Bufférecepten

Här kommer då recepten från buffén, på allmän begäran från några av kusinerna.

Tortillarullar med kyckling, chèvre och ruccola
20-24 bitar

5-6 stora tortillabröd (gärna tomatbröd)
200 g Philadephiaost
100 g kantskuren chèvre
1/2 dl sweet chilisås
1/2 röd paprika i bitar
1/2 grillad kyckling
ruccolablad

Lägg Philadelphia i en matberedare med chèvreosten. Tillsätt sweet chili-sås, paprikabitar och kycklingen (rensad och skuren i bitar). Bred röran på bröden, lägg på några ruccolablad och rulla ihop till rullar. Förvara i gladpack och skär i bitar vid serveringen.

Lime- och honungsmarinerade kycklingspett
