En sjuåring funderar...

Sonen säger roliga saker nästan dagligen men jag glömmer ju alltid skriva ner dem!

Idag i bilen på vägen hem, apropå ingenting:

- Alla dom där navelsträngarna som papporna klipper av på BB - vart tar dom vägen egentligen?

När vi sedan kom hem och klev in i hallen fortsatte han med något helt annat:

- "I himlen blir man parfymerad. Visste du inte det mamma? Det är ju därför som änglar luktar så gott."

Klubbmästerskap

Det blir visst mycket konståkning på bloggen nu. Men det speglar också vårt liv den senaste tiden! Majsan har mer eller mindre bott i hallen.

Efter showen i lördags var det träning söndag och måndag inför testtagningen igår - då ska vissa moment (hopp, piruetter och annat som de håller på med) visas upp för domare och bedömas. Majsan klarade testet och blev överlycklig.

Idag var det dags igen, nu för klubbmästerskap. Majsan invigde ny klänning och ny frisyr och gjorde en jättefin insats - mamma, pappa och mormor hejade för fullt på läktaren och kastade ut nalle och rosor på isen. Den här gången tog jag inte med mig kameran eftersom jag ville se de där stackars minuterna på riktigt istället för genom kameralinsen - men med hjärtat i halsgropen som vanligt!

Så här såg hon ut innan vi åkte hemifrån:Karneval i Rio!

Så var det dags för den årliga avslutningsshowen i ishallen. Konståkningsklubben har satt upp storslagna föreställningar som Mama Mia, Big Bang och annat häftigt. I år var det inte sämre. Föreställningen hette Karneval i Rio och det var precis vad det var. Vi fick sätta oss ombord på ett flygplan till Rio. Där fanns både flygvärdinnor och turister.Djur av alla de slag
Hela Brasiliens fotbollslag hade bytt ut gräs mot is!Där fanns också dykare:Och zumbadansöser:Och naturligtvis karnevalsvagnar:Och vår egen Majsapajsa var förstås med i flera av numren! Som apa:Som palm:
Som blomma:Som zumbadansös:
Och som flicka i karnevalståget som avslutade alltsammans!Bästaste exsvägerskan!

När min före detta svägerska S blir shoppingsugen och vill till Gekås i Ullared så brukar hon stanna till och övernatta hos oss. Det är väldigt trevligt - och ibland följer jag dessutom med henne på shoppingresan nästa morgon.

Denna gång var det trevligare än trevligast för hon hade verkligen valt present med omsorg! Titta vad fina grejer jag fick av henne när hon kom!Jag gick ju igång fullständigt och övervägde att stanna hemma från Ullared för att baka istället, men följde med ändå. Och handlade massor av saker såklart. Däribland denna:Så fort jag får en ledig stund över ska här bakas! Tjoho!

Vasamuseet

För 3,5 år sedan ville maken och jag åka till Vasamuseet, främst för att vi inte varit på det "nya" museet. Det var väl inte så jätteintressant och barnen var 4 och 5 år och hade knappast något utbyte alls av det hela.

Denna gång var det Lilleman som envist insisterade på att han ville se Vasaskeppet. Sagt och gjort, vi åkte dit utan några högre förväntningar. Detta var på söndagen och då var maken färdigtentad och kunde också följa med!

Men det visade sig bli resans höjdpunkt. Lilleman var fullkomligt fascinerad och ville knappt gå därifrån. Det föll sig också lägligt att de hade en barnguidning som vi anmälde oss till när vi kom. Precis när vi anlänt startade också Filmen om Vasa i stora biosalongen. Det var en jättebra och precis lagom lång film som berättade Vasas historia. Lilleman, som direkt när han klev innanför dörren utbrast "Jag måste ta reda på varför hon sjönk" fick svar på den frågan och många andra genom att titta på filmen.

Efter filmvisningen var det lagom att gå till barnguidningen. Ett antal barn i 6-10-årsåldern i sällskap av föräldrar gick med guiden Viktor runt i museet. Visningen hette "Saker från havets botten" och vi fick lära oss massor om båten, om kungen Gustav II Adolf, om lasten och om dom som var med på båten. Guidningen avslutades med att barnen själva fick leta efter saker från Vasaskeppet. Utrustade med cyklop och pannlampa gick de in två och två bakom ett svart stort skynke och fick känna sig fram i håligheter i "skeppet" (målat på väggen). Ut kom de sedan med sina fynd och så gällde det att analysera fyndet och komma fram till om det verkligen kunde tillhöra vraket. En del kom ut med decilitermått och plastburkar - skräp helt enkelt. Lilleman hade fått med sig ett silverfat från 1600-talet och Majsan fick en del av en gammal supkopp i keramik! Det var en jätterolig guidning som familjen kommer att minnas länge. Besöket fick avslutas i shopen för Lilleman ville absolut ha med sig ett litet flaskskepp med Vasa i miniatyr hem! Detta lilla skepp fick också följa med till skolan på måndagen där Lilleman höll en liten miniföreläsning om Vasa och hennes öde.


