Kenya dag 1 / day 1

Så landar vi. Det är tidig morgon och vi är trötta efter en natt på planet. Det är disigt och regnet hänger i luften när vi går av planet. Men när vi fått ut bagaget, bytt om och går mot utgången ser vi att solen skiner. Vår chaufför Andrew väntar på oss, kramar om oss som han träffat tidigare och presenterar sig för de två nya Kenyaresenärerna. Vi har med oss mycket bagage, mycket mer än vad som får plats i bussen. Men vi har tänkt på det också och hört oss för om någon från kyrkans huvudkontor möjligen kan hjälpa till genom att hämta det som inte nödvändigtvis behöver följa med oss till Voi idag. Biskopen själv kommer till flygplatsen och hämtar väskorna. En av dem innehåller klädtyger, tråd, saxar, nålar och annat som en sömmerska kan behöva. Flera av de andra rymmer kläder från Lager 157.

We spend the night on the plane and when we have collected our luggage we find our driver Andrew who´s waiting for us. The bishop of the Lutheran Church in Kenya is also waiting - he´s here to pick up some of our suitcases that we don´t need right away and that is to be driven to Voi later.


Inga and Britt taking a break
Toastopp och drickapaus på vägen från Nairobi till Voi. Mamma och Britt diskuterar.

Our driver Andrew
Vår chaffis Andrew.

Vi anländer till Voi tidig eftermiddag och åker raka vägen till Bogesund house för lunch. Det blir ett kärt återseende. Manase, Mary, Lydia och Samuel väntar oss. Det serveras kyckling med godsaker till.

It´s early afternoon when we reach Voi, going directly to Bogesund´s house where our friends have prepared a delicious lunch.

Manase
Manase.

Mary - nice hairstyle!
Mary - med tjusig nyårsfrisyr.

Lydia and Samuel
Lydia och Samuel var på gott humör.

Linus having lunch
Linus gillade maten.

Så är det dags att åka till Farmen - det nyinköpta markområdet som vi har så stora planer för. Än är det långt ifrån färdigt, snarare precis påbörjat. Men staketet är färdigt och ett hus med förråd och övernattningsrum för vakten. Vi gör ett snabbt besök och promenerar omkring på området.

After lunch we go for a drive to the Farm, the plot that the programme has bought and for which we have big plans!

Mia and Mary at the farm
Mia och Mary vid ett av de nyplanterade träden.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0