Melodifestivalen, deltävling 4

Då kör vi igen då. Spännande startfält ikväll!

1. Sibel: Stop
Jodå, i glammig, spejsad catwalk-klänning river Sibel av kvällens första bidrag. Mmm, inte så illa. Kan säkert gå en bra bit. Men det är sju bidrag kvar. Vi får se. Men svänger, det gör det. Och sjunga kan flickan.

2. Py Bäckman: Magisk stjärna
Ruggugglan Bäckman skriver i vanliga fall fantastiska texter och fina översättningar. Utklädd till John Lennon med cirkusdirektörskavaj äntrar hon scenen. Eller är det Ozzy? Vackert låter det dessvärre inte. Jag kan inte låta bli att fundera på om den här låten hade blivit bättre med en annan artist. Ja, antagligen. Men inte hade det räckt till Globen för det.

3. Neo: Human frontier
Nu kommer en ny cirkusdirektör! Men jisses Amalia, nu börjar det likna Mello! Pyro, falsettsång och snyggt framträdande gör att Neo säkrar en plats i MINST Andra Chansen. Möjligen Globen. Skulle inte förvåna mig.

4. Lovestoned: Thursdays
Nu är det reggaedags i Melodifestivalen. Coolt! Sedan kommer en svängig refräng. Det är något väldigt töntigt över alltihop, men ändå är det inte så dumt. Faktiskt. Tror dock inte att svenska folket håller med.

5. Anna Bergendahl: This is my life
Nu har Marilyn Monroe fått tag på en gitarr. Vad är detta? Är vi på maskerad? Anna har urläcker röst. Låten imponerar inte till en början men växer. Frågan är om det räcker. Jag tror inte det.

6. Pernilla Wahlgren: Jag vill om du vågar
Nilla är blond igen! Tja, blond brutta med två manliga dansare funkade ju 1985. Men Nilla har bytt ut svartkläderna mot glammig guldglitterklänning och kostar på sig att utöka antalet dansare under låtens gång. Ja, det här var ju trevligt. Men det känns rätt så 90-tal, va? Hade varit kanon som ett pausnummer med allt glitter och all konfetti som Mello är!

7. Noll disciplin: Idiot
Clever namn på gruppen. Ännu mer clever namn på låten. Skejting bådar inte gott. Det här är tydligen det häftigaste som Nossebro har att komma med. Och vi ska ju alltid ha med nån grupp som sticker ut och är speciell så okej då. Det här är skit. Men dessvärre är det livsfarligt att ha med såna här fåntrattar i Melodifestivalen, för dels finns det ungar som tittar och kan tycka det här är coolt och därför röstar sönder sina mobiltelefoner (för det är ju alla ungar numera försedda med från typ sju års ålder) och dels finns det Mellosabotörer som tycker det är jättekul att rösta på "fel" låt för att reta gallfeber på andra. Nu kan jag inte låta bli att tänka på att OM nån av de här gossarna nån gång skulle bli riktig artist och få vara med i "Doobidoo" så kommer Lasse Kronér strax före sin pension om 20 år att visa detta inslag för att det ska bli riktigt pinsamt....

8. Peter Jöback: Hollow
Cirkusdirektörsstassen är på igen men nu sitter den på Jöback och ser nästan cool ut. Ballader är svåra att "sätta". Men med Kempes komposition och Jöbacks röst och sammetsögon kan det väl inte sluta nån annanstans än i Globen. Det lär det inte göra heller. Tro mig.








Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0