En nedlagd kiosk i Svenljunga. Men det är ...

20110330168 (MMS)

En nedlagd kiosk i Svenljunga. Men det är inte den jag ska jobba i under eftermiddagen. Här ska det istället bli lite webbarbete...


Klubbmästerskap i konståkningVår lilla höna deltog i sitt livs första konståkningstävling igår. Hon och de andra nybörjarna som inte är testade än åkte en "Slingan"-tävling och blev därmed inte placerade. Majsan fick ros, medalj och ett jättefint skriftligt omdöme från domarna. Det taggade henne till tusen och nu längtar hon till nästa tävling. Synd att isen försvinner om tre dagar då... Men det kommer en ny säsong i höst!

Söndagmorgon hos oss

Nu har jag fått hem min nya kamera, en Nikon D7000 och mitt fasta 50-objektiv F/1,8. Så igår morse när den var färdigladdad knäppte jag några bilder i köket. Vanliga vardagsbilder alltså, fast på en söndag. Något jag nästan aldrig gör. Så här ser det ut hemma hos oss...Årets konståkningsshow: Big Bang Show

Så var det dags för årets stora show i ishallen. Och jag måste säga att den klubben överträffar sig själv år efter år. I år bjöds på en fantastisk kavalkad över världshändelser, från när vår jord såg dagens ljus ända fram till framtiden.

Som vanligt inleddes aktiviteterna på isen med en halvtimmes mingelåkning, där frivilliga åkare fick anmäla sig som soloåkare. Vår Majsan hade satt upp sig på listan. Mamman var nervös så hon höll på att dö där på läktaren men Majsan verkade tämligen oberörd. Lite pirrigt var det dock så hon fick köra sitt program en gång innan showen började. Sedan kom tränarna på att hon inte skulle hinna byta om från konståkningsklänning till dinosauriedräkt som var hennes första nummer i själva Big Bang-showen, så när hon väl åkte "på riktigt" så blev det i dinodräkten. Hon åkte till soundtracket från Sound of Music. Första gången det dykt upp en dinosaurie i den musikalen, såvitt jag vet. Under åkningen hade jag dock fullt upp med att videofilma med mammas videokamera (mina föräldrar var förhindrade att komma och hade skickat med kameran...) så bilderna nedan är från Majsans lilla genrep en stund före föreställningen.Så började showen. Med the Big Bang, förstås.Strax äntrade dinosaurierna scenen.Efter solens återkomst, diverse vatten och fiskar och annat smått och gott kom så djungeln som ger syre åt jorden. Då gjorde Lilleman entré. Som träd.Så blev det istid och sedan kom stenåldern. Ja, och sen kom Jesus. Han dog och uppstod och hade en hel änglakör med sig på isen.Så var det dags för romarna att föra väsen och härja.Och mer härjande blev det när vikingarna dök upp.Sen kom Columbus och renässansen och en hel kavalkad med danspinglor från hela 1900-talet, följt av månlandningen och en massa Woodstock-hippies. Sedan blev det 80-tal och gymping.Efter fotbolls-VM -94 och millennieskifte var det så dags för den stora finalen med klimathot och framtidshopp. Men då videofilmade jag för fullt igen. Maken stod nämligen i serveringen och skötte korvakoket!
Vårdcentralen igen...

Vi har bekymmer med vår lilleman. Han är ju inte världens fylligaste lilla person direkt och efter att ha två hög-feber-omgångar gick han ner lite i vikt. Sen blev det inte ordning på magen. För två veckor sen var maken på vårdcentralen med honom och då trodde läkaren att han var lite förstoppad. Men efter två veckor med Lactulos är symptomen fortfarande samma: diarré, magknip och fortsatt viktnedgång. Så imorse kom jag överens med vårdcentralen om att skippa laktos en månad. Skolan accepterar dock endast läkarintyg så nu blir det full utredning med provtagning på fredag och läkarutredning på tisdag.

