låt på grekiska! I like... Trumslagartjejerna och fiolerna är ju super! Bäst ikväll!

8. "Jag tror en del på B&W eller vad de heter, Bard och dom" sa maken tidigare ikväll. Det tyckte jag var väldigt roligt. Gruppen har tydligen bytt ut Martin Rolinski mot Luke Skywalker, det var lite oväntat. Men jag tycker inte BWO når upp till förväntningarna. Låten är bra, men frågan är om inte de faktiskt är bättre på sina svängiga discodängor. Det här är maffigt men känns ändå lite intetsägande. Men fläkten är på!

Ska vi nu då dra till med något kanske. Molly och Sofia till final. Förkortningarna, dvs EMD och BWO, till Andra Chansen. Femte hjulet under vagnen blir...tja Maja kanske! Kan vi hoppas på det?

I´m back!

Jaha, då var jag här igen!

Inte trodde jag att så många människor skulle höra av sig för att jag slutade blogga! Tack alla som uppskattar och har saknat mina små vardagliga inlägg här.

Själv insåg jag att det var trist att inte blogga. Jag tog inte paus på grund av för mycket att göra utan tappade bara lusten för diverse saker. Men nu är gnistan tillbaka - åtminstone i bloggsammanhang. Dessutom insåg jag häromdagen när jag fick beställda papperskopior och skulle sätta igång att scrappa att det är väldigt bra att ha en blogg att kolla. Här står ju vilken dag dottern tappade sin första tand, när hon tog sitt första simmärke, när sonen sagt eller gjort roliga, tokiga saker och så vidare. Vore synd om det "tappet" blev för långt.

Tar paus...

Jag tar paus från en del saker nu. Återkommer...senare...

Bilder från födelsedagsfirandet

Vi firade vår 65-åring igår! Nästan hela dagen, faktiskt. Så här såg det ut:

Badrummet i spaskrud
Bordet stod dukat
Gänget i baren
Snittar är gott...
Skumpa till barnen!
Stilig smokingkille

Bilder från backen

Vi var i backen igår, maken, barnen och jag. Och nu har vi fått liv i datorn igen (den har varit på snabbreparation på datafirman) så här kommer några bilder:

Bertamajsan
Bertan och pappsen
Bertstollen

Datorhaveri

Precis när jag FLYTTAT över dagens bilder från kameran för en gångs skull (brukar bara kopiera och så har jag drivor av bilder i kameran sedan...) så tvärdog naturligtvis datorn. Men det är mer som har gått åt skogen den här dagen så annat var väl knappast att vänta...  Istället bloggar jag från dotterns halvtaskiga dator (som vi kasserat eftersom den bara duger åt att spela spel på - men nu är det plötsligt den enda fungerande datorn i huset).

Jaja, vi har i alla fall firat mammas 65-årsdag idag och det blev väl åtminstone rätt lyckat. Hon levererades hit halv två och fick lunch. Sedan gick vi promenad och efter det fick hon gå på spa i vårt "nya" badrum - bubbelpool och chokladpraliner och annat smått och gott. Och så blev det champagne och snittar i baren när hon hade fixat till sig och klätt om och sedan kördes vi ner till hotellet. Där satt vi i baren tills brorsan med sambo dök upp och hämtade oss. Och så hade pappa fixat värsta festmiddagen - klädd i smoking tog han emot oss! Bilder kommer om jag lyckas skrämma igång min dator igen....

Fast det riktiga firandet blir först på lördag. Men vad vi ska göra då kan jag inte avslöja här. Vi får helt enkelt återkomma till det också.

Dagens foto #42 av 365

42 av 365

Min man är en man med barnasinnet i behåll.


Dagens foto #41 av 365

41 av 365

Dottern i profil, förväntansfull och koncentrerad, på väg från släde till hästrygg.

