Banancupcakes
Det perfekta sättet att ta vara på en banan som mörknat i skalet och som barnen av den anledningen vägrar äta.
12-15 stycken
Muffins:
125 gram smör eller margarin
2,5 dl socker
3 ägg
2 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
1 krm salt
5 dl vetemjöl
1 dl mjölk
1 banan
Topping:
100 gram Philadelphiaost
50 gram smör
4 dl florsocker
strössel eller hackade hasselnötter
Vispa smör och socker. Vispa ner äggen ett i taget. Blanda vaniljsocker, bakpulver, salt och mjöl och rör sedan ner det i smeten tillsammans med mjölken. Fyll muffinsformar till knappt hälften med smet. Skiva bananen tunt i formarna och klicka på resten av smeten. Grädda i 200 grader i 18-20 minuter. Låt dem svalna helt.
Vispa ihop färskost, smör och florsocker till lagom konsistens. Bred toppingen på de kalla muffinsarna och strö över strössel eller hasselnötter.
Kommentarer
Postat av: charlotta
vad gott med banancupcakes, det har jag aldrig provat innan!
Trackback