Italien: Rom

Så kom vi till Rom och gjorde en kort visit där. Vi bodde på ett ställe som visade sig vara ett pilgrimshotell med söta nunnor som passade upp! Det hette Villa Benedetta och låg i ett villaområde precis i utkanten av centrum, nära både tåg, buss och tunnelbana. Lugnt och fint var området och parkera kunde vi göra på hotellets innergård. Kan absolut rekommenderas! Prisvärt och bra läge var det.
 
Maken och jag har varit i Rom femtioelva gånger förut men det var barnens första besök där så vi fick ju klara av alla "måsten". I Rom går det ganska snabbt eftersom Pantheon, Emanuelemonumentet ("löständerna" eller "bröllopstårtan" som det också kallas", Piazza Navona och Fontana di Trevi ligger på gångavstånd från varandra.
 
Man tröttnar aldrig på Rom. Så är det bara. Den eviga staden gör skäl för namnet.
 
Vi tog bussen till Vittorio Emanuele-monumentet.
 
"Löständerna" eller "bröllopstårtan".
 
Sedan stod Pantheon på programmet.
 
Och vi gick ju förstås in också och fick lyssna till en fantastisk kalifornisk kör som stämde upp i en underbar a capella-sång till alla åhörares stora förtjusning. (Men det är alltså inte kören som är på bilden)
 
Inte långt från Pantheon ligger kyrkan San Luigi di Francesi. Där hade vi faktiskt aldrig varit. Kyrkan är kanske mest känd för sina tre stora verk av Caravaggio - som ansågs utmanande på sin tid. En av dem fick till och med målas om eftersom den var för vulgär!
 
San Luigi di Francesi.
 
"Matteus kallelse"
 
"Matteus och ängeln"
 
"Matteus martyrium"
 
Sedan väntade Piazza Navona!
 
Lilleman på piazzan.
 
Gör om det om ni kan!
 
 Nästa stopp blev Fontana di Trevi.
 
 Barnen kastade mynt i fontänen för att försäkra sig om att få komma tillbaka till Rom. Det har maken och jag gjort varenda gång och hittills har det ju funkat!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0