Dagens sportlovsutflykt

Idag var vi på "hemlig utflykt". Barnen visste inte vart vi skulle. Vi gjorde lunch och packade i ryggsäck, kokade varm choklad och tog med muffins. När vi stannade utanför mormors sa Lilleman besviket "Men...är det HÄR vi ska ha picknick?". Men det var det inte, för mormor hoppade in i bilen - med ryggsäck hon också. Så bar det iväg norrut. När vi såg slalombacken sa barnen "Åh, vi ska åka skidor" men vi hade ju inga skidor med oss! Så vi fortsatte en bit till, svängde vänster och sedan vänster igen. Målet var nämligen ett stall där det var öppet hus med åsnor, kaniner, getter, hundar, katter och framför allt shetlandsponnyer! Barnen fick rida och åka släde, klappa djur och bära runt på kaniner - allt i underbart vinterväder.

Dottern på hästryggenLilleman trivdes på hästryggen
Kaninen ville gå in i stalletDottern med kaninen Vanilj
Slädfärd genom skogen
Mormor med kattenMormor och katten blev kompisar
Hästar och get om vartannatPorträtt
Lunchen smakade gott

Vad är det i soppan?

Det serveras soppa med palsternacka till middag. Fyraårige sonen deklarerar sitt missnöje efter första portionen:
- Jag vill inte ha mer soppa. För jag tycker inte om almenacka...eller vad det hette.

Dagens foto #40 av 365

40 av 365

Glad kille i snön. Här trivs han bäst, vår lilleman. Utomhus, i friska luften, med obegränsade ytor att springa och hoppa på.


------------------------------------------------------------------------------------------------------

Andra dagens fotare:

Webmosterhelene
3kärlekar, Anki, Annahanna, Anna/heffaklumpen, AnnaK, Anna/tokfias, Anna/Xante, Anne, Christel, copyrightmaria, Cybertjejen, Ellen, Emma, FruGrip, Jane/citrontimjan, Jennie, Jessica, Malena, Maria/fembarnsmamma, Mia, Miss Muffin, MonicaO, Pernilla, Qurin, Silwerstar, Snöstjärna, Sockergrynet, Tezzan,VeronicaP, Ulrica, Åsa/badanka, Åsa Torgersson, Lena, Sabina

Muffins igen!

Muffins med äpple och mandelmassa

Dagens smarriga muffins. Maken och barnen gillade dem skarpt! Recept finns här.

Det började bra i alla fall

Än så länge håller målsättningen med sportlovet.

Dagens aktivitet med barnen:
Biblioteksbesök (vi kom hem med sex böcker, två dvd-filmer och två cd-skivor. Mer vågade jag inte ta på mitt ansvar)
Utelek i snön. Sonen kastade sig i snöhögar. Berta och jag gjorde en snölykta som vi absolut skulle tända i fullt dagsljus för att pappa skulle bli glad (och som maken ändå lyckades snubbla över och råka ha sönder när han kom hem, trots att lyktan var tänd och solen sken för fullt...)

Dagens bakning:
Muffins med äpple och mandelmassa

Dagens hemmanytta:
Har städat tvättstugan och strukit och manglat all tvätt!

Sonen slängde sig i snöhögarnaDottern byggde snölykta

Dagens foto #39 av 365

39 av 365

Det här är oftast allt man ser när man kommer in i badrummet där barnen badar. En, eller möjligen fyra, små fötter som sticker upp. Lagom skrynklig, lite fuktig men glad!

Far och son

Far och son

Maken skulle säga godnatt till sonen som var missnöjd över något. Men han kom inte tillbaka. När dottern sedan gick och lade sig (för andra gången) ropade hon: "Titta in hos E när du kommer och säger godnatt till mig så får du se".
Det var värt att föreviga. Ingen av dem märkte att jag brände av fyra blixtar.

Dagens foto #38 av 365

38 av 365

Räkor ikväll. Maken fick för sig att göra något "mer" än räkor och bröd. Det blev ljumna ugnsbakade potatisskivor i asiatisk marinad. Sååå gott.

Fortsättning...

