Påskpresent

Gjorde påskpresenter till dem vi ska till och fira påsk. Först var det bubbel och goda tilltugg hos brorsan med familj. Ikväll blir det firande med det vanliga gänget.


Hockeykillen

Det har varit en hel del hockey på helgerna här. Både träningar och matcher! Höjdpunkten var att få åka med laget och föräldrar tll Billys Cup i Lidköping i slutet av säsongen. Men den dagen fick mamma stanna hemma och sköta konståkningsträningen, så därifrån blev det inga bilder.
 
Så här såg det ut vid en tidigare match i Borås!
 

Gör en påse!

Istället för vanliga godispåsar till afternoon tea-kalaset gjorde vi "tepåsar" som vi fyllde med godis. Det är jättelätt att göra egna påsar. Allt som behövs är ett papper (vanligt A4-skrivarpapper eller ritpapper går bra), och lite lim. Vill man ha färgade påsar använder man förstås färgade papper. Tapetrester och scrapbookingpapper är också jättefint till påsar!
 
Majsan visar hur man gör:
 
1. Tag ett papper, t.ex A4.
 
2. Vik från kortsidan nästan upp till kanten (spara ca 5 cm).
 
3. Vik över den andra änden.
 
4. Limma fast!
 
5. Vik nu upp ena kortsidan ca 4 cm.
 
6. Tryck in från sidorna och vik (se bilden).
 
7. Vik upp den ena fliken mot mitten.
 
8. Limma lite på den första fliken och vik den övre fliken över som bilden visar.
 
 
Färdigt! Vi limmade fast lite steksnöre och gjorde etiketter i datorn med barnens namn och en liten cupcake på.

Afternoon tea-kalas

Nu ligger jag efter igen! Att det ska vara så svårt att hålla liv i en blogg. Dessutom blir det ju inte mycket fotat i det här trista vintriga tråkvädret heller!
 
Jaja, Majsan hade i alla fall kalas sent omsider (i februari!) och ville ha afternoon tea-bjudning. Det var riktigt trevligt och roligt! Vi dukade upp godsaker och min mormors gamla fina teservis fick komma fram dagen till ära!
 


 
 

RSS 2.0