Semester i Dalarna

Så har vi varit på semester en liten sväng. Den här gången gick färden till Dalarna och huvudmålet var familjedagarna på Berget i Rättvik. Men vi gjorde en liten resa av ditvägen också. På vägen genom Skaraborg svängde maken in till en liten by där det låg en kyrka som var öppen. Majsan gjorde snabbt upptäckten att där fanns vykort att köpa så hon inhandlade ett. Sedan fick hon fullständigt dille på kyrkvykort och började samla på sådana - hon köpte senare en bok som hon klistrar in dem i och skriver lite om varje kyrka. Vi hann med fem stycken första dagen.

Här är Forshems kyrka.



Eftermiddagskaffet dracks i Södra Råda!



Första natten övernattade vi på ett jättemysigt bed & breakfast i Filipstad och maken ville absolut se John Ericssons mausoleum.



Nästa dag kom vi till Kopparberg. Där var det mysigt!



Vi tog en fika och höjdpunkten för barnen den dagen var tydligen att få se en livs levande Fredrik Lindström precis när vi skulle resa vidare. Jag trodde inte de visste vem han var men Majsan började tjata om autograf. Hon offrade ett av sina kyrkvykort och han skrev gladeligen en hälsning till barnen. Själv satt jag kvar i bilen...inte för att jag har något emot Lindström, tvärtom, men jag tyckte han kunde få vara lite ifred på semestern. Och dessutom har jag slutat samla på autografer för länge sen.

Så kom vi till Leksand och den fina lilla hembygdsbyn.



Det fanns förstås en kyrka där också och där hade de ett av de där "barnens altarskåp" som börjat dyka upp i en del kyrkor. Ungarna hade inte sett det förut och gick igång fullständigt. Majsan döpte bebisen och Lilleman var biskop och fadder.



Så åkte vi utmed Siljan och stannade till i Mora där Vasaloppets mål plötsligt låg framför oss. Barnen rusade i mål...



Och Gustav Vasa tittade på...



Vi hann också med ett besök i Nusnäs där vi tittade på dalahästtillverkningen. Man fick också måla lite själv.



Och rida på dalahäst förstås!



Sedan åkte vi och hälsade på grannarna. De har nämligen stuga i Vikarbyn och det passade bra att titta in hos dem precis innan vi "checkade in" på Berget. Där bjöds på eftermiddagsfika och bebisgos.






Kommentarer
Postat av: Susanne

Åh, det ser trevligt ut! :-)

2012-07-19 @ 11:51:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0