Köttfärslimpa med fetaost

               


Här bjuds en god köttfärslimpa fylld av fetaost. Till det serveras en bönsallad. Håll till godo!

Köttfärslimpa med fetaost
4 portioner

Ingredienser:
400 g blandfärs
¾ dl ströbröd
2 dl mjölk
1,25 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 msk riven eller finhackad gul lök
1 ägg
Ca 25 g smör eller margarin
Fetaost i valfri mängd

Lägg ströbrödet i en skål och häll på mjölken. Låt stå och svälla ca 10 min. Rör ihop färsen med saltet och blanda därefter i peppar, lök, ströbrödsblandningen och ägg. Rör i färsen och blanda ordentligt. Skär fetaosten i tärningar och vänd ner i färsblandningen. Smörj en ugnssäker form med kanter. Forma färsen till en limpa i formen och lägg på lite matfett. Grädda färsen på galler mitt i ugnen i 175 grader 45-60 minuter. Låt vila några minuter innan limpan skivas upp.

Bönsallad
Blandad sallad
Skivad lök (som fått dra i citronsaft en stund)
Röda bönor (på burk)
Vita bönor (på burk)
Ev. fetaost (om det finns kvar från köttfärslimpan)
Röd paprika i strimlor

Blanda samman och servera till köttfärslimpan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0