Det verkar ju nästan löjligt att barn nummer 2 OCKSÅ får magproblem och misstänkt laktosintolerans på vårterminen i förskoleklass. Men å andra sidan hade jag ju samma problem i precis samma ålder. Men på den tiden var inte laktosintolerans särskilt välkänt så jag ordinerades Novalucol i trean och först i nian kom en kompis till mamma på att det kanske var mjölken som spökade. På den tiden fanns inget laktosfritt på ICA direkt, så mamma fick laga allting på vatten! Nu är det ju lite skillnad - och inget problem alls! ICA har ju en hel vägg med laktosfria produkter. Tack och lov för det - vi får väl se vad utredningen visar. Tills vidare kör vi laktosfritt här hemma och ser om han blir bättre.

Musikaldags. Daniel i lejongropen. På bild...

20110316166 (MMS)

Musikaldags. Daniel i lejongropen. På bilden syns de skräckinjagande sjungande lejonen i motljus.


Lite uppdatering...

Det var hemskt vad jag är usel på att fota till bloggen numera. Men det blir inte av att dra fram stora kameran. Och mobilkameran tar helt urusla bilder hur man än bär sig åt. Och mobilbloggen funkar ju ändå aldrig som den ska så inte ens den blir det av att jag använder.

Igår var jag i Skövde hela dagen och hjälpte kyrkfolket där att bygga om sin webb och utbildade lite. Sedan bar det iväg till ishallen och så stod middagslagning på programmet när vi kom hem. Och så gick barnen och lade sig och sen var den dagen slut. Och mamman med.

Idag avlöste mötena varandra. Först var jag i en församling och hade lite webbutbildning ("Steg 2"). Och sedan var jag i en annan församling och hade några möten om deras webb. Det var väldigt vad mycket webb det har blivit överallt, helt plötsligt!

Sedan kom veckans bästa - ja, det vågar jag utlova fast det bara är tisdag. Maken reser väldigt mycket detta året och barnen har det lite jobbigt med det, i synnerhet Lilleman. Så vi har bestämt att varje gång pappa är borta mer än en natt får mamman och barnen hitta på en rolig aktivitet och sedan gå på restaurang. Eftersom maken äter flådigt på restaurang varenda kväll när han är ute, så tyckte vi att det inte är mer än rätt att vi också får prova på det ljuva livet... Så idag bar det iväg till Stadsparksbadet i Borås. Vi meddelade A att vi efter besöket skulle infinna oss på Oliven för middag så hon och M kom dit! Så trevligt! Vi konstaterade att hade vi försökt planera in ett gemensamt restaurangbesök så hade vi aldrig fått till det. Men med två timmars varsel så råkade det plötsligt fungera. Kanske skulle köpa en trisslott. Plötsligt händer det...

Nu är det läggdags. I morgon är det tidigt redaktionsmöte i en av församlingarna.

Haha! Yes!

Det finns hopp för svenska folket. Amen.

En gissning på resultatet

Så här tror jag att det kanske går:

1. The Moniker
2. Eric Saade
3. Danny
4. Swingfly
5. Nicke Borg
6. Linda Bengtzing
7. Playtones
8. Sanna Nielsen
9. Brolle
10. Sara Varga

Fast jag hade helst sett att Jenny Silver hade vunnit. Nu är ju det ganska totalt omöjligt. Så då får jag väl hoppas på Eric Saade.

Mellofinal!

Då är det dags. Det är svårt som attsingen att tippa. Jag tycker att flera av bidragen faktiskt håller måttet men är lite putt för att Jenny Silver som hade en superbra Abbasoundig låt inte hamnade i slutfinal. Henne hade vi kunnat skicka ut i Europa utan att skämmas!

Ikväll kommer det att stå mellan Eric Saade och The Moniker tror jag. Jag inser att det är mycket möjligt att The Moniker tar hem detta. Och med tanke på att bra låtar från Sverige inte klarat sig alls i Europafinalen så kanske det inte är så dumt. De röstar som idioter där ute, så varför inte skicka ett trallvänligt umpabumpabidrag i gul regnkappa istället för tyrolerhatt!

Nu ska vi se...partyt kan börja!

1. Danny: "In the club"
Lite speciellt att börja sjunga backstage utan att publiken ser. Den här sätter sig i skallen som tuggummi i långt hår. Och det är absolut inte dåligt. Men det är väl inte heller jättebra. Röster kommer han att få - är man flickidol och fager som en filmstjärna så är man. Övre halvan.

