Italien - Amalfikusten och Neapel

Nästa längre stopp var några dagar på Amalfikusten. Det var väldigt fint där, men kanske lite överreklamerat trots allt. Vi bodde i Maiori, en liten stad vi kusten och det var väldigt små och slingriga vägar så det tog tid att ta sig fram till de närliggande städerna. Men det är härligt att ha varit där och det fanns ju mycket att uppleva i närheten (till exempel Pompeji som är värt ett eget inlägg).
 
En dag gjorde vi en utflykt till Neapel också. Man behöver nog mer tid i en sådan stad och vi missade antagligen de vackraste delarna. Men duomon såg vi förstås och så blev det en stadspromenad. Vi försökte också oss på att kolla på konståkningsskridskor till Majsan - i hopp om att de kanske var billigare här. Både Risport och Edea görs ju i Italien - men det skilde bara några hundralappar och då kunde det kvitta med nya skridskor!
 
Utmed Amalfikusten.
 
Vackert är det!
 
Även på detta hotell hade vi pool. Vi väljer oftast lägenhetshotell på sådana här resor - det är mer plats och det är skönt med eget kök och kylskåp även om man oftast äter ute!
 
Utanför Duomo. Både barnen och prästerna bakom dem verkar uppskatta en shoppingtur mellan kyrkobesöken...
Duomo
 
Inne i kyrkan
 
Kryptan.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0