Hoppsan! Verkar som att dansbandskärr...förlåt, dansbandstanterna ruinerat sig på Dansbandskampen. Alcazar är vidare! Jaja...hoppas de byter kläder till Globen.

Dottern som somnade kvart i nio och ramlade ur soffan så vi bar upp henne till sängen har kvicknat till (för att lillbrorsan illvrålade för något som inte passade herrn och väckte syrran) och kommit ner igen. "Det är väldigt....discoigt" är hennes sammanfattning av Alcazar. Väl talat!

Nu ska Emilia tävla mot Ugglas. Och ja...ni vet redan vad jag tycker.

Nu blir det duell

af Ugglas gick vidare till omgång 2. Mamma ringde, helt upprörd: "Men vad tycker du om´et? Pappa och jag stänger av skiten nu. Byter kanal. Kollar på Mr Bean istället". Haha...ja, det hade jag ju inte trott - att konstiga Ugglas skulle gå vidare. Och framförallt inte att Shirley skulle komma sist!!! Men den låten kommer att spelas på radion framöver, var så säkra.

Nu ska Scotts tävla mot Alcazar. Jag tycker Alcazar har en bättre låt. Men jag tror att Scotts går vidare av dessa två. De har fler telefonerande kompisar över hela landet.

Melodifestivalsblogging

Vilken underbar inledning. Charlotte Perelli och Martin Stenmarck är ju kanon. Vilken ironi! Och så klämmer Stenmarck i med värsta musikalschlagerballaden med stråkar och allt. Och fullmåne och stjärnor gnistrar i bakgrunden. Det är ju roligt så det förslår! Och Petra Mede fångar fågeln perfekt. Snyggt jobbat!

1. Nina. Tja, jag vet inte. "Nu har de blandat ihop Håkan Hemlin och E-type" sa maken och det får man väl säga. Med en dragning åt E-typehållet. Dessutom har Nina snott hans pyro. Men låten tog sig. Det är nog dock lite för vågat för denna tävling egentligen. Men gillar publiken det så kan det gå långt.

2. Jonathan. Ett pojkband nånstans i världen saknar en förrymd sångare. Smörigt och svängigt så det förslår. Sött och intetsägande. Och för att vara riktigt fräck har Jonathan hottat till det med vilt spelande bruttor i bandet. Tja, det finns många fjortisar som säkert gör åt hela kontantkortet på detta. Men dit hör inte jag. Så är jag ju ingen fjortis heller...

3. Shirley. Jag gillar Shirleys röst och hur hon tar plats på scenen. Låten, ja, den växer nog. Frågan är om inte den maffiga balladen kräver lite tid. Slutet är riktigt bra men det låter inte som att Shirleys röst håller hela vägen. Hade väntat mig lite mer där. Och är vi inte LITE trötta på Carolafläkten? Men pampigt är det.

4. Scotts. "Det låter som han den där Martin som var gift med Dilba i två timmar eller nåt" sa maken. Är inte det här ett dansband? Käre värld, ska man bugga till den här har man ju klappat ihop efter fyra takter. Det var ju poppigt och trallvänligt värre men låten gör mig stressad. Med tanke på att Scotts redan har ett stort gäng fans runtom i Sverige som lagt en förmögenhet på att rösta kvar dem vecka efter vecka i Dansbandskampen, efter vad jag kan förstå, så lägger de säkert gärna några kronor till. Energiskt. Men stressigt.

5. Emilia. Emilia har vuxit till sig och kör nåt jazzsouligt. Rätt trevligt. Men inte så mycket 2000-tal kanske. Lite E-type-pyro igen och Whitney Houston-tics med mikrofonen. Hamnar nånstans på mitten.

6. Alcazar. Trist för Alcazar att deras stylist tydligen blivit både rabiat och färgblind - samtidigt. Gräsligaste klädvalet ikväll. Låten då? Discodänga som vanligt, kanske inte gruppens bästa men plockar säkert poäng. Andra chansen?

