Goda kondiskakor med choklad och maräng



En riktig kondiskaka!

Ca 20 stycken:

Mördeg:
1/2 dl hasselnötter
100 g smör eller margarin
2 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk kakao
1/2 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl

Marängsmet:
1 äggvita
1 1/4 dl socker

Hackade hasselnötter till garnering

Hacka hasselnötterna grovt i matberedare. Blanda ner resten av ingredienserna till mördegen. Gör små bollar och tryck ut dem till runda kakor på plåt (tryck med tummen så att de blir lite tjockare i kanterna). Vispa äggvitan till skum och tillsätt sockret mot slutet. Klicka på marängsmeten på chokladkakorna. Strö över hasselnötshack. Grädda i ugn 175 grader ca 20 minuter eller tills marängen börjar få lite färg.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0