USA dag 2

Denna dag vaknade jag klockan fyra på morgonen! Och klockan fem var resten av familjen vaken. Men då hade vi ju också somnat tidigt, barnen klockan sju och vi vuxna klockan åtta!


Vi tyckte dock att det var en bra plan att gå till Empire State Building tidigt. Den öppnar redan klockan åtta och sedan blir ju köerna jättelånga. Så i ottan bar det iväg. Majsan hittade stooooora favoritaffären på vägen!


Och så här ser Empire State ut nerifrån gatan. Vi var där vid kvart över sju och gick runt lite i bottenvåningen men redan halv åtta började kön att byggas upp så det var tur att vi var tidiga! Därmed gick det smidigt att ta sig upp. Hissen är snabb - 80 våningar på 45 sekunder och sedan får man byta hiss till de följande 6 våningarna. Vi köpte dock inte till extrapasset som gör att man kommer ända upp i tv-tornet. Tyckte allt att Observation Deck på 86:e våningen räckte gott. 


Lilleman zoomade in Frihetsgudinnan och var förstås lycklig över det!


Majsan njöt också av utsikten och kände igen en hel del byggnader från ovan.


Efter besöket där hade vi tid över innan nästa aktivitet så vi tog en New York Skyride. Vi hade hört innan att det inte var mycket att ha men när nu tiden fanns och det ingick i det New York-pass som vi hade köpt så kunde vi ju lika gärna testa. Det är alltså en tur där man sitter i en lokal ungefär som på ett nöjesfält men sån där säkerhetsribba fastklämd över magen. Sedan hoppar det och skuttar och far medan man på en bioduk får uppleva en helikoptertur över och genom New York. Tog väl 20 minuter. Banen tyckte det var jättekul och visst var det väl okej, med tanke på att vi inte behövde betala för det. Men hade vi nu KÖPT biljetter så hade det kostat 150 dollar för familjen - helt hutlöst! DET var det verkligen inte värt.


Sedan fick vi se stora kända tågstationen Grand Central Terminal också för nästa grej var en matvandring som vi hade bokat in oss på hemifrån. Det ingick också i passet, annars är det väl tveksamt om vi hade gått med. Kostade nämligen 49 dollar för bara guiden (per person) och sedan fick man ju köpa maten själv på varje ställe.


Vi gick till sex olika matställen på denna Food On Foot Tour och beställde in mat som vi förstås sedan delade på. Första stoppet var ett dumplingsställe. Det hade barnen aldrig ätit och de blev helt överförtjusta och tyckte det var jättegott. Nästa ställe var riktig New York.pizza. Vi delade på två slicer - en vanlig Margerithavariant och en helt gudomlig kronärtskockspizza.


Tredje ställen var något sandwich-hak med svindyra och inte så goda mackor. Tur vi tog en och delade på, hela familjen. 


Sedan blev barnen jätteglada för fjärde stoppet var ett cupcakesställe och där föll förslaget att dela en på fyra personer inte i god jord...


Sedan var vi på ett jättelustigt ställe där de bara hade varmkorv av alla de slag. Vi testade en corn dog och en variant med bacon, salladslök, ananas och teriyakisås! faktiskt oväntat gott.

Efter den 3,5 timmar långa matvandringen genom East Village var det dags för Majsans stora önskan: Madame Tussauds. Och nog fick hon träffa stjärnor. One Direction som hon hade sett fram emot att bli fotograferad med var dock i Japan just nu, men hon träffade på andra storheter. 














Jättekul med alla välgjorda vaxdockor - helt otroligt vad lika de är originalen. 

Det blev tidig kväll igen och middagen intogs på Planet Hollywood. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0