Supergoda tunnbrödschips
Detta recept fick jag av min mamma som blivit bjuden på dessa goda "chips" hos en väninna.
Skär mjukt tunnbröd i ca tre cm breda strimlor. Pensla med olivolja och strö på flingsalt (gärna smaksatt, t.ex chili). Rosta i ugnen, 200 grader 5-7 minuter tills brödstrimlorna är gyllenbruna. De blir krispiga och jättegoda som tillbehör till exempelvis soppa eller någon förrättspannacotta. För att inte tala om hur goda de är att dippa i vanlig "chipsdip". Både fräschare och nyttigare än flottiga chips.
Skär mjukt tunnbröd i ca tre cm breda strimlor. Pensla med olivolja och strö på flingsalt (gärna smaksatt, t.ex chili). Rosta i ugnen, 200 grader 5-7 minuter tills brödstrimlorna är gyllenbruna. De blir krispiga och jättegoda som tillbehör till exempelvis soppa eller någon förrättspannacotta. För att inte tala om hur goda de är att dippa i vanlig "chipsdip". Både fräschare och nyttigare än flottiga chips.
Kommentarer
Trackback