Majskyckling med klyftpotatis



Det här åt vi till påskmiddag. Så fräscht och vårigt med den friska smaken från citron!

Vårig majskyckling med citron och vitlök

1 majskyckling
3 vitlöksklyftor
1 citron
3 dragonkvistar

Glace
75 gram smör
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 msk fransk senap
1 tsk soya
2 nypor torkad dragon
Saft från en halv citron


Smält smöret. Pressa ner vitlök, olja, senap, soya, dragon och citronsaft. Pensla kycklingen med detta. Fyll kycklingen med tre vitlöksklyftor, en citron delad i fyra klyftor samt tre dragonkvistar. Tillaga i ugnen 175 grader tills kycklingen är genomstekt 45-60 minuter.

Sås
Häll på en dl vin i kycklingformen när det återstår ca 15 minuter av stekningen. Häll av skyn i en kastrull när kycklingen är färdig (den lindas in i folie under tiden). Tillsätt lika mycket grädde som sky och koka ihop till en simmig sås. Red ev. av med Maizena Redning.

Servera med klyftpotatis, morötter och sallad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0