Loppisfynd blev kakfat



Tja, inte för att jag är utan kakfat på något sätt, men jag kunde inte låta bli att pyssla lite när jag varit på besök i Pingstkyrkans secondhand-affär. Fyndade ljusstakar och tallrikar för en femma styck och limmade ihop dem med superlim. Coolt va! Jag ääälskar ju kak- och tårtfat på fot!

Vår puck-kille!

Häromkvällen var det Lillemans tur att vara pucköverlämnare på A-lagets hemmamatch. Det är en STOR och viktig uppgift må ni tro. Utan pucköverlämnare - ingen match!!!

När Lillemans namn ropades ut i högtalarna av speakern tittade alla på läktarna mot isen, där vår Lilleman skred över hela rinken - först fram till huvuddomaren för att överlämna matchpucken. Och sedan vidare till hemma-målvakten för att slå några "lycka-till-slag" med sin klubba på hans benskydd. Och så tillbaka över hela isen igen!




Fler kakfat




Jag hade inte tänkt på det själv, men dottern sa till mig när jag kom hem med dessa: "Mamma, du samlar faktiskt på kakfat". Och ja, så är det nog. Det finns ganska många därhemma och fler kommer det antagligen att bli. Det är trevligt med kakfat. Man kan ju ha dem till kakor och tårtor men också vid bufféer. Det sistnämnda är det jag oftast använder dem till.

Nyinvigning av rum

Majsan behövde städa sitt rum och passade på när kusin A var hemma och lekte. De kom nämligen på att de skulle leka städerskor. På med förkläde och huckle och sedan satte de igång, beväpnade med allsköns trasor, skurborstar, hinkar och dammsugare.

När rummet väl var färdigstädat tyckte de att det blev så fint att de ställde till med nyinvigning. Vi bjöds in skriftligen och lillbrorsan fick äran att klippa bandet. De hade gjort skinksnittar och dukat upp tillsammans med vatten i vinglas. Tjusigt ska det vara...




Ny inredningsdetalj: pyjamas och morgonrock upphängda i taket och nån sorts påtad garngirlang längs hela väggen.

En 12-åring

Ja, nu har det gått ett par veckor nästan, men kameran följde med på 12-årskalas. Stora E fyllde år och bjöd släkten till middag!.

Så här såg vårt grattiskort ut:



Systrarna fick ett gemensamt paket från farmor och farfar eftersom de inte är hemma när lilla A fyller år och passade på att gratta båda tjejerna samtidigt.



Gäster tar plats...


Morbror busade med lilleman



Dukning i vintervitt


Ge bort muffinsmix!



Hinner man inte baka och ta med sig nybakade muffins kan man ge bort en muffinsmix! Blanda de torra ingredienserna i olika lager i en stor glasburk, så mixen blir randig! Det här är chokladmuffins med hackad blockchoklad och minimarshmallows vilket blir extra effektfullt i burken. Presentmottagaren behöver bara tillsätta smör, socker, ägg och vätska, exempelvis gräddfil eller naturell yoghurt. Som lock använde jag stora muffinsformar.

En ask badbomber



Ge bort en ask badbomber! Ask från Panduro, decoupagad (läs mer här) och fylld med hemgjort badbrus (så här gör du badbomber)

Gott nytt år!

Så var det 2012! Som Majsan sa när vi åkte hem från nyårsfesten i natt: "Det här året borde gå väldigt långsamt med tanke på hur fort 2011 gick". Och det kan man ju hålla med om. Det var sommar och sedan blev det plötsligt jul!

2011 firades ut i goda vänners lag - samma gäng som vanligt! Vi hade delat upp matlagningen så att vi stod för förrätten, värdinnan för huvudrätten och två andra par för dessert, respektive 12-slagstilltugg. Gott och trevligt!

Stämningen var avslappnad:



Majsans gudmor var kvällens värdinna:



Maten var god och stämningen på topp. Vi var 14 personer i år. (Det har varierat lite med åren eftersom ungdomarna flyttar lite hit och dit och inte alltid är med och skålar med föräldrarna...)






Vid 12-slaget var vi beredda!





Fyrverkerier hade vi inga egna - men vi tittade på andras!



Istället skickade vi upp 20 brinnande lyktor till den svarta natthimlen. Jättefint!


Gå-bort-present



Istället för en blomma - köp några goda ostar och ett paket kex. Slå in i cellofan tillsammans med hemkokt marmelad. Enkelt och gott!

Papperslera

Majsan och jag har testat pappersleran "Silkis" från Panduro. Det var jättekul! Leran är en smidig och lättarbetad vit lera som torkar i rumstemperatur och blir nästan som papper! Är man duktig på att modellera figurer så passar den jättebra till det. Vi valde dock en enklare väg och använde kavel, kniv och pepparkaksmått!

Man kan göra "tags" att sätta på paket:



Eller hänga stjärnor och hjärtan i granen:



Det blev också servettringar med små änglar:



Och några rosor:


RSS 2.0