Mello! Deltävling 1

Så var det dags igen! Hurra hurra! Efter en rätt fånig och tafflig och skolföreställningsaktig inledning så börjar det nu!

1. Dilba: "Try again"
Nja. Njäe. Egentligen är refrängen rätt skön. Men det är en oerhört mesig inslagning av det här paketet. Det räcker liksom inte riktigt fram. Och technoskramlet känns felplacerat till låten på nåt vis. Låten med annan inramning och annan artist kanske hade funkat, vad vet jag? Det här gör det inte. Och de märkliga kläderna gör ju inte saken ett dugg bättre...

2. Swingfly: "Me and my drum"
Nu ska vi försöka spotta ur oss så många engelska ord per sekund som det bara går. Vem vinner? Jo, Swingfly förstås! I refrängen drämmer man sedan till med något så käckt som en melodi! Halleluja! Men inte blir det särskilt mycket bättre för det. Medelmåttigt. Och jag har ju oerhört svårt för sådant här fånigt hip-hop-rappar-trams. Fast ungarna gillar det så skam vet! Det kan gå en bit.

3. Jenny Silver: "Something in your eyes"
Men NOW we´re talking. ABBA-sound, we like! Jag erkänner: det kanske är lite för mycket ABBA. Och kanske för mycket glitter och konfetti. Men vadå? Det är Melodifestival! Det är så HÄR det ska vara. Bravo Jenny!

4. Jonas Matsson: "On my own"
"Är det Andreas Weise?" utbrister maken förvånat när han kommer ner för trappan. Nä. Det är det inte. Men vem det är, det vet vi inte. Jonas måste förstå att han har en kass låt eftersom han försöker piffa till det hela genom att sitta i en solstol framför en Hawaii-gardin mitt i publiken till en början. Innan han får på sig en gitarr och en blå skinnpaj. Nej, det här räcker INTE.

5. Le Kid: "Oh my God"
Nu dansar två barbiedockor omkring i en karamellskål. Det var väl skojigt! Kul och färgglatt kanske men inte bra. Låten är helt intetsägande och fylls ut av en massa "wow-hoh-hoh-wow-wow". Är det bröst eller muffins som hänger ovanför muffinsarna?

6. Rasmus Viberg: "Social butterfly"
Tja, i det här bedrövliga startfältet så är ju detta riktigt bra. Men i längden en halvtrist låt. Och varför ser människan ut som Karlsson på taket?

7. Pernilla Andersson: "Desperados"
Kvällens första - och enda - bidrag på svenska. Jag gillar Pernilla - live är hon kanonbra men jag tycker inte riktigt hon går genom rutan här. Jag har hört henne göra bättre låtar och nog är det här en outsider i mellosammanhang. Men bra är det. Tyvärr tycker nog inte de som röstar det...

8. Danny: "In the club"
Veckans flickidol gör bra ifrån sig som väntat. Att det är lätt att blanda ihop dessa gossar bekräftas av sonens kommentar: "Är det Erik Zelmerlöv?". Låten är lite tjatig och monoton. Men Danny är vidare i tävlingen. Allt annat skulle vara förvånande.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0