Helg i Stockholm - historiska museet

I helgen som gick var vi på familjeweekend i Stockholm. På fredagen gick vi i Gamla Stan och på Götgatan och tittade lite i affärer och shoppade litegrann. På kvällen var vi på libanesisk restaurang - en höjdarupplevelse inte minst för lilleman som verkligen älskade maten!

På lördagen skulle stackars maken tenta en kurs som han gått, så han satt instängd hela dagen. Således gjorde barnen och jag stan på egen hand. Det började på Historiska museet. Det var verkligen en härlig upplevelse att gå på museum med två historieintresserade barn i lågstadieålder. De fullkomligt slukade allting och var helt fascinerade. Jättekul!

Vi kom lite innan museet öppnade så vi hann med ett besök i Oscarskyrkan innan. Klockan 11 hängde vi på låset och när vi gått runt därinne i två timmar (och bland annat sett Guldrummet med Mönekragen!) så gick vi på en barnguidning om Birkaflickan Disa, där vi fick se hennes skelett, lära oss om vad arkeologer kan få fram av skelettfynd och höra om hur de gör när de rekonstruerar hur människor kan ha sett ut med hjälp av kraniet och modern teknik!


Majsan blev Vikingaflicka.


Man fick lyssna till spännande berättelser om Birka.


...och Lilleman var arkeolog och grävde efter fynd.


Efter utgrävningarna fick man svara på frågor om sin forskning!


Och vi hittade också själva målet för vårt besök: Bredgårdsmannen!


Ett glassbreak är aldrig fel!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0