Mello! Deltävling 3

Efter en lång, osammanhängande och sömnig inledning får vi slutligen möta bidragen. Kan vi hoppas på ett bättre startfält än de två katastrofer vi genomlidit de senaste två lördagkvällarna?

1. Linda Sundblad: "Lucky you"
Varför behåller inte Linda sin egen stil? Här kommer någon patetisk Kylie Minogue-föreställning där Linda både ser ut och låter som Kylie. Kitschig scenografi med en massa röda hjärtan hjälper inte, det är mest fult. Det här gick väl ganska spårlöst förbi.

2. Simon Forsberg: "Tid att andas"
Varje år dyker en pojkvasker i finaste konfirmationskostymen  upp i Melodifestivalen och sjunger smäktande på svenska språket. Det här året heter han Simon Forsberg. Vackert. Stilrent. Bra röst. Snyggt är det onekligen. Tyvärr är nog forumet inte riktigt rätt. Men allt hänger på vad han har att konkurrera med ikväll.

3. Sara Lumholdt: "Enemy"
Här kommer andra halvan av bruddelen i gamla A-Teens. Vad kul! Men kunde inte tonhöjden höjts ett par snäpp? Tösabiten kommer ju inte ner på de låga tonerna. Jag är inte överförtjust. Men landets skolbarn kommer säkert att sjunga "you´re E-NE-MY, E-NE-MY" hela våren. En har redan börjat i vår soffa. Övre halvan blir det.

4. The Playtones: "The king"
Nämen vad i hela Hälsingland - eller Blekinge - är detta? De här gossarna har tydligen vunnit Dansbandskampen. De kanske skulle ha stannat där. Men det är så svängigt och käckt att de säkert går vidare av bara farten. Om de inte satt eld på hela scenen innan dess.

5. Shirley´s Angels: "I thought it was forever"
Shirley har aldrig vunnit men deltagit med ett par riktigt bra låtar. Ett snyggt, glammigt framträdande med läcker stämsång levereras - och något så ovanligt detta år som en hyggligt bra låt! Övre halvan.

6. Sebastian: "No one else could"
Ja, men det blir ju bätte och bättre. Disco-Bowie från Morgongåva gör bra ifrån sig. Heja!

7. Sara Varga: "Spring för livet"
Det här blir antingen flipp eller flopp. Varga kan skrälla. Jag gillar ju det här. Men nu tajtar det till sig i startfältet. Det kan bli svårt.

8. Eric Saade: "Popular"
Att den här låten går vidare vet vi redan innan Eric äntrar scenen. Är man programledare på Disney Channel sitter man säkert i detta sammanhang. Och ska vi vara ärliga: nog är förra årets bidrag "Manboy" den låt vi egentligen kommer ihåg bäst från i fjol. Jag hävdar fortfarande att Sverige hade tagit sig till finalen i Norge med den låten. Men nu är det årets festival vi ägnar oss åt. Man undrar vad Eric ska bräcka förra årets regndusch med. Nu får vi svaret: glas som spricker. Här har vi det bidrag som går direkt vidare till finalen ikväll. Frågan är om han inte vinner hela skiten. Och möjligen sopar banan med Europa också.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0