Vasa. Sjönk 1628, bärgades av Anders Franzén 1961 efter 333 år på havets botten.


En av "besättningsmännen".


Lilleman var fullkomligt fascinerad.


Dags för dykarteamet att ge sig ner på havets botten.


Naturhistoriska museet

Efter historiska museet gick färden vidare till Naturhistoriska. Vi var där för några år sedan, precis innan Lilleman fyllde fem år och då hade han inte tillträde till superbion Cosmonova, så det var egentligen målet för utflykten. Men när vi ändå var där gick vi förstås på själva museet också. Tyvärr blev vi lite besvikna för utställningen om "Den sinnrika människan" var stängd för ombyggnad. Majsan blev VÄLDIGT besviken över detta eftersom det var det hon sett fram emot mest, förutom Cosmonova. Men inget att göra åt! Vi fick titta på dinosaurier och diverse apmänniskor och andra varelser istället.


Helg i Stockholm - historiska museet

I helgen som gick var vi på familjeweekend i Stockholm. På fredagen gick vi i Gamla Stan och på Götgatan och tittade lite i affärer och shoppade litegrann. På kvällen var vi på libanesisk restaurang - en höjdarupplevelse inte minst för lilleman som verkligen älskade maten!

På lördagen skulle stackars maken tenta en kurs som han gått, så han satt instängd hela dagen. Således gjorde barnen och jag stan på egen hand. Det började på Historiska museet. Det var verkligen en härlig upplevelse att gå på museum med två historieintresserade barn i lågstadieålder. De fullkomligt slukade allting och var helt fascinerade. Jättekul!

Vi kom lite innan museet öppnade så vi hann med ett besök i Oscarskyrkan innan. Klockan 11 hängde vi på låset och när vi gått runt därinne i två timmar (och bland annat sett Guldrummet med Mönekragen!) så gick vi på en barnguidning om Birkaflickan Disa, där vi fick se hennes skelett, lära oss om vad arkeologer kan få fram av skelettfynd och höra om hur de gör när de rekonstruerar hur människor kan ha sett ut med hjälp av kraniet och modern teknik!


Majsan blev Vikingaflicka.


Man fick lyssna till spännande berättelser om Birka.


...och Lilleman var arkeolog och grävde efter fynd.


Efter utgrävningarna fick man svara på frågor om sin forskning!


Och vi hittade också själva målet för vårt besök: Bredgårdsmannen!


Ett glassbreak är aldrig fel!


Härligt!

Då kan vi ju se fram emot 24 och 26 maj nu då! Go Loreen!


En gissad resultatlista

Eftersom jag redan skrivit önskelistan i ett tidigare inlägg får jag väl också skriva hur jag TROR att det kanske går när svensken får bestämma.

1. Loreen
2. Danny
3. Ranelid
4. Molly Sandén
5. Top Cats
6. David Lindgren
7. Thorsten Flinck
8. Lisa Miskovsky
9. Dead by April
10. Ulrik Munther

Då kör vi - finaldags!

Det här ska bli riktigt spännande! Eric Saade sätter nivån ganska bra med sitt inledande shownummer!

1. David Lindgren: "Shout it out"
Den här gick mig ganska spårlöst förbi i deltävlingen. Gym-feeling, medryckande men inte mycket mer. Vi har fått ihop en hygglig final. Jag tror inte det här räcker så jättelångt. Nånstans på mitten kanske.

2. Thorsten Flinck och Revolutionsorkestern: "Jag reser mig igen"
Ja, det är kanske inget fel på låten. Det är ju känsla, i alla fall. Sedan kan man ju fråga sig hur hög man får vara i direktsänd familjetelevision.

3. Dead by April: "Mystery"
Det här är ju lite tragiskt, för sångaren sjunger väldigt bra och så länge han får hållas så är låten rätt bra. Riktigt bra, till och med. Men när den där patetiska skrikande tomten dyker upp och vrålar så förstör han ju alltihop! Det är ju förfärligt! Näst sist. Tur för dem att Ranelid är med och kniper jumboplaceringen (not - men i min önskevärld gör han det).

4. Lisa Miskovsky: "Why start a fire"
Den här är sååå bra. En absolut favorit. Egentligen kan jag inte bestämma mig för om Lisas eller Loreens låt är bäst ikväll. Att jag håller på Loreen beror mest på att jag tror hon har stor chans i Baku. Jag tror inte att Europa begriper sig på det här. Det är i sin spröda enkelhet så superbra!

5. Top Cats: "Baby doll"
Maken säger att dom här skulle passat på Dalskogsträffen. Men nu befinner vi ju oss inte där. Jag tycker det här blir så oerhört fånigt, så man undrar om det ska ses som ett skojigt revynummer. Är det det man ska göra? För nån Mellovinnare är det inte. Dessvärre finns det tanter och raggare som röstar på sån här skit så jag tror att de ändå hamnar på övre halvan.

6. Loreen: "Euphoria"
Loreen verkade lite nervig inledningsvis och satte inte tonerna riktigt. Men det tog sig. Låten är sååå bra. Koreografin är sååå snygg. Scenografin är sååå läcker. Den här låten kan slå Saades placering i Eurovision. Och han slutade ändå trea... Jag tar tillbaka det jag skrev ovan om Lisa. Loreen slår alla med hästlängder ikväll.

7. Ulrik Munther: "Soldiers"
Han är söt pojken. Men låten är slätstruken. Och med det kommer man inte så långt i den här tävlingen. Det hjälper ju inte att landets småflickor ringer och röstar.

8. Björn Ranelid: "Mirakel"
Hade det inte varit för ett orangefärgat friterat ego i förgrunden så hade den här låten inte varit så himla dålig. Men det här blir bara löjligt. Aftonbladets Markus Larsson sätter ett minus och skriver "Sara och Björn - jag förlåter er". Jag vet inte ens om jag är beredd att gå så långt...

9. Molly Sandén: "Why am I crying"
Vilka tjejer vi har ikväll - först Lisa, sen Loreen och sedan det här! Molly har ett jättestarkt nummer. Hon är inte i klass med Loreen men jag hoppas hon landar högt i listan ikväll!

10. Danny Saucedo: "Amazing"
Dottern lyckades tjata upp den här låten till en önskad andraplats i vår önskelista. Egentligen tycker jag inte att låten är fullt så bra, men framträdandet är kanon. Vilken show! Hög placering lär det bli!

Önskelista inför kvällen

Dottern och jag har enats om hur vi vill att Melloplaceringen ser ut när sändningen avslutas ikväll. Nämligen så här:

1. Loreen
2. Danny
3. Lisa Miskovsky
4. Molly Sandén
5. David Lindgren
6. Ulrik Munther
7. Top Cats
8. Thorsten Flinck
9. Dead by April
10 Björn Ranelid

Så ska det bli! Tycker vi!


Fredagsmys!Jag hörde nyligen en kvinna säga "Det finns INGET som slår den där kvällen när man går från jobbet och semestern börjar. Det kvittar hur bra semestern är, ingen ledig dag kan överträffa den där första kvällen".

Lite samma känsla har man ju faktiskt på fredagar! När jag var hemma med barn i tre år saknade jag den där känslan. Även om det var härligt att vara hemma med barnen blev ju alla dagar likadana. Fredagskänslan kom liksom aldrig.

Idag kom vi hem till ett alldeles skinande rent, nystädat hus och bara njööööt av att ha en ledig familjehelg framför oss. God fredag, kära läsare!

Muffinsformar

Men får man inte ha-begär?? Jag är totalt torsk på söta muffinsformar. (Det är nog det jag önskar mig i födelsedagspresent i år!!) Är du baksugen och vill impa med fina muffins kommer lite tips här!

Dessa fina kommer från Tårtdecor:


Blue Scalloped Baking Cups    Muffinsformar Pink Flower Pleated

Muffinsformar Silver Foil Pleated     Muffinsformar, Daisy

Hos Bagaren & Kocken finns dessa:

Greengate Bakformar Rektangulära Vigga      Kalasform Muffinsformar Mini Snorkfröken


Och Tårtkonst säljer bland annat dessa:

  Retreatvila, febrig flicka och Oreo

Jag vet inte om någon har märkt det men det har varit dåligt med bloggande på sista tiden! Skälet är tokmycket jobb. Jag har helt enkelt inte haft två minuter över för varken blogg eller hus eller hem! (DET märker i alla fall alla som kommer hit, haha)

I helgen blev det inte ens någon mellobloggning - det berodde på att jag stängde av världen för några dagar och åkte på retreat igen, denna gång till Bjärka Säby och Nya slottet. Fantastiskt fin miljö och helt underbart vårväder som inbjöd till låååånga promenader och mycket vila.

Nu är jag hemma igen och det har lugnat sig litegrann på jobbfronten för några veckor så att jag åtminstone kan jobba normala arbetsdagar som normala människor. Men nu klagar jag absolut inte, som egen företagare är det förstås fantastiskt roligt att man har något att göra!

När jag kom hem i söndags möttes jag av en liten dotter med 39,4 i kroppstemperatur. Så det blev till att stanna hemma ett par dagar! Det är tre år sedan jag vabbade för henne senast så det ska man väl inte heller klaga på.

Inte blev vi deppigare av att brevbäraren kom och ringde på dörren igår och hade en låda märkt Buzzador i famnen! Jag är ju Buzzador och nu ska vi testa Oreo-kex! De där smarriga dubbla chokladkexen, ni vet! Igår hade guideföreningen årsmöte och det passade ju utmärkt att dela ut provförpackningarna till fikasugna guider!

                       

RSS 2.0