2. Sara Varga: "Spring för livet"
Njae. Njäääe. Sara är sockersöt och låten är sockersöt - som en gullig blandning mellan Lisa Ekdahl och Idde Schultz. Men det här är för stillsamt. För beige. Och lite för nervöst??

3. The Moniker: "Oh my God"
Varför i hela fridens namn måste karln hitta på ett så urtöntigt namn som The Moniker?? Jag fattar fortfarande inte varför han inte kan heta till exempel, tja....nåt i stil med...jag vet: Daniel Karlsson! Låten är lika fånig den. Larvigt och klämkäckt. Så klämkäckt och annorlunda och provocerande att stora delar av landet tydligen bestämt sig för att rösta på den. Jag är livrädd att den går och vinner. Men jag tror att det är fullt möjligt. När monikern hoppat av löpbandet räckte inte pengarna till mer häftiga effekter än att man stängde av strömmen i 1,5 sekund så att monikern hann slänga av sig sin gula regnkappa och visa sin vinröda skjorta - finalkvällen till ära paljettglittrig. Umpa bump, umpa bump, what a pitiful surprise...

4. Brolle: "7 days and 7 nights"
Nu kommer Kjäll Bräll. Jag menar Broll. Jag menar Brolle. Det här är inte sååå illa. Jag dömde ut honom i delfinalen, men låten har tagit sig. Lite. Hade det inte varit för det där patetiska 50-talsstuket över alltsammans så hade det varit ännu bättre. Dags att byta frisyr, Brolle? Det är trots allt 2011.

5. Linda Bengtzing: "E det fel på mig?"
Nu blir det full fart. Linda ställer upp med samma låt för 28:e gången. Den här gången hade man ändrat lite i scenografi och kameravinklar så vi slapp se hennes trosor som i delfinalen. Det låter likadant varje gång Linda är med i Mello, men här snackar vi gammal hederlig schlager. Nu är det ju inte det vi tävlar i men dom som säger "Det ska vara en riktig schlaaaaager" får väl sitt lystmäte. Och låten är riktigt bra. Undrar hur den skulle låta på engelska...

6. Nicke Borg: "Leaving home"
Här kommer en riktigt heavy ballad, åtminstone i dessa sammanhang. Låten är bra. Men jag tror inte på ballader i den här tävlingen. Och måste han uttalla orden som en hillbilly redneck? Fast han ser ju ut som en sån, så det stämmer ju överens i och för sig.

7. Swingfly: "Me and my drum"
Första halvan är ju ett skämt. Jag klarar inte rap och hip hop och sånt trams. Kan man inte sjunga så får man prata fort i takt till dunkadunkat. Tesen bekräftas när sedan Christoffer Hiding dyker upp. Han KAN sjunga. Mycket mer och mycket bättre än att fjanta runt och lalla om en trumma. Tips till nästa års mello: CHRISTOFFER HIDING. Solo. Hörde du det, Björkman?

8. Sanna Nielsen: "I´m in love"
Jag gillade den här låten i delfinalen och Sanna gör ett rutinerat kanonframträdande. Men nu känns det som att bidraget försvinner i mängden. Konkurrensen är hård. Tveksamt om Sanna når topp fem ikväll.

9. The Playtones: "The king"
Nej. Nej. Nej.

10. Eric Saade: "Popular"
Men Eric, hur låter det? Det var inte särskilt rent och vackert när det gäller sången. Jag hade skyhöga förväntningar men de infriades inte riktigt, tyvärr. Men ett scentrick som att smälla glasrutor funkar ju alltid. Det här blir olidligt spännande.

Restaurangbranschen, nej tack!

Jag har ALL respekt för personal i restaurangbranschen. Igår var det dags för "Stiliga smaker och andlig spis" i Prästgården igen och det är fantastiskt roligt. Men oj, vad stressigt det är att laga trerättersmiddag till 28 personer som alla ska serveras samtidigt utan att maten svalnar. Vi slet som djur, maken och jag och J som var med och hjälpte till med serveringen! Men det var uppskattat och mycket trevligt. Folk var så uppklädda och tjusiga och stämningen var på topp!

