Melodifestivalen deltävling 3

Repris igen, denna gång söndagförmiddagens. Vi kom hem klockan två inatt och satt på tåget när Melodifestivalen pågick. Så nu har det gällt att varken slå på tv eller kolla internet! Nu kör vi:

1. Alcazar: Headlines
Jag har sett Alcazar live och det spelar liksom ingen roll om de uppträder på en nattklubb, en eftermiddag bland barnfamiljerna på Gröna Lund eller i Melodifestivalsammanhang - deras framträdanden är alltid välrepade, proffsiga och sitter som en smäck. Här river de av ett kanonnummer. Men låten sitter ändå inte lika klockrent i krysset som deras tidigare bidrag, tyvärr. Men bra är dom!

2. Johannes Bah Kuhnke: Tonight
En ballad. Tja, inte mycket mer att säga. Inte så dåligt. Inte så bra heller, men hyggligt!

3. Elin Lanto: Doctor Doctor
Men vad är detta? Elin gör ett otroligt våpigt framträdande med en otroligt fjantig låt. Det hjälper nog inte att Carolafläkten är på.

4. Erik Linder: Hur kan jag tro på kärlek?
Erik har tagit på sig konfirmationskostymen och försöker sjunga innerligt men träffar inte så många toner. Är det Lilla Melodifestivalen vi tittar på? Är Kenneth Gärdestad som skrivit låten verkligen bara nio år?? Det är ju fint i alla fall att det är fyra deltävlingar så att vi får plats med ALLA sorters bidrag. Vem har förresten gjort körens koreografi? En femåring?

5. Getty Domein: Yeba
Ja, som sagt, det finns plats för ALLA sorters bidrag. Här har vi nåt etniskt-afroaktigt framträdande. Jag som älskar Afrika borde ju gå igång på detta. Men va? Näee... Och vem ska tralla med i den här låten? Inte ens språkets namn går ju att uttala.

6. Timoteij: Kom
Talangjakten på torget bakom Konsum fortsätter. Nu är det fyra blonda flickor som letat fram lite skojiga musikinstrument på farfars vind. Sången sitter väl inte riktigt där den ska. Men risken är stor att vi här har en arvtagare till "Sommaren i city". Ett litet plus för de grekinspirerade riffen mellan verserna.

7. Darin: You´re out of my life
Darin har vuxit till sig, må jag säga. Äntligen har Melodifestivalen kommit tillbaka! Det står en artist på scenen! Darin bränner av en stark ballad men frågan är om det räcker? Ballader har svårt att vinna gehör vid första lyssnandet. "Det var ju ingen schlaaaaaaaager" hör jag Svensson säga hemifrån soffan. Skit i det! Bra är det! I synnerhet i det här bleka startfältet.

8. Crucified Barbara: Heaven or hell
Jag trodde det här skulle bli något alldeles förskräckligt och var beredd att totalsåga redan från början. Och det är något väldigt löjeväckande med vuxna människor som spökar ut sig i dessa "rockarkläder" som sonen brukar säga. Men låten är ju riktigt bra! Det var en överraskning! Och på något sätt väldigt uppfriskande i denna skitdeltävling.


Nu gissar vi då:

Vidare:
Alcazar
Johannes
Crucified Barbara
Darin
Timoteij


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0