Bra karl ror sig själv! En liten båttur p...

imag0165 (MMS)

Bra karl ror sig själv! En liten båttur på kanalen är ju aldrig fel. Lilleman visade sig vara en fena på att ro.


Fikabesök hos gamla vänner i deras nya fin...

imag0158 (MMS)

Fikabesök hos gamla vänner i deras nya fina hus. Barnen fastnade såklart i en av pojkarnas rum.


Lyckad helg i stenhusetNu har det varit medeltidsdagar vid borgen i dagarna två. Oj, vilken helg vi har haft men så lyckat det blev! Massor av folk kom och vi guider gav 18 slutsålda "föreställningar" i form av dramatiserade visningar genom borgen, där historien om Erik och Malin spelades upp.

Ovanstående tjusiga sällskap var på plats. De som syns på bilden är från vänster Anna Sture, en lönnfet icke namngiven härold, Malin Sture (med nyfödde sonen Gustaf Stenbock i famnen), pigan Berta, den åldrade änkedrottningen Katarina Stenbock, den åldrade Malin Sture gift Stenbock, Märta Lejonhuvud gift Sture, samt Erik Stenbock.

Begravningsdag

imag0136 (MMS)

Begravning idag. Vi har tagit farväl av Margareta. Det var en sorglig men ljus och vacker begravning.


Mer firande

imag0125 (MMS)

Lilleman fick presenter av farmor och farfar idag. Det har sina fördelar att fylla år i flera dagar!


Blomstertid


Scrappat!

Det var evigheter sedan sist men jag har faktiskt lyckats hinna med att scrappa lite under semestern. Jag råkade promenera förbi (nåja, kanske inte förbi...) en scrapaffär i Alingsås som fick igång mig igen. Här är några av alstren. Ber om ursäkt för den usla bildkvaliteten - tagna med mobilen och utan photoshop eftersom min dator fortfarande inte är tillbaka!


Sommarläger

Vi har tillbringat några dagar på familjeläger. Ett läger som innehöll det mesta.


Lek...


...och allvar.


Sång...


...och drama.


Gudstjänster...


...och idrottsliga (??) aktiviteter.


Enstaka kickbikare...


...och hela stim av dem!


Nyblivna sjuåringar...


...kalas med paketöppning...


...och tillströmmande gratulanter.

Kort sagt alltså: variation!!!

Ont i halsen

Den här veckan började inte bra. Jag har skitont i halsen och känner mig helt svimfärdig. Inte kul. Bara nu inte resten av familjen också åker på den här bacillen...

Jobb i medeltidsborgen

Nu har det varit några dagars arbete i medeltidsborgen och det fortsätter i morgon. Idag var det - liksom alla andra lördagar - dags för bröllop igen. Så här fint var det dukat i Kungssalen!
Jobbkväll i Prästgården

Igår åkte jag direkt från medeltidsborgen till Prästgården för att jobba. Bästa kollegan A skulle fixa något ätbart och det hade hon verkligen gjort. Vi åt sååå god soppa med tilltugg och blev alldeles proppmätta! Det blev både jobb och en hel del trevligt prat och kvällen var sen när jag åkte hemåt!


Lite festligt så här på onsdagkvällenNu är jag hemma hos maken igen efter att ha varit nere vid kusten och hälsat på barnen några dagar! Några bilder därifrån blev det just inte. Vi var mest på stranden och ta med kameran dit till all sanden hade jag inte lust med!

Hemkomsten firade vi med att åka till IKEA! Vi har ju börjat med renovering av tvättstugan och åkte dit för att kolla lite inredning och köpa sista möbeln till barnens tv-rum. Det blev också två nya bokhyllor. Man skulle ju också kunna sluta köpa böcker men eftersom det inte tycks vara ett alternativ i den här familjen fick de bli två nya hyllor istället!

Innan jag åkte från kusten hann mamma, barnen och jag med att åka och plocka jordgubbar igen. Så jag hade med mig nästan 15 liter färska nyplockade jordgubbar hem! Det passade ju väldigt bra till ett glas skumpa, tyckte maken och jag!

Hemma igen

Nu är vi hemma igen, maken och jag, medan barnen är kvar på kusten ytterligare en vecka hos mormor och morfar. Här är det nya projekt på gång! Vi kommer att jobba lite till och från och resa om varandra framöver. Men någon är alltid hemma och sköter hus och hem, vilket sannerligen kan behövas.

Gillar just nu:

- mötet med guiderna på Torpa igår. Vi repade och klockade tider inför medeltidsdagarna 23-24 juli. Det kommer att bli jättebra. Vi kör en dramatiserad vandring (en, förresten, det blir snarare 16 eftersom vi kör en varje halvtimme i eftermiddagarna två). Bara vi kan hålla oss för skratt blir det säkert jättebra... Dessutom ska det bli ridning, bågskytte, gycklare, medeltidsmarknad, gästabud och annat spännande.

- att Å och jag har musikgudstjänst. Vi har en violinist med oss denna gång också. Den kan bli bra om det vill sig väl och Gud vill och rösterna håller... (och instrumenten).

- att vi äntligen rivit ur tvättstugan. Nu är det TOMT. I morgon ryker golv och väggar också.

Gillar INTE just nu:

- att trädgården ser ut som ett slagfält och att jag inte vet när jag ska hinna göra något åt den.

- att det kommer att ta evigheter innan tvättstugan är färdig och kan tas i bruk igen.

- att min dator är på reparation i Tyskland nu när kommit hem för att jobba.

RSS 2.0