Utflykt i kommunen

I fredags var ett gäng turistentreprenörer på bussresa i vår egen kommun. En del ställen hade jag förstås besökt förut men det är spännande att se hur besöksmålen utvecklas. 

Först bar det iväg till Kronogården i Trädet, fantastiskt fin gammal jordbruksmiljö med servering och tipspromenader på sommaren.

Nästa anhalt blev fika på Basta kvarn i Blidsberg. Där har jag varit mååånga gånger, alltid gott och trevligt.Därefter blev det en tur till EJfarm där man tillverkar glass och annat gott - mitt ute i skogen! Här är det glasscafe och butiksöppet sommartid.
Sen besökte vi Stora Stegerhult där berättelsen om Gerda Stomberg blev film av Colin Nutley ("Där rosor aldrig dör", denna inspirerade honom i sin tur till Änglagårdsfilmerna). Fantastisk välbevarad miljö av ideella krafter. Så gick färden till Årås i Kölingared. Där tittade vi in i säteribyggnaden som tagits över av bygdegårdsföreningen som jobbar för att i framtiden förvandla detta till en turistanläggning. Tänk er att åka hit på konferens eller herrgårdsweekend! (Om någon av er läsare skulle råka ha några miljoner över så kan ni väl höra av er till föreningen!)

Sedan åt vi lunch på Årås kvarn. Jättegott som vanligt!
Sedan fick vi se Gudebo, supermysigt boende i Liared! Åtta bäddar i ett helt stort hus, smakfullt renoverat. 
Så besökte vi Lindås spa. Och jag insåg plötsligt att det egentligen är helt idiotiskt att åka iväg på spa långt borta när vi har så fina ställen i närheten. Ska absolut boka in mig här till våren! (Och övernatta på Gudebo!)

Dagen avslutades med gofika hos Karin på Karins lada, där det finns både cafe, gårdsmuseum och en härlig butik.
En mycket fin utflyktsdag hade Nuab ordnat till oss - hoppas det blir fler sådana!

Husesyn

Idag var det lite visning och mingel i den fantastiska gamla villan i Strömsfors. Så kul att se den inifrån och så spännande det ska bli att följa detta projekt.

Måndagsmys

Man får lyxa till det ibland, särskilt på tråkiga måndagar. Dagen var fylld av jobb och kvällen av styrelsemöte i konståkningsklubben för min del, vilket i och för sig är rätt trevligt. 

När jag kom hem väntade så själva lyxen. Igår kväll när maken och jag precis skulle ta en söndagspromenad till ishallen för A-lagets hemmapremiär kom min bror med nyfångade krabbor!
Vi lade dem i en hink på balkongen och kokade dem när vi kom hem. Och ikväll var det dags att smaka! De fick sällskap av lite räkor också. Mums!
Barnkalas på Glasets hus

Idag har vi haft barnkalas. Och för första gången åkte vi faktiskt hemifrån! Egentligen tycker vi att det går jättebra att ha kalasen hemma och tycker det är rätt roligt - men eftersom "alla andra" får ha kalas i simhallar och bowlinghallar och allt möjligt tyckte Lilleman att det var hög tid att han också fick det. Valet föll på att ha kalas i hyttan på Glasets hus.
 
Först blev det en liten guidad minitur i museet där barnen fick lära sig lite om glas, om brukets grundare Gustav som var soldat hos Karl XII, om hur det såg ut i hyttan förr, om de små hyttsnokarna som började jobba redan i sexårsåldern, hur tung en pipa var förr, hur en glaspress såg ut och hur det här med glasåtervinning funkar.
 
Sedan kom vi in i hyttan där glasblåsaren Richard höll en liten "show" för imponerade ungar.
 

Sedan fick festföremålet, födelsedagsbarnet själv, blåsa en kula. En nervös kille tog plats på mästarstolen men med Richard som pedagogisk lärare och pappa som assistent så gick det ju som en dans!
 

Sedan skulle den lilla "öglan" att hänga kulan i fixas till och böjas. Även det gick bra.
 
 
Så här fint blev det! Lite suddig bild, det var lite bråttom när kulan sedan skulle in snabbt i kylugnen!
 

Sedan var det dags för alla andra barn att prova. Alla ville såklart testa att blåsa - strunt samma om det "blev nåt" eller inte. Så först fick alla blåsa en bubbla för att prova på. Men så är det ju kul att göra något som man får behålla också, efter sitt livs första försök i en glashytta, så alla barn "tryckte" också varsin ljuslykta i den färg de själva valt.
 
Nu har alla föräldrar gett tillstånd till att barnen finns med på bloggen - och flera av dem ville också ha adressen - så här kommer ett collage med ALLA barnen!
 
 
 
Efter stunden i hyttan var det dags för tårta och presentöppning. Cafépersonalen hade dukat så fint och gjort världens smarrigaste godistårta!
 
 
Sedan återstod bara utdelningen av godispåsar - dagen till ära i form av gammaldags karamellstrutar!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fullt upp!

Nu är vi hemma igen och tillbaka i vardagen. I torsdags efter jobbet bar det iväg till ishallen för att hjälpa till med skridskoskolan och med försäljningen och fikat där. Sen åkte jag direkt till möte med söndagsskollärarna. 

Igår tog jag ledigt på eftermiddagen för maken hade hittat på att vi skulle ha fredagsmys i ishallen med tacobuffe och då fick jag för mig att jag skulle göra äppelpaj. 50 pers anmälde sig! 

Mitt i alltihop skulle vi till veterinären med dessa två. 


De skulle kastreras och sövdes såklart. Men när det var dags för själva operationen visade det sig att Jesaja bara hade en testikel så förmodligen behöver han opereras i magen till våren. 

Hemma igen med två nersövda katter fortsatte grönsakshackandet till buffén! Sedan bar det iväg till ishallen för träning, föräldramöte och mat. Blev hur lyckat som helst och jättetrevligt. Vi var hemma halv elva. 
RSS 2.0