7. af Ugglas. Kvällens konstigaste låt. Framförd av kvällens konstigaste människa. Åttondeplats. Punkt. Slut.

8, Marie Serneholt. Må vara elena-kopia men jag gillar det här. Lite grekiskt på något vis. Och urläcker klänning. Men kan ingen vänlig människa stänga av den där Carola-fläkten?

Inget vidare startfält ikväll. INGEN är ju riktigt bra. Men folk röstar väl ändå. Jag GISSAR på Shirley och Scotts till final. Och Alcazar och Marie till Andra chansen.

Och nu börjar det igen!

Jag erkänner. Jag är melodifestivalsfreak. Det har jag alltid varit.

Jag älskade Melodifestivalen när jag var liten. Då gjorde alla tioåringar det.

Jag älskade Melodifestivalen som tonåring. Då gjorde alla tioåringar det. Och min bästa kompis och jag.

Jag älskade Melodifestivalen som 25-åring. Då sa jag inte det högt. Det var liksom supernördigt.

Jag älskar Melodifestivalen nu också. Men nu har de ändrat upplägget, det är ett helt gäng deltävlingar och har blivit lite kult.

Och nu sitter en liten sexårig tjej bredvid mig i soffan, laddad till tänderna. En ny generation Melodifestivalare är på g.

Sportlov

Nyss var det jullov. Nu är det sportlov. Innan man vet ordet av har påsklovet flimrat förbi och så är det sommarlov.

Barnen och jag har en helledig vecka framför oss (nja, jag ska jobba nån halvdag hemifrån eftersom nöden så kräver, men jag ska inte åka någonstans och jag har inga tider att passa).

Jag har lovat barnen EN aktivitet (typ skidåkning, pulkaåkning, besök i ishall, simhall eller biblioteket) och EN "riktig fika" om dagen. Med riktig fika avses muffins, glass, tårta eller annat av den typen. Jag blir nämligen utskälld när jag säger att vi ska ta lite fika och sedan har mage att servera smörgås. Det är inte fika, det är mellanmål, hävdar då ilskna barn som sett sina förhoppningar grusas. Men på sportlovet ska vi fika riktigt. Och baka!

Och så har jag lovat mig själv att jag varje dag ska göra en vettig grej hemma också som aldrig blir av annars - typ städa lådorna i hallen, städa garderober, städa tre överfulla skåp ovanför kylen och frysen eller nåt...

Dagens foto #37 av 365

37 av 365

Lillan, supertrött och allvarsam men fast besluten om att ha fredagsmys, äta ostbågar och se Let´s Dance och heja på den tjej som har finast klänning. Hon har hittills aldrig hållit sig vaken ett helt program.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Andra dagens fotare:

Webmosterhelene
3kärlekar, Anki, Annahanna, Anna/heffaklumpen, AnnaK, Anna/tokfias, Anna/Xante, Anne, Christel, copyrightmaria, Cybertjejen, Ellen, Emma, FruGrip, Jane/citrontimjan, Jennie, Jessica, Malena, Maria/fembarnsmamma, Mia, Miss Muffin, MonicaO, Pernilla, Qurin, Silwerstar, Snöstjärna, Sockergrynet, Tezzan,VeronicaP, Ulrica, Åsa/badanka, Åsa Torgersson, Lena, Sabina

Dagens foto #36 av 365

36 av 365

Samma sak idag - har varit på fotokurs och har en hög porträttbilder men inget tillstånd att lägga ut dem här.
Så jag publicerar en bild helt utan existensberättigande. Det har jag lärt mig. En bild som denna säger egentligen ingenting. Det är en röd serpentin mot svart bakgrund och alla människor vet hur en röd serpentin mot svart bakgrund ser ut. Det enda värde bilden möjligen har för någon annan är om den betraktaren tycker att bilden är dekorativ. För den berättar inget och den har heller inget budskap. Så jag får väl hoppas att den är dekorativ då. Åtminstone har jag övat lite på att fota inomhus i ett dunkelt kök utan blixt. Och det var MITT syfte. Amen.

