Julmys i Prästgården

I år föll det på min lott att ordna någon form av personalaktivitet för Leaderkollegorna. Vad passar bättre än att åka till Prästgården!
 
Vi började med (efter att ha tagits emot med glögg, pepparkakor och tänd brasa i Stillhetens hus) att testa våra kreativa förmågor i krukmakeriet där keramikern Lillemor guidade oss under ett par timmar. Oj, vad vi var kreativa!
 
 
Sedan väntade en fantastisk adventsbuffé i den vackert dukade Prästgården.
 

Som någon sa "Det känns som att vi sitter i någons hem". Och på sätt och vis gjorde vi ju faktiskt det, det har ju varit ett hem för ett antal prästfamiljer i nästan 200 år!
 

Årets Betlehem

Så var det dags igen - för trettonde året! Folk gick även i år man ur huse för att skattskriva sig i vår vackra kyrka - återigen tillfälligt ombyggd till en liten stad i Palestina!
 
Jag var medvandrare (och lite vikarie i ullboden!), Majsan var ljusflicka och lärling i skomakeriet och ullboden, Lilleman var herde, smedslärling och timmarmanslärling och maken patrullerade som soldat!
 
Först ut i vandringen när medvandraren tagit emot gruppen var förstås herdarna. Här är den finaste av dem!
 

 
Efter att ha passerat över herdarnas äng, kollat in jättestjärnan på himlen och pratat lite med herdarna var det dags att passera Sackaios - lika girig och gniden som vanligt!
 
 
Majsan var ljusflicka under ett pass - det vill till att tända tusen juleljus (drygt faktiskt...närmare 2000 handlar det om).
 
 
Och i bageriet var det som vanligt full fart!
 
 

Lite Luciabilder

Lucia har passerat och som vanligt var det flera olika lusseengagemang! Mamman i famljen älskar lucia och försöker vara med på ett hörn överallt.
 
Först på programmet stod skolans luciafirande i Församlingsgården. Fint! Så här såg mitt bidrag till luciatåget ut:
 
 
På självaste Luciadagen var det som vanligt luciakonsert med barnkörerna. Men innan dess började Mariakörens tjejer redan klockan tre på eftermiddagen med att dela upp sig fem och fem i fyra grupper och tillsammans med ledare gå runt och knacka dörr hemma hos folk, företrädesvis äldre personer. Så vackert och så uppskattat. Jag fick följa med som extraledare (och bära kaffekorgen). I korgen fanns kaffe och pepparkakor och en adventshälsning från församlingen. Helt fantastisk tradition att få vara med på - tänk om det fanns ännu fler sådana grupper som förgyllde luciadagen för gamla och ensamma. Även om varje grupp gick till ett antal hem så hade vi ju inte tid att besöka alla!
 

Efter ett par timmars lussande i hus och hem så var det dags för genrep i kyrkan och sedan kom nära och kära och andra för att beskåda det fina luciatåget (nu hade även de yngre barnen i Ansgarskören anslutit). Så högtidligt och fint program!
 

Kvällen avslutades (ja, det blev en sen kväll!) med att barnen tillsammans med kusin A åkte runt på mormorfarmors runda och lussade för några av hennes bekanta och grannar.
 
 

Mer konståkning

Hittade några bilder till i kameran som inte kommit ut på bloggen! Dessa är från senaste tävlingen som hölls i Lidköping. Majsan gjorde bra ifrån sig och slutade på pallen - med en fin bronsbuckla och en stor blombukett med sig hem! Snyggt jobbat!
 
 

Holiday on ice...typ!

Häromdagen var det dags för den årliga julshowen i ishallen. I år var drygt 100 åkare på scenen i olika nummer - allt till julmusik av skilda stilar och slag. Jättebra, som vanligt! Särskilt med tanke på att de övat in allting på 1,5 vecka - i vanliga fall har de ju fullt upp med alla tävlingsprogram och tester som det ska tränas på!
 
Liten bildkavalkad:
 
 

Underbara Krakow

Jag är ju helt fullkomligt värdelös på att uppdatera den här bloggen - men jag har inte gett upp helt! Nu måste jag få berätta om vår resa till Krakow här i höstas. Maken och jag åkte iväg sista helgen i oktober. Det var tänkt som en höstlovsaktivitet för familjen och de lovlediga barnen men när vi väl skulle boka flyg visade det sig att barnen hellre ville åka till farmor och farfar. Jaja, inte oss emot!
 
Krakow hade vi inte tidigare besökt, men det var helt fantastiskt. Underbart vackert, jättegod mat, bra priser, rik historia och inte minst fin musik i var och varannan kyrka på kvällarna!
 
Här kommer lite bilder!
 
Det vackra torget visade sig från sin bästa sida.
 
 
Någon hästskjuts blev det inte för oss denna gång.
 
Liten paus i solskenet. Det var 24 grader och strålande sol i slutet av oktober!
Saluhallen på torget.
 
Slottet.
 
Kyrkan vid slottet inrymde flera små kapell.
 
Ett av konsertprogrammen. Mycket barock - vi gillar!!!
 
Mariakyrkan - där det varje hel timme dök upp en trumpetare i tornet och spelade en trudelutt för påminna om historien. Detta gjorde han i fyra väderstreck!
 
Maken gillade Krakow!
 
 
Stadsvandring vid torget.
 
Vi gick en guidad stadspromenad som varade i nästan tre timmar. Helt gratis! Suverän guide! Bara att gå och ställa sig vid Mariakyrkan och haka på. Nästa gång tar vi judiska kvarteren - denna gång blev det Gamla stan.
 
Musik spelades även utanför kyrkorna.
 
 
 
 

Dove!

Jag är ju Buzzador och det betyder att jag ibland får testa olika saker. Nu har vi testat hårbalsam från Dove, och fick också ett gäng prover att dela ut! 

Man behöver inte göra reklam och berätta hur himla bra produkterna är (det är de inte alltid heller) men den här gången är jag väldigt nöjd faktiskt. Jättebra balsam som luktar jättegott! Tror att de som fick prover blev nöjda också. 

RSS 2.0