Bloggstopp - men nu är jag tillbaka

Nu har det varit väldigt tyst här ett tag. Det har varit lite för mycket helt enkelt. Händelser på jobbet har påverkat mig väldigt mycket. Jag har bland annat haft två jobb sedan i våras i princip. Det satte sig till slut på kroppen. Efter många överväganden bestämde jag mig för att göra något väldigt drastiskt. Jag sade helt enkelt upp mig. I fortsättningen (efter jul) blir allt jag gör helt på frilansbasis.

Det innebär förhoppningsvis också mer tid för barnen. Jag kan jobba mestadels hemifrån och hämta dem tidigt på fritids. Det blir antagligen mindre i plånboken men mer livskvalitet. Så har jag i alla fall tänkt mig det hela...

Och, ja, några bilder från Parisresan blir det inte. Det bidde nämligen ingen resa. Flygledarstrejk i Frankrike satte stopp för det och vårt plan lyfte inte. Men med tanke på den senaste tidens händelser som nästan tagit knäcken på mig så gjorde det inte så mycket. Paris finns antagligen kvar i vår.

Pyssel med farmorMajsan och farmor blev pysselsugna när farmor och farfar kom på besök. De fick en bit trasig lakansväv som de klippte till i lagom bitar och sedan dekorerades tyglapparna med glitterlim. Blev jättefint!


Dukning i svart och rosaNär maken fyllde år gick dukningen i svart och rosa.

På lääääger

20100911005 (MMS)

Vi har dragit till Åh. Och hittade Sackaios i trädet.


En snygging till

Lilleman var bedrövligt långhårig men honom hade jag inte bokat någon tid för så maken tog med honom till en drop-in-frisör och fick honom friserad också, när vi ändå var i farten. När han kom hem var han så här fin!


Och så här bidde det...

Ja, här har vi eftermiddagens lilla hemlis. Majsan gick och kapade av sig håret. Det gjorde hon lite halvt om halvt med mormor som en liten kupp när vi var i Italien men mormor vågade inte ta ansvar fullt ut för att kapa allt, så det blev en halvlång frisyr då (hon hade ju hår ända ner till rumpan innan så det var VÄLDIGT mycket hår som försvann).

Men allt sedan dess har vi sagt att det är praktiskt att kunna sätta upp en hästsvans om det är varmt och mycket bad - så efter sommaren när skolan börjat skulle det klippas av en bit till. Och idag blev det alltså avklarat. Hon fick välja färg och motiv också och valde blå stjärnor...fast de försvinner ju i nästa tvätt!
En liten hint. Bild på resultatet kommer s...

20100910004 (MMS)

En liten hint. Bild på resultatet kommer senare.


Lite alster...

I augusti var jag gästinspiratör på Skrotboken och tänkte dela med mig av ett par av bidragen dit även här. Det är tråkigt att jag inte hinner scrappa så mycket längre, men så är det just nu. Jag fick faktiskt frågan om jag ville bli lite mer "fast" inspiratör men jag tackade nej i nuläget. Tiden räcker inte. Allt har sin tid. Men det är ju väldigt roligt att få frågan i alla fall!

Ett av de teman man kunde jobba med var "fingerfärg" och då skulle alltså fingerfärg användas på bidraget. Jag valde att använda färgen på Majsans lilla hand - som har blivit ganska stor jämfört med när hon var två månader och vi gjorde avtryck av hand och fot till dopinbjudningarna! Så här blev LO:n som inleder hennes sjuårsalbum:Ett annat tema var "Skolstart och arkeologi" och det var lite knivigt eftersom jag snöade in på barnens "första skoldagen"-foton. Men grejen var att man skulle använda något nytt och något gammalt. Det vill säga riktigt gammalt. Jag kan tycka att jag har mycket gammal skit som ligger och skräpar överallt men jag hittade ingenting!! Till slut tänkte jag om helt och använde en bild från sommarens fiolläger - på ett gammalt notpapper jag hittade bland nothögarna. Det står min mormors namn på häftet och på baksidan står det "Pris 1 krona" så det nothäftet har några år på nacken...


Vilken usel bloggerska jag är...

Tja, jag lägger onekligen mer engagemang på matbloggen än denna - och ändå har den här faktiskt fortfarande fler besökare varje dag! Trots att det inte finns mycket att läsa!

Det har varit upp och ner med både tiden och hälsan på sistone men det börjar väl rätta till sig, hoppas jag. Jag gör två personers jobb på jobbet just nu och det är väl inte så hälsosamt i längden, så jag hoppas att det ska bli ändring på det snart.

På "fritidsområdet" är det två riktigt spännande saker på gång men de är inte riktigt helt officiella än (åtminstone inte såpass att jag vill gapa ut dem på en blogg), så jag får återkomma till dem! Jag lovar att berätta mer senare i höst.

I morgon har vi förresten också ett än så länge hemligt evenemang på eftermiddagen som Majsan lovar att överraska med. Bild kommer i morgon kväll!

Och glöm för allt i världen inte att gå in på matbloggen emellanåt! Lämna gärna en hälsning i kommentarsfältet - det är alltid väldigt roligt!Hösten är här

Nu börjar nattfrosten närma sig och det är full fart igen. Jag har varit på några dagars retreat på underbara Åh! Och nu blev det en helg i medeltidsborgen igen - den sista för i år.

Skolan har börjat - i höst läser jag pedagogik i Umeå! Och så är det fullt upp på jobbet - lite FÖR fullt upp faktiskt men jag hoppas att det blir ändring på det området snart för man kan inte göra två personers jobb hur länge som helst...

Nu ser jag fram emot de närmaste veckorna:

1. Församlingsläger på Åh - tänk att få komma tillbaka dit så snart!
2. Valdag. Jag jobbar på valet som vanligt, som valförrättare och det är ju alltid spännande att få räkna rösterna!
3. En långhelg i Paris väntar om några veckor! Då åker hela familjen iväg för att få se Eiffeltornet, katakomberna, Notre Dame och förstås Disneyland!

RSS 2.0