Kanelbullekaka
En mjuk kaka med kanelbullesmak! Saftig och god!
Recept:
175 g smör
2½ dl strösocker
2 ägg
3 dl gräddfil
4½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
1 krm salt
Lite extra smör
Fyllning
1 dl strösocker
3 msk kanel
Rör smör och socker mjukt och luftigt. Blanda sedan ner äggen ett i taget, och därefter gräddfilen.
Rör samman de torra ingredienserna i en separat skål. Blanda med resten av smeten.
Rör ihop socker och kanel till fyllningen. Smöra och bröa en sockerkaksform.
Häll i hälften av smeten, strö sedan över hälften av kanelsockret. Fyll på med resten av smeten och strö över resterande kanelsocker. "Dutta" till sist över lite smörklickar över kakan. Grädda kakan i 175 grader ca 45 minuter (prova med sticka).
Kommentarer
Postat av: Cecilia
En sån kul idé! Låter jättegott.
Trackback