Dagens foto #35 av 365

35 av 365

Nu går jag på fotokurs i Göteborg och borde väl ha fler bilder att välja på än en på en övertrött hajpad son strax före läggdags, när jag kom hem ikväll. Det har jag också. Mängder av porträtt på kurskamrater. Men jag har inte frågat om de har lust att figurera på min blogg.

Dagens foto #34 av 365

34 av 365

Lilla älskade E, fläckig i ansiktet av kudden, med en traktor som "gosedjur" (igår hade han ett plaststrykjärn).
Vår lille hjälte som nu har kraftigt utbruten psoriasis, det tycks inte råda någon tvekan. Som ska till hudkliniken på sjukhuset på fredag. Som stod direkt utanför tullen för att ta emot mormor och morfar vid flyget i morse. Som i eftermiddags stolt spelade ett litet solostycke för kompisar och föräldrar på fiolgrupplektionen och tackade artigt bugande för applåderna. Som såg ett blått R på himlen när vi åkte hem från dagis och funderade på vad det kunde betyda. Som lärt sig att klicka sig fram till "Svampbobs racerbilspel" på syrrans dator. Som är vår lille prins.

Dagens tre

Tre bästa från den här dagen:

1. Frysen är avfrostad! Det behövdes. Nu vet jag vad vi har i frysen. Det är alltid bra.

2. Mina föräldrar är hemma igen, lyckligt och väl från strapatser av olika slag i Venezuela. Lilleman och jag hämtade dem på Landvetter i morse.

3. Jag ska på massage. Ja, det har ju inte inträffat än, men om inte massören ringer återbud väldigt snart eller jag halkar och bryter halvt ihjäl mig så ska det väl bli av.

Mer att se fram emot: jag ska iväg på tvådagars fotokurs! Äntligen! Nu ska det bli fota av. Efter år av väntan ska jag få lära mig hur man tar vettiga bilder, fotar inomhus, använder ljus, fotar utan blixt och en massa annat spännande. Vilka ofattbart fantastiska bilder det ska bli på bloggen hädanefter. Eventuellt...


Dagens foto #33 av 365

33 av 365

Vad jag gör just nu. Tenta på G.

Intressant att mobilbloggen fungerar två dygn senare

Testade att mobilblogga i lördags förmiddag. Gick inte så bra. Det blev liksom inga inlägg. Det skulle dröja ett par minuter innan inlägget syntes. Jag tog för givet att det inte funkade från min mobil.

Men NU två dygn senare så har plötsligt inläggen bestämt sig för att fungera. Det var ju intressant...

testar mobilbloggen

MMS

testar mobilbloggen


En diamant i trädgården

Lilla E, eller rättare sagt Spiderman gjorde storfynd i trädgården idag. En jättediamant. Som han ville bära in. Det tog en stund att övertyga honom om att diamanten skulle smälta och försvinna inomhus, men förbli diamant utomhus så länge det är minusgrader.

Spiderman hittade en jättediamant

Dagens foto #32 av 365

32 av 365

Även en liten kanin måste ju få mat. Lilleman lyfte upp Kaninis på köksbordet så att hon fick äta lite överblivna grönsaker.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Andra dagens fotare:

Webmosterhelene
3kärlekar, Anki, Annahanna, Anna/heffaklumpen, AnnaK, Anna/tokfias, Anna/Xante, Anne, Christel, copyrightmaria, Cybertjejen, Ellen, Emma, FruGrip, Jane/citrontimjan, Jennie, Jessica, Malena, Maria/fembarnsmamma, Mia, Miss Muffin, MonicaO, Pernilla, Qurin, Silwerstar, Snöstjärna, Sockergrynet, Tezzan,VeronicaP, Ulrica, Åsa/badanka, Åsa Torgersson, Lena, Sabina

RSS 2.0