Köttfärslimpa med fetaost
![](https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/305976/images/2010/kttlimpan_86323730.jpg)
Här bjuds en god köttfärslimpa fylld av fetaost. Till det serveras en bönsallad. Håll till godo!
Köttfärslimpa med fetaost
4 portioner
Ingredienser:
400 g blandfärs
¾ dl ströbröd
2 dl mjölk
1,25 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 msk riven eller finhackad gul lök
1 ägg
Ca 25 g smör eller margarin
Fetaost i valfri mängd
Lägg ströbrödet i en skål och häll på mjölken. Låt stå och svälla ca 10 min. Rör ihop färsen med saltet och blanda därefter i peppar, lök, ströbrödsblandningen och ägg. Rör i färsen och blanda ordentligt. Skär fetaosten i tärningar och vänd ner i färsblandningen. Smörj en ugnssäker form med kanter. Forma färsen till en limpa i formen och lägg på lite matfett. Grädda färsen på galler mitt i ugnen i 175 grader 45-60 minuter. Låt vila några minuter innan limpan skivas upp.
Bönsallad
Blandad sallad
Skivad lök (som fått dra i citronsaft en stund)
Röda bönor (på burk)
Vita bönor (på burk)
Ev. fetaost (om det finns kvar från köttfärslimpan)
Röd paprika i strimlor
Blanda samman och servera till köttfärslimpan.
Kommentarer
Trackback