Quinotto och fyllda filéer
Vi åt så gott ikväll. Rensade kylskåpet och fyllde kycklingfiléer med ost och Norrbodakorv. Till det quinotto, det vill säga en sorts "gi-risotto" med quinoa och kikärter. Mums!
Fyllda kycklingfiléer
4 kycklingfiléer
4 skivor Norrbodakorv (eller salami, eller cognacsmedwurst eller vad man nu råkar ha)
4 rejäla ostskivor
Salt och grillkrydda
Skär ett snitt utmed filéerna och pilla in korv och ost. Sätt en tandpetare igenom varje filé så de håller ihop. Krydda. Fräs i smör och olja i stekpanna en liten stund på bägge sidor. Stek sedan färdigt i ugn, 200 grader, ca 20 minuter.
Quinotto
3 dl färdigkokt quinoa
1 burk kikärter
1/2 gul lök
2 vitlöksklyftor
1,5 dl riven parmesanost
salt och peppar
Finhacka lök och vitlök och fräs i lite olja i en kastrull. Häll i quinoa och låt fräsa med nån minut. Tillsätt kikärter, salta, peppra och låt allt bli varmt. Rör ner parmesanosten. Servera!
Kommentarer
Trackback