USA dag 3

Denna dag var det dags för Lillemans stora önskan att gå i uppfyllelse. Han skulle äntligen få se Frihetsgudinnan på nära håll. Att åka ut till Liberty Island hade vi redan bestämt oss för att skippa, köerna är sanslösa även till det första däcket och för att ta sig upp i "pannbandet" måste man boka biljett flera månader innan. Dessutom har jag varit uppe i det och vet att det är olidligt hett, spiraltrappa sista låååånga biten och att utsikten är värdelös. 

Så vi tog en båttur med Circle Line, en 2,5-timmars Full Island Cruise runt hela Manhattan. Jättefin tur var det om än LIIITE lång för barnen. Men ska man runt ön så tar det ju den tid det tar...













När vi kom i land hade Lilleman upptäckt att marin- och flygmuseet låg i form av ett hangarfartyg precis bredvid terminalen och ville absolut dit. Han var helt uppslukad och visste en massa om de olika flygplanen och om hangarfartyg som vi inte hade en aning om att han var så välinformerad om. 








Majsan var dock INTE lika intresserad som brorsan, som synes. (jag har dock fått hennes tillåtelse att lägga ut denna bild, som hon skrattade gott åt senare på eftermiddagen)


Efter att ha vilat en stund på hotellrummet blev barnen rastlösa och vi fick hitta på något. Nu hamnade vi på Discovery, som utger sig för att vara "mer än ett museum". Det visade sig att det fanns tre olika utställningar och passet gällde för en av dem, så vi tog ett snabbt beslut om att gå på något som hette "The art of the bricks" och handlade om Lego. Det var jättehäftigt - en konstnär som gjort kända konstverk och en hel del annat - av Lego!








Innan vi gick fick vi skriva våra namn på varsin liten legobit som vi byggde upp på en vägg. Dessa ska senare användas till en skulptur i nästa utställning. Kul grej!





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0