Fiolkonsert igen

Så har vi varit på fiolkonsert igen. Det var adventskonsert i Missionskyrkan. Barnen spelade och var jätteduktiga och fick så mycket applåder att det fick bli extranummer! Så var det förstås lussebullar och pepparkakor och kaffe och saft. Barnen var urtrötta men spelade ändå!Första söndagen i advent

Jag har haft en underbar - och snuvig - första advent. Jag vaknade ju med halsont igår och inte var det bättre idag. I morse var jag helt igentäppt i näsan. Det slår ALDRIG fel. Jag sjunger på hur många stället som helst under året och blir aldrig förkyld, men just till första advent känns halsen skit. Varenda år!! Det är säkert femtonde året som jag är snuvig och tjock i halsen denna helg. Så typiskt!! Dessutom glömmer jag det från år till år så jag blir lika förvånad varje gång.

Jaja, idag bar det i alla fall iväg till Hofsnäs för julbord. Vi hade sån enorm tur att vi VANN fyra julbord där i ett lotteri som en vaktmästare på mitt jobb sålde lotter till. Jag köpte fem lotter och skrev upp familjens namn där på listorna. Så fick vi veta att maken (ja, det var hans namn som stod på just det numret) vunnit andra pris!! Så det bar iväg till Hofsnäs med barnen och mina föräldrar som vi bjöd med oss. Gott och mysigt! Mormor och morfar passade på att uppvakta Majsan som ju fyller år till veckan.

Sedan åkte vi direkt till kyrkan för familjegudstjänst. Majsan var med i kören som sjöng så fint. Jag kunde tyvärr inte stanna till slutet för jag fick smyga ut och bege mig till nästa kyrka för att sjunga på en musikgudstjänst. Det var i princip fullsatt i den lilla kyrkan och jag lyckades kraxa fram lite sång, trots att det gjorde ont. Det är så mysigt att få vara med och sjunga på första advent så jag får nog verkligen vara riktigt, rikitgt sjuk för att låta bli!

Nu är det tv-dokumentär med te och honung!


Lite adventspyssel

Lite adventspyssel är alltid trevligt! Jag brukar göra julgrupper, alltså med krukväxter, men egentligen är jag kass på att hålla liv i blommor och sånt och dessutom blir det så "bösigt" med all jord och alla blad. Så jag tror jag satsar på små ljusarrangemang istället. Det kommer kanske några fler framöver. För det finns väl inget som går så snabbt som att arrangera några blockljus på en bricka. Vackra band blir fint att knyta runt.Och årets adventsljusstake blev så här (en av dem...)Det ska bli lite mossa på den också, men jag har inte lyckats skaffa nån än...!

Sköna lördag

Idag vaknade jag med svinont i halsen. Det var ju himla kul och lämpligt när jag har tre sångjobb fram till torsdag...

Men det är ju bara att bryta ihop och gå vidare, som man brukar säga. Å kom hit för ett litet genrep och sen åkte vi till stenhuset. Eller rättare sagt till ladan intill där julmarknaden var. Två små framträdanden med gamla julvisor och berättelser hade vi där. Det var mysigt och riktigt kul.

Väl hemma adventspysslade jag lite och tände en massa ljus. Och så smakade vi lite på julgodiset. Nu tänker jag tillbringa resten av kvällen i soffan. Så det så!

Att göra-lista

Ikväll:
- göra färdigt och skicka veckans församlingsblad till tryckeri (för ett av pastoraten)
- kolla över en annans församlings hemsida eftersom den ska ut till allmänt beskådande i morgon, har jag beställt... (efter några månaders kvällsarbete)
- få upp julgardinerna
- gå upp på vinden och hämta ner ljusstakarna

I morgon:
- jobba, bland annat med julutställningen i Prästgården
- öva med M, K och G inför musikgudstjänsten på första advent
- guideutbildning

Fredag:
- två möten i en tredje av församlingarna
- göra julgodis
- städa lite kanske
- det kommer en journalist och ska skriva om vår matblogg!!!
- fredagsmysa

Lördag:
- två sångframträdanden med Å på en julmarknad
- adventspynta

Söndag:
- adventspynta lite mer
- julbord med mina föräldrar, firande av dottern där
- familjegudstjänst med barnen som ska sjunga
- direkt vidare till nästa kyrka för musikgudstjänst med M, K och G.

Måndag:
- dagtid jobb
- kvällstid fioljulkonsert med barnen i Missionskyrkan

Tisdag:
- dagtid jobb
- kvällstid öva med Å inför julkonsert på äldreboende

Onsdag:
- jobb
- restaurangmiddag med vår åttaåring

Torsdag:
- jobb
- julkonsert på äldreboende
- guideutbildning

Fredag:
- jobb
- möte inför Betlehemsgrejen på stan

Lördag:
- Betlehemsgrej på stan
- tomtepromenad
- jobba på julkonsertHemma från retreaten

Alla borde åka på retreat. Det kan låta väldigt konstigt att åka iväg och bara vara tyst bland vilt främmande människor i flera dagar. Ännu konstigare kanske det låter att åka iväg med vänner som man känner och vara tyst tillsammans med dem i flera dagar. Den här gången blev det en kombination. Vi var tio stycken som åkte tillsammans och så tillslöt ytterligare deltagare på Berget.

