Shopping shopping

Så är vi hemma från shoppingturen. Det blev några fynd i alla fall. Som till exempel:


Linneservetter...


Två nya ex av favoritmuggarna och (ännu) ett tårtfat.


Lite undertröjor och sockor till barnen (regnställ blev det inget...)


och till mig själv ett par vandringsdojor med teflonyta!

Höstshopping

20100827001 (MMS)

Idag shoppar vi i Gällstad igen, sånt som behövs inför hösten. Sedan bär det iväg längre söderut för att besöka en eventuellt blivande familjemedlem.


Sexårskalas!

Så var det dags för Lilleman att ha barnkalas. Han hade slagit sig ihop med bästisen L som fyller om några dagar. Pirater skulle det finnas och vi hade kalaset i stadsparken här i stan. Det ösregnade på tvären hela förmiddagen men under kalaset höll det upp sånär som på en liten skur och var till och med solsken! Vi grillade korv, åt tårta och piratmuffins, lekte i lekparken och gick på skattjakt med diverse uppgifter som skulle lösas innan man fick nästa karta. Till slut ledde vägen ända fram till godiset! 12 ungar var det - ingen lämnade återbud! Och ett jättekul och lyckat kalas


Hösten är här

Nu går det mot höst och idag kom jag på mig själv med att se fram emot julen!! Egentligen borde man kanske börja köpa julklappar nu. Varje år i december tänker jag att NÄSTA år - DÅ ska jag köpa julklappar jättetidigt. Men det blir ju aldrig så...

Barnen har börjat skolan, fotbollsträningen är förstås redan igång och nästa vecka börjar fiollektioner och konståkning. Sedan är det bara barnkören kvar... Det är fullt upp och helgerna känns ganska fulltecknade den närmaste tiden. Men det är mycket trevliga saker! Ikväll är vi hembjudna till kompisar. I morgon har Lilleman barnkalas tillsammans med sin bästa kompis och efter kalaset som vi ska ha i Stadsparken följer kompisens familj med hem till oss för middag och nedvarvning. Och på söndag ska jag jobba i Stenhuset - hoppar in för en kollega som behövde vara ledig.

Men vi har ALLTID något att se fram emot! Om några veckor åker vi till Paris, hela familjen. Det ska bli jättekul att gå på Disneyland och äntligen låta Lilleman få se Eiffeltornet som han pratat om i två år!

Skolpojken!
Vart har åren tagit vägen? Så här såg det ut i morse. Lilleman började skolan!

Han har gått två halvdagar på fritids och varit livlig och glad som vanligt. Men i morse gick han knäpptyst med allvarsamma steg upp för trappan till sitt klassrum, hälsade i hand på fröken (och sa "Good morning" för säkerhets skull för fröken kommer från England). När jag hämtade honom var han strålande glad och berättade att han ritat och skrivit lite, läst högt för två olika fröknar och haft matte. "Och så hade vi ju lite engelska. Do you speak English?" sa han medan han satte på sig skorna i kapprummet!

Sista dagen...

Så var det sista sommardagen. Ute spöregnar det och själv ska jag fira sista semesterdagen med att jobba i medeltidsborgen!

I morgon blir det fritids några timmar för BÅDA barnen. Vi kör två kortare fritidsdagar som inskolning innan skolan börjar på riktigt på onsdag - nu även för Lilleman som börjar förskoleklass på Majsans skola.

Vi tänker tillbaka på sommaren med några bilder från sista badet i havet för i år. Håll till godo!


Man måste ju ha något att komma med...

Majsans kompis E är på besök för att sova över en lördagkväll. Flickorna har beställt Kinamat och vi äter av olika rätter. E är adopterad från just Kina och berättar om det hon sett på foton, men inte minns, hur hon kom till Sverige knappt två år gammal. Lilleman lyssnar storögt och vill väl också ha något spännande att komma med.

E: ...och sen när jag kom hem med mamma och pappa så hade vi kalas och firade med tårta.
Tystnad.
Lilleman: Å min pappa, han har varit militär!!!


Ute och cachar i härliga naturen

20100811200 (MMS)

Ute och cachar i härliga naturen


Fiolläger på Viskadalen

Så är även denna sommars fiolläger avklarat, med bad, bus, spökvandring, lek, god mat, massor med fiolspelande, konsert och - inte så mycket sömn. Jag fattar inte hur barnen orkar, men på något sätt gör de det. Men det kommer surt efter - de är förstås trötta i flera dagar sedan. Men kul har dom och det är ju huvudsaken!


Baddags

20100806199 (MMS)

Nu är det baddags mellan fiollektionerna!


Lite kort

Det har blivit några kort under semestern. Inte så många som jag hoppats på, men ibland har det funnits små stunder för skapande.(klicka på bilderna om du vill se dem i större format)

Vattenrutschbana i trädgården!

Idag kopplades "vattenrutschbanan" till trädgårdsslangen. Då blev det så här kul i slänten i vår trädgård. Bra med lutande tomt ibland...
Fiskmatning och glassIdag blev det en tur till favoritfiket igen. Barnen matade fiskarna och vi åt glass, som vanligt! Finns inget ställe som har så god glass som detta!

Missa inte vår nya blogg!

Maken och jag har startat en ny blogg. En renodlad mat- och vinblogg! Den heter Krokus Mat & Vin och ni hittar den här:

http://krokusmatvin.blogg.se

Den här bloggen kommer förstås att leva vidare parallellt med den nya matbloggen - men alla recept kommer fortsättningsvis att finnas på matbloggen. Tidigare recept ligger kvar här. Och här kan du även fortsättningsvis läsa om vad vi gör i familjen, om barnen, om våra resor och lite om scrapbooking och inredning och annat som förgyller min vardag.

Välkommen till TVÅ bloggar i fortsättningen, alltså!

/Anna

Kaninen och igelkottungen

En liten igelkottunge flyttade in till Hassel i kaninsommarstugan. Båda två fann sig helt och hållet i den situationen och verkade trivas bra med arrangemanget. Så gulligt!


Legoland - ett paradis för barnen

Så bar det iväg då, till det semestermål som Lilleman sett framemot och längtat efter i ett par år. Med på resan följde också vårt äldsta gudbarn, kusin A. Vi fick några härliga dagar, varav två heeeeldagar på Legoland. Vi hann med allt, precis allt, minst en gång!
RSS 2.0