Chokladcupcakes
Kladdkaksmuffins
2 st ekologiska ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
0.5 dl matolja
1 dl ljus sirap
2 dl vetemjöl
1 dl kakao av god kavlitet
1 tsk bakpulver
1 st nypa salt
100 g mörk choklad
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret, häll i matolja och sirap, blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda den med smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 12 minuter. Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ut. Låt svalna.
Chokladfrosting
100 g mjukt smör
1/2 pkt florsocker
3 msk mjölk
1½ msk kakao
Vispa smöret med elvisp och tillsätt florsocker, lite i taget. Tillsätt slutligen mjölken och kakaopulvret och fortsätt vispa. Sedan är det bara att spritsa!
OJ SÅ mycket ni lagat och bakat på magsjukan. Det var inte illa! Ser jättesmaskigt ut!!
Ja, fast det är ju den som varit frisk som fått baka och laga mat. Det förklarar varför det tagit några dagar att få ut detta på bloggen - kände inte SÅ mycket för att blogga om matrecept häromdagen...haha.
så har jag aldrig gjort pannbiff, men det lät jättesmarrigt. Min favorit Klara är verkligen duktig på att baka och fixa, eller?
Nej, inte jag heller men maken gör så ibland så jag lät mig inspireras av honom. Senap och örtbuljong var det jag råkade hitta hemma i skåp och lådor... Ja, hon är intresserad av att pyssla och duka och baka (fast mest av att slicka skålarna...)