Bussresor, huvudlöss och hjärtstart!

Idag blev det inte mycket gjort. Jag höll som bäst på att fixa alla bussbokningar när skolan ringde: löss!!! Två barn fick jag hämta och sedan påbörjades Operation Avlusning!
 
Sedan lyckades jag färdigställa alla bokningar. Det verkar som att alla vill åka SAMMA vecka i maj, så det krävdes lite pyssel innan vi fått ordning på allt!
 
Senare delen av eftermiddagen ägnades åt hjärtstartarutbildning. Guideföreningen har fått möjlighet att haka på köpmännens projekt med defibrillatorer i många av butikerna - med tillhörande utbildningsinsater. Jättebra med en repetition i hjärt-lung-räddning och en genomgång av hur hjärtstartaren funkar. Inte alls så svårt som otekniska jag hade befarat!

Man får käcka till det lite

I brist på annat nöje i kyliga tråkiga vintern festar vi på paraplydrinkar så här års. När barnen skulle smaka på mammans nygjorda sommarsaft häromdagen serverades den som "drink".
 

Lite fint hemma

Tulpanernas tid! Det finns inget snabbare sätt att piffa upp hemmet än en bukett krispiga tulpaner. Dessutom fick mamman en hortensia av finaste sonen i present häromdagen - större delen av månadspengen gick åt men det tyckte han att mamma var värd, sa han. Älskade lillplutt!
 
 

Vårresa i snöstorm

 
Idag förberedde vi en av våra nya bussturer, G och jag. Men vi får innerligt hoppas att vädret är bättre när vi ska åka "på riktigt".
Men kul hade vi. På hemvägen letade vi efter en av våra "personers" grav på kyrkogården. Inget kul väder att leta grav i, men vi hittade den i alla fall.
 

Vårresa i snöstorm


Bloggproblem

Jag hade hoppats mycket på Iphone-appen men det är ju bara att inse att den är helt värdelös. Ska det bloggas får det tydligen ske med datorns hjälp. Typiskt!
 
Som ni märker finns inte riktigt tiden till det. Samtidigt är det sååå roligt att kunna gå tillbaka och läsa vad vi haft för oss tidigare, det är ju faktiskt främst därför jag bloggar. Det är en ovärderlig "dagbok" som är jätterolig att läsa ett par år senare.
 
I helgen har det varit fullt upp. Lite för mycket jobb kanske - mitt nyårslöfte var att inte jobba på helgerna. Men ibland kan det inte hjälpas. Igår hade jag ordnat en inspirationsdag i Borås i "kyrkprojektet" med ett antal roliga inspirerande gästtalare. Det handlade om kyrkans spännande berättelser, om geocaching (med kyrktema), om byggnadsantikvariens uppgifter och vardag, om turister och pilgrimer i Forshems kyrka och så berättade jag lite om projektets framtid och om sommaren som kommer. Eftermiddagen ägnades åt en "kyrkanpassad" värdskapsutbildning med väldigt konkreta och handfasta tips och tankar. Jättekul!
 
Sedan bar det iväg till Liareds kyrka där vi framförde Kennemarks Requiem i repris. Så fantastisk musik!!! Vi ville inte att det skulle ta slut! Man kan sjunga de sista satserna i all evinnerlighet verkligen. Får ni chansen att uppleva den mässan så missa inte!!! (Den som missar en mässa missar en massa, ver ni väl!)
 
Idag blev det också lite jobb - det är tidningar på gång igen! Och en intervju skulle göras, med tre härliga ungdomar som hade massor av kloka tankar. Det var svårt att välja vad som skulle få plats i reportaget!
 

RSS 2.0