Italien - Amalfikusten och Neapel

Nästa längre stopp var några dagar på Amalfikusten. Det var väldigt fint där, men kanske lite överreklamerat trots allt. Vi bodde i Maiori, en liten stad vi kusten och det var väldigt små och slingriga vägar så det tog tid att ta sig fram till de närliggande städerna. Men det är härligt att ha varit där och det fanns ju mycket att uppleva i närheten (till exempel Pompeji som är värt ett eget inlägg).
 
En dag gjorde vi en utflykt till Neapel också. Man behöver nog mer tid i en sådan stad och vi missade antagligen de vackraste delarna. Men duomon såg vi förstås och så blev det en stadspromenad. Vi försökte också oss på att kolla på konståkningsskridskor till Majsan - i hopp om att de kanske var billigare här. Både Risport och Edea görs ju i Italien - men det skilde bara några hundralappar och då kunde det kvitta med nya skridskor!
 
Utmed Amalfikusten.
 
Vackert är det!
 
Även på detta hotell hade vi pool. Vi väljer oftast lägenhetshotell på sådana här resor - det är mer plats och det är skönt med eget kök och kylskåp även om man oftast äter ute!
 
Utanför Duomo. Både barnen och prästerna bakom dem verkar uppskatta en shoppingtur mellan kyrkobesöken...
Duomo
 
Inne i kyrkan
 
Kryptan.
 
 

Italien - Orvieto

En av våra favoritstäder i vackra Umbrien (Italiens vackraste landskap enligt oss) är Orvieto med sin pampiga katedral. Vi bestämde oss för att stanna till där på vägen ner till Amalfikusten för lunch. Det blev en snabblunch i form av panini och dricka och en promenad i staden.
 
Den ovanliga Duomon.
 
Keramik är vanligt. Och dyrt!
 
En av Orvietos vackra små kullerstensgator.
 

Italien - Gardaland

En av barnens absoluta favoritnöjesparker i Europa är Gardaland. Det ligger (som namnet antyder) vid Gardasjön och nu hade vi lovat barnen att åka dit igen. Det hade vi faktiskt inget emot. Stort, välordnat, inte särskilt mycket köer, hyfsat prisvärt och bra matpriser! Massor av roliga attraktioner och i entren ingår allihop. Här behövs inga åkband utan man åker så mycket man vill överallt!
 
Maken och jag vågade oss också upp i några berg- och dalbanor och en attraktion med fyra looper. I "Fritt Fall"-motsvarigheten fick dock ungarna åka själva. Där gick gränsen...
 
En av attraktionerna är som "Kållerado" på Liseberg.
 
När Lilleman bestämt sig för vilka smaker han skulle ha på sin slush kom han på att det råkade bli Italiens färger.
 
I attraktionen Ramses åker man i fordon och skjuter - det går ut på att träffa blinkande lampor med sina "vapen". Urkul. Jag vinner stort varenda gång till makens stora förtret!
 
I Western-byn finns en liten kyrka.
 
Lilleman med sällskap.
 
Fast!
 
Pappa med sina ungar!
 
Cowboy-Majsan!
 

Italien - Caorle

Det tar ett tag mellan blogginläggen, men nu fortsätter vi!

Första anhalten i Italien var några dagar i Caorle som ligger i Venetien, några mil nordost om Venedig. En liten fin kuststad som vi tyckte mycket om! Hit åker vi nog igen någon gång. Vi bodde på ett lägenhetshotell som hette Villaggio Hemingway som var jättebra. Hög standard och bra läge! Och tre pooler varav en var uppvärmd. Barnklubb hade de också!
 
Majsan och Lilleman provade barnklubben på hotellet!
 
Det finns INGET som slår pizzan i Italien. Den så kallade pizzan hemma kan slänga sig i väggen...
 
Hotellet hade fint poolområde.
 
 
Majsan gillade shoppingen!
 
En dag gjorde vi en utflykt till Treviso, "Lilla Venedig". För i Venedig har vi ju varit!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0