Till förrätt blev det soppa i form av Creme Ninon med mousserande vin. Till huvudrätt var det Dragon- och tryffelmarinerad kycklingfilé serverad med rattepotatis, senapssås och balsamicobrässerade sockerärtor samt spetspaprika. Till det dracks ett Muscatvin och till dessert blev det triss i chokladmousse (mörk, vit och mjölkchokladmousse) med drottningkompott. Det är alltid alkoholfritt i Prästgården och det var roligt att hitta så bra alkoholfria viner till maten. (Recepten har vi lovat lägga ut på matbloggen under helgen).

Ikväll blir det mellofinal! Det ser vi förstås fram emot.

Det snöar...

Den där våren som visade näsan igår, den försvann som en avlöning kan man säga. Idag var det full snöstorm igen. När ska mina tulpaner komma upp och hälsa på mig?

Idag har jag jobbat hemma till en bit in på eftermiddagen när det bar iväg på keramikkurs. Jag försökte dreja. Det gick INTE bra. Jag var skitig från topp till tå och arg som ett bi innan jag gav upp och gjorde en kanna medelst kavling istället. Bläh! Inte min grej, tror jag. Jag har inget tålamod. Jag vill kunna med en gång. Jag ger saker max fem minuter. Funkar det inte då, så skiter jag i det. Och idag höll jag på 1,5 timme utan att det blev ett endaste dugg (jo, fula tjocka skålar och fat men sådana vill jag inte ha, så jag förstörde dem.)

I morgon ska jag till en av församlingarna för redaktionsmöte inför nästa tidning. Och så lite hemmajobb förstås. Och i morgon kväll ska jag till Gäsene mejeri på studiebesök och föreläsning. Den där guideutbildningen gör ju i alla fall att man får komma ut lite.

Komma ut lite ja, det fick vi göra igår också. Ett busslass från församlingen åkte till Gränsland-utställningen i Pater Noster-kyrkan i Göteborg. Helt fantastisk! Jag såg den för exakt ett år sen (ja, det var faktiskt precis på dagen ett år mellan besöken!) och jag blev lika impad igår som förra gången.

För övrigt förbereder vi för fredagkvällens middag i Prästgården. 29 pers blir vi tydligen, sedan satte vi stopp för anmälningarna. Det finns trots allt bara en vanlig spis med en ugn där och alla ska ha trerätters och all mat ska ut samtidigt och lite tjusigt ska det vara...

Gränsland

20110308161 (MMS)

Nu är vi med Israelresenärerna och några andra från församlingen på studiebesök i Göteborg och besöker den fantastiska Gränsland-utställningen. Snart hemfärd.


Oj, vad dagarna går fort

Ja, här blir det inte mycket bloggat. I lördags kväll blev det inte ens Melloblogg eftersom jag var på medeltidscabaré i Linköping. Maken spelade in Melodifestivalen så jag såg den på natten när jag kom hem och tänkte en stund att jag ändå skulle skriva något om bidragen men inte ens det blev av.

Och nu är veckan nästan slut. Det har varit VÄLDIGT mycket jobb men nu lugnar det nog ner sig lite. Kanske.

Kvällarna försvinner också. Eftersom jag jobbat dagtid några veckor i hemförsamlingen så ägnar jag kvällarna åt andra församlingar. Plus lite annat. Ikväll var Å här en sväng för att öva - vi har ett antal framträdanden inbokade och behövde göra något åt det! Och sedan bar det iväg till ett möte med kontraktets frivilligarbetare. Sån är jag ju också.

I morgon är det redan fredag. Nästa fredag ska maken laga finmiddag i Prästgården igen och i helgen ska det provlagas. Vi passade på att bjuda hem några vänner som vi försökt få ihop en middag med länge. Senast vi hade bestämt blev några barn sjuka - om det var våra eller deras kommer jag inte ens ihåg. Jaja, nu kommer de i alla fall äntligen hit på lördag. Ska bli så trevligt!

RSS 2.0