Examensprovet!!!

Så var det dags att avlägga examen. Ikväll var det dags för Den Stora Händelsen. Den som det pratats om i ett år. Den som Lilleman sett fram emot sedan förra årets "avgångselever" avlade sin examen från dagis. Det handlar om att åka på hajk och sova en hel natt i ett vindskydd ute i skogen med övriga sexåringar och två fröknar. "Klarar man inte det så får man gå kvar på dagis ett år" brukar fröknarna skämtsamt säga på föräldramötena, men så allvarligt är det förstås inte. Men är det utedagis så är det. Då sover man i vindskydd. Så det så! Och det här är jättestort för de elever som slutar på förskolan. Enligt personalen brukar vid denna tid på året femåringarna, det vill säga NÄSTA års "avgångselever" att börja planera och prata om SIN hajk.

Ikväll var det alltså dags. Lilleman och sex små kompisar samlades med fröknarna, kramade godnatt till föräldrarna redan klockan halv sex och tågade ut i skogen för korvgrillning och övernattning. Hämtning sker i morgon klockan nio - ja, om de inte ringer tidigare förstås...

Så här såg det ut vid halv sex-tiden ikväll:





Tycker ni att bilderna ser bekanta ut? Tja, så här såg det ut för två år sedan:



Då var det finare väder och mer mygg. Och eldningsförbud, så en av mammorna fick åka ut med färdigstekta korvar i mattermos. Det problemet infann sig inte riktigt i ösregnet i år...frågan är om de fick fjutt på nån brasa.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0