Smarriga äppelkanelmuffins (eller blåbärsmuffins) med crumble



Muffinsreceptet från helgen kommer här. Det är från Leilas härliga bok "A piece of cake". Det här receptet kan användas på antingen äpplen eller blåbär och båda blir lika goda.

Smält 100 gram smör och tillsätt 2 dl mjölk och rivet skal från en citron. Vispa 2 ägg, 1,5 dl strösocker och 1 tsk vaniljsocker pösigt. Rör ner smör- och mjölkblandningen. Blanda 4 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver och en nypa salt och sikta ner i smeten. Tärna eller klyfta 4 skalade äpplen och stek i lite smör och kanel. Låt svalna. Varva äppelbitar och smet i muffinsformar och fyll till 2/3. Blanda sedan 75 gram kallt smör, 2 dl havregryn, 1 dl mjöl och 1 dl strösocker och nyp ihop. Strö lite över varje muffins.

Grädda i 175-200 grader ca 20 minuter.

Istället för äpplen kan man varva smeten med 5 dl blåbär. Strö sedan crumble-röran över som vanligt. Det smakar precis som små äppel- eller blåbärspajer fast i muffinskostym!

Kommentarer
Postat av: Åsa Johansson

Mums, vá sugen jag blir,det kanske inte är så svårt ändå?! Åsa J

2010-02-01 @ 22:23:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0