Kroatien dag 19 - höga berg och djupa dalar

Nu är det en del som kikar in här - lämna gärna en hälsning i kommentarsfältet så blir jag jätteglad! 

I dag mötte vi upp Majsans tränare I och hennes syster T klockan tio. De tog oss till Sloveniens största sjö, Bohinjskosjön, några mil från Bled. Väl där fick de med oss upp i en linbana. Både maken och jag är extremt höjdrädda men vi vågade oss upp och fick se fantastiska vyer. Är så glada att de tog oss dit för även OM vi nu letat oss dit själva så hade vi aldrig gett oss upp där om de inte varit med. Det var värt det, och faktiskt inte så farligt när allt kom omkring, däruppe var det en hänförande utsikt. 

Vi passade på att fika. Och barnen lekte i en hinderbana.Sedan åkte vi ner igen och begav oss till ett vattenfall. Det var hööööögt upp och lååååångt att gå och både I och jag fick astmaproblem och hade inga mediciner med oss men vi tog oss upp!!
Väl nere var det gott med friskt källvatten.

Därefter blev det pizza på en fint belägen pizzeria.Som tur var sa våra guider att pizzorna var enorma så vi beställde in tre små pizzor till sex personer - och det blev rätt mycket över. Har aldrig sett så stora pizzor! De normalstora som de vid bordet bredvid fick var helt enorma! Typ 80 cm i diameter! 


Sedan åkte vi till systrarnas mammas kusin och fick kaffe!! Hon bodde på en gård på 1200 meters höjd.


Sedan visade de oss till ett litet köpcentrum med matbutik där vi provianterade för framtida behov. Fanns även en Intersportbutik där Majsan köpte en skate/cykelhjälm.

Dagen avslutades hemma hos tjejerna där vi även träffade brodern med flickvän och fick hemgjord hallonsaft och kakor. De hade världens trädgård med alla möjliga frukter och bär som druvor, blåbär, hallon, björnbär och kiwi. Med oss hem fick vi en stor burk kiwimarmelad!


När vi kom tillbaka till lägenheten var klockan över sju men ingen var hungrig efter pizzan ich dottern ville ut med brädan och sin nya hjälm så vi gick runt sjön vilket är åtta km, en lagom kvällspromenad! Det är sååå vackert här och nu fick jag också ön på bild!


Och tillbaka i stan:Sedan blev det lite sen pasta och dusch innan läggdags. En fantastisk dag har vi haft!Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0