Det är förvånansvärt behagligt att inte behöva prata med en enda människa på fyra dagar. Man äter i tystnad (till musik). Man kan sitta uppradade flera stycken bredvid varanda och läsa eller blunda eller bara stirra rätt ut i luften! Eller gå ut och gå utan att behöva hälsa käckt på dem man möter.

Och det går för övrigt alldeles utmärkt att klara sig utan tv, tidningar, datorer och mobiltelefon!

De flesta som aldrig har provat tycker att det låter helt knasigt och jättesvårt. De allra flesta som provar förstår inte varför de inte åkte på retreat tidigare...

Packar...

Nu bär det iväg till Rättvik i fyra dagar! Jag ska på retreat. Vi är tio stycken från församlingen som åker till Sankt Davidsgården över helgen. Det känns som att det kommer precis rätt i tiden att få stänga av dator och mobiltelefon och bara vara helt tyst i flera dagar. Rena drömmen...


Förberedelser

Det är mycket i görningen. Och mycket att förbereda. Advent står för dörren, så Å var här ikväll för att vi skulle öva ihop vårt adventsprogram till ett par bokningar som ligger framför oss. Och barnen övar inför fioladventskonserten. Och på jobbet håller jag på att slutföra en massa saker tills jag slutar.

Maken är opererad i foten. Det bar iväg till Halmstad för operation i onsdags och nu är det tre veckors sjukskrivning som gäller för honom. Det har gått förvånansvärt bra, så lyckligtvis slipper jag att passa upp på honom mitt uppe i allt! Men lite fika bjussar jag honom på ibland.


Vi längtar bort!Jag längtar till Italien, till Italiens sköna land. Särskilt så här års. Och det är fler i familjen som längtar bort. Lilleman fick tag i en reseguide om Grekland ikväll och låg och läste drömmande i den. Så ropade han in mig och sa "Mamma, vi MÅSTE åka till Grekland. Titta, de har statyer utan huvud och fantaaaaastisk mat".

Livet rullar på...

Det är full sula hela dagarna, tycker jag. Såpass att jag INTE riktigt vet hur jag ska få ihop livet fram till jul. Det är ju väldigt roligt att folk vill ha min hjälp i firman redan nu men det ställer ju onekligen till det att jag fortfarande jobbar 75 procent på mitt vanliga jobb.

Idag hade jag söndagsskola om helgon! Det var kul! Sedan åkte jag hem och skrev reportaget från igår och gjorde klart den tidningen. Sen bar det iväg till Å för att öva på ett par julprogram som vi ska ha i december.

Nu har vi fått besök av makens gamla kompis M. Det är trevligt! Särskilt eftersom båda herrarna är väldigt matlagningsintresserade. Trerätters väntar. Och jag behöver inte lyfta ett finger! Det lär dyka upp inlägg på matbloggen framåt natten...

Lovveckan till ända

Så var en veckas skollov plötsligt slut. Barnen har varit lediga och jag var bara på mitt "vanliga" jobb igår. Resten av veckan har gått åt till att umgås lite med barnen men framförallt till annat jobb. Det är lite bråda dagar för två församlingstidningar ska i tryck på måndag och en ska till tryckeriet på onsdag.

Idag blev det lite flängande. I morse lämpade jag av barnen hos mina föräldrar och åkte och hämtade upp ett "intervjuoffer" till en artikel i en av tidningarna och så åkte vi iväg för fotografering och intervju. Så åkte jag hem och jobbade färdigt med en annan tidning och sedan lastade jag in barnen i bilen igen för att åka och öva med en kantor inför två minnesgudstjänster på söndag. Efter det drog vi vidare till kyrkogårdsrundan och sen hem igen. Jag hann jobba lite med en tredje tidning innan barnvakten kom och vi gick iväg på vår vinkurs. Ja, inte barnvakten och jag förstås, utan maken och jag. Det var jättetrevligt och lärorikt som vanligt. Föredraget och lektionen rundades av med en helt underbart god räksoppa och vitlöksbröd. Den soppan får vi nog provlaga till matbloggen!!

Allhelgonatradition
Ja, så har det redan gått ett år och det var dags för den årliga "gravronden" som min mamma brukar säga. Det har blivit en trevlig tradition. Vid första kyrkogården var halva släkten med. Mamma och pappa kom med kusin E och jag och barnen kom från ett annat håll. Och så anslöt maken oväntat på vägen hem från jobbet! Sedan valde Lilleman att följa med sin pappis hem och min pappa tog min bil hem. Så det blev min mamma och jag och så Majsan och Stora E som bevistade resten av kyrkogårdarna. På sista stället fikade vi - och då dök min moster upp i kyrkan! Rena rama släktträffen med andra ord.

Dagens pyssel

Idag gjorde vi cake pops! Det var kul! Och pilligt och pyssligt. Barnen tröttnade efter en stund så som vanligt blev det mamman som fick slutföra. Och städa köket...För beskrivning och fler bilder, se vår matblogg.

RSS 2.0