Studenttider

Nu är det studenttider - och de varar ju i flera veckor. Idag går studenterna ut i vår stad - medan vi ska uppvakta en av våra "egna" studenter i bekantskapskretsen först om två veckor.

Här har det festats och tjoats hela veckan. Häromkvällen var det bal. Det har blivit en verklig begivenhet för hela stan då varenda människa tycks gå man ur huse för att stå utmed kortegevägen och beskåda alla fantastiska klänningar och håruppsättningar som skrider förbi! Så här såg det ut i stan i onsdags kväll:


Utflykt med guiderna

Igår kväll bar det iväg på utflykt med guideföreningen. Vi åker ut och förkovrar oss ibland och igår bar det iväg till en gammal gård här i trakten (som för övrigt inspirerat Colin Nutley till Änglagårdsfilmerna). Där bodde en gammal tant i tredje generationen släktingar på gården, en riktig krutgumma som gjorde allt på gården och levde tills hon var 97. Då var stället helt förfallet men hon testamenterade allt (däribland en väldig massa skog) till byn, som nu får del av stipendier varje år, och då tyckte byn att man skulle ge något tillbaka så man bildade en förening som rustade upp den gamla gården med ideella krafter. Nu tar man emot grupper, däribland oss guider!


Grillfest hos familjen H

Nu ligger jag efter igen - det tar tid att gå igenom bilder från kameran har jag märkt, och de samlar sig lätt på hög. I fredags var vi på grillfest hos familjen H, som vi försöker träffa ibland men inte tillräckligt ofta tyvärr. Nu lyckades vi i alla fall hitta en kväll då alla kunde och vilken kväll vi fick! Mamma C hade beställt "mixed grill" av pappa M som från början är kock, fast han jobbar med något helt annat idag. Och det kan man säga! Ojojoj, vad mycket gott kött och härliga tillbehör. Till efterrätt hade C gjort en gudagod kolapaj med hjälp av ett helt oslagbart recept - det får nog testas här hemma och köras ut på matbloggen under sommaren!


Mor- och dotterfika på stan. Vi har shoppa...

20110525184 (MMS)

Mor- och dotterfika på stan. Vi har shoppat. Snart är det balkortege.


Väntans tider

20110523182 (MMS)

Sitter på en tom parkeringsplats i Borås och väntar på A. Vi ska ut på uppdrag!


Partytime

20110520181 (MMS)

Nu bär det iväg på grillfest.


Full fart!

Festerna och jobben avlöser varandra så här års! Det är intensivt - men kul!

Sista veckan har två tidningar gått till tryck och jag har godkänt provtrycken. Det är alltid högtryck när tidningarna ska iväg till tryck - och de går ju alltid samtidigt! Parallellt har det varit guidejobb förstås, vid sidan av det löpande ordinarie "vardagsarbetet".

I måndags var jag på personalresa med en av "mina" församlingar. I tisdags var jag på möte på stiftskansliet (ett av dem....) hela dagen. I onsdags avslutades kvällen med fiolkonsert - vår Majsan var med och spelade förstås! Mest applåder och jubel fick "Popular" - föga oväntat. Inget Suzukistycke, men helt klart väldigt "popular" låt! Igår flängde jag runt och fotade kyrkor och kyrkogårdar och idag har det varit busstur hela dagen.

Nu bär det iväg på fest igen. Vi ska till vänner som vi inte träffat på ett par år tror jag (så när som på väg in eller ut ur ishallen!). Som Lilleman sa i morse: "Det är många fester den här månaden". Tredje helgen på rad som vi är bortbjudna! Jättekul och välbehövligt att träffa goda vänner och koppla av.

I helgen blir det jobb i medeltidsborgen både lördag och söndag. Det låter som mycket jobb men fördelen med att ha så olika arbetsuppgifter är att man inte hinner tröttna. Att jobba i borgen är ju fantastiskt roligt! Problemet är att det inte blir mycket gjort hemma. Trädgården lämnar en hel del övrigt att önska - men det får väl vara så. Det är säkert nån som har ont av det men då får de skylla sig själva.

Då var man auktoriserad...

Jag har ju ägnat två terminer åt en ganska gedigen guideutbildning och efter de senaste veckornas skriftliga prov, inskickande av projektarbeten och uppguidning inför auktorisationsnämnden var det igår dags för diplomutdelning och festligheter vid Sju Sjöar i Mark. Det blev en hejdundrande fest med skumpa, fin middag, tal, inspiratonsföredrag, musik och dans.


Jorå...


Och fin namnskylt fick vi också...


Det var ju värt att skåla för!


Vackert var det vid Sju Sjöar - inte bara sjöutsikten!Och maten var jättegod:Lite folk i festvimlet:


Utflykt igen

Vi åkte på cacheutflykt - kombinerat med ett par fotouppdrag. Inte hittade vi en enda av de cacher vi letade efter (vad jag är trött på att leta cacher i stenmurar...) men vi hade fin utsikt och en härlig fikapaus.


Inte våra vanliga frukostvanor men...

Det här går egentligen helt emot mina principer (och jag hoppas att inte tandläkaren läser min blogg) men vi hade en öppnad burk Nutella som närmade sig bäst-före-datum och sonen upplyste mig om att en del barn från Tyskland och Holland i skolan har berättat att de äter sånt här som pålägg. Så jag föll till föga härom morgonen. Så här blev resultatet.


Present till morHäromdagen var det vårmarknad i staden och Majsan travade själv på gågatan med några kompisarunder ett par timmar. Hon och en av kompisarna gick in i parfymeriaffären och sa att de ville köpa varsin present till sina mammor som fyller år i maj. För egna pengar inhandlade min lilla tös denna fina duschcreme. Men hon kunde inte vänta till min födelsedag utan jag fick paketet så fort jag kom hem. Jag blev förstås jätteglad. Det finns inte mycket som är roligare än att få ett fint inslaget paket, bara så där!! Tack gumman!

EfterhandsrapporteringDet har varit strul med bloggen några dagar så inga inlägg har kunnat publiceras. Det här har jag försökt få ut sedan  söndags. Men nu ska det tydligen funka igen.

I söndags var vi nämligen på cykelsemester - ja, barnen kallade det så. Vi cyklade till Marbäck och hem igen, en liten runda på 1,5 mil. Vattnet tog slut (ja, inte trodde jag att ungarna skulle orka cykla så långt!), lilleman badade i sjön med byxor på så fort mamman vände ryggen till, på hemvägen krockade han med en vägbom och for rätt ner i asfalten och slog sönder armen så blodet flödade, dottern fick nog när vi hade 400 meter uppförsbacke sista biten hem och sa "Jag flyttar mig inte en meter till". Men på det stora hela var det väldigt trevligt. Och barnen vill väldigt gärna ut och cykla igen. Inte mig emot - vår banvall är fantastisk!

Ännu en strålande dag

Det fina vädret verkar fortsätta. Här förbereder vi söndagsskola. Sedan blir det förhoppningsvis en eftermiddag i solen. Och lite jobb framåt kvällen.

Gårdagen avslutades i fantastiskt väder med garden party hos några vänner. Trevligt folk, supergod mat och många glada barn som spelade fotboll, hoppade studsmatta och gick tipspromenad.

Medeltidsborgen avslutar dagen. Nu ska vi ...

20110507178 (MMS)

Medeltidsborgen avslutar dagen. Nu ska vi bara hem igen så har vi kört runt hela sjön.


Guidar idag. 57 bohuslänningar får se bygd...

20110507177 (MMS)

Guidar idag. 57 bohuslänningar får se bygden som visar sig från sin bästa sida.


En ganska vanlig dagIdag har jag varit på dagledigträff i en församling och berättat om Birgit Sparres liv och om hennes författarskap. Och på eftermiddagen bar det iväg till en intervju med en kyrkoherde för artikel jag håller på med. Och så har jag varit och fotat en barnkör till en hemsida. Ikväll blir det gudstjänstgruppsamling med alla som är engagerade i gudstjänstgrupper. Det är varierande, det här!

Det är så fantastiskt skönt att få jobba med sitt eget - att vara "sin egen". Även om det är fullspäckat program - särskilt just nu när guidesäsongen drar igång och två tidningar ska till tryck vid sidan av de ordinarie arbetsuppgifterna. Men ändå: jag gör verkligen bara det jag tycker är roligt. Inget annat!

Folk frågar mig ofta om det inte blir ensamt att sitta hemma och jobba. Men faktum är att jag i princip aldrig sitter hemma en hel dag. Igår var dock en sådan dag. Men då hade jag så mycket datorjobb att uträtta att jag satt från åtta till fem och en stund på kvällen och stirrade in i bildskärmen - och glömde både lunch och kaffe! Det är nog inte så bra i längden, för varken hjärna, ögon eller axlar, så det är väl tur att de dagarna infinner sig väldigt sällan!

Bäst är nog variation. Som idag! Skrivarbete på morgonen, föredrag på förmiddagen, lunch och postgenomgång mitt på dagen, intervju och fotografering på eftermiddagen (barnen hämtades på vägen därifrån) och så lite trevlig ideell verksamhet på kvällen!

Rapport

Vad ni är tålmodiga, kära läsare, som fortfarande hänger i! Det är en massa besökare varje dag, trots att jag må vara världens sämsta bloggare. Jaja, det kan ju bara bli bättre!

Här rullar det på i full fart som vanligt. I helgen var vi hos mor och far vid kusten - kameran var med men jag tog inte en enda bild! Så gjorde vi väl å andra sidan inget särskilt heller, utan bara "var".

Nu ska två tidningar till tryckeri igen så det är lite bråda dagar. Samtidigt har guidesäsongen kommit igång. En busstur har jag hunnit med, nästa är på lördag.

Vädret är urkonstigt. Idag har det varit vår, vinter, höst och vår igen. Sol, snö, hagel och regn efter varann! Konstigt.


RSS 2.0