Kroatien dag 22 - Prag

Idag gick vi upp tidigt och åkte till Prag. Det blev dock ingen guidad tur för maken. Bilen lät lite konstigt, det dunkade liksom underifrån så barnen och jag blev avsläppta i stan och maken åkte till en verkstad. 

Vi gick och kikade i några affärer innan vi anmälde oss till den guidade turen klockan 11 och anslöt till gruppen. Återigen en jättebra tur med duktig guide! Lite paus på vägen: 


Och sedan vidare. 


Turen tog nästan tre timmar och klockan två mötte vi upp maken på torget. 
Det var inget stort problem med bilen utan det kunde vänta tills vi kom hem. Skönt!

Vi gick på stan en stund och åkte sedan vidare till Melnik några mil norr om Prag. Här fick vi återigen en jättefin stor lägenhet i två etage. 
Traditionell tjeckisk middag intogs på en närliggande restaurang.

Kroatien dag 21 - České Budějovice

Så gav vi oss av från underbara Slovenien och åkte till Tjeckien. Vi skulle övernatta ganska nära Prag var det tänkt men för några dagar sedan tyckte maken att vi skulle boka av lägenheten och hitta något som det inte var så långt till, dagsetappen blev nämligen väl lång. Han fick fria händer och jag kollade inte så noga, han brukar göra alldeles utmärkta val. 

En hel del bilåkande genom hela Österrike blev det ändå. 


Så kom vi fram till staden Ceske Budejovice och letade oss fram till lägenheten! Vilket ställe! För ca 800 svenska kronor fick vi detta! Typ 100 kvadratmeter i två etage! 

Vårt sovrum: 
Vi har även walk in closet: 


Barnen sover däruppe:Det har varit jättevarmt idag, 33 grader. Vi tog en promenad på stan och köpte en macka som sen lunch.
Sedan gick killarna tillbaka för E mådde lite dåligt i värmen och fick gå och lägga sig med en dricka. Vi tjejer kollade i några affärer men sedan gick vi också "hem" till den luftkonditionerade lägenheten. 

Efter lite vila och två maskiner tvätt (välbehövligt!) fixade vi till oss för middag. Det blev en liten promenad. Sedan hittade vi ett ställe med det udda namnet "Life is dream". Det visade sig att de hade jättegod mat.Lilleman beställde även dessert.


Mätta och nöjda gick vi och lade oss i vår fina lägenhet. Imorgon blir det Prag!

Kroatien dag 20 - Ljubljana

Så begav vi oss till den femte huvudstaden i ordningen på denna resa: Ljubljana. Det blev en dagsutflykt, vi har lägenheten i Bled tills imorgon. 

Vi hade siktat in oss på en guidad tur klockan 11 och väl framme vid Preserentorget var det inte svårt att hitta de gulklädda guiderna med sina skyltar. Free walking tours är ett koncept som finns i flera av Europas huvudstäder och det bygger på att man inte betalar någon fast entréavgift utan istället lämnar dricks till guiden efteråt. Vår duktiga guide Tina underhöll oss i 2,5 timmar med historia ich nutidshistoria och massor av gamla sägner och spännande berättelser.
Sedan gick vi och åt lunch på torget där torgmarknaden var i full gång. Majsan beställde in en hamburgare...


Efter lite promenerande på shoppinggatorna var alla helt slut och tunga i huvudet - det var hög luftfuktighet och 31 grader! Så vi åkte tillbaka till Bled och vilade. 

Kvällen tillbringades på mexikansk restaurang med I och hennes mamma. 


Imorgon reser vi vidare till Tjeckien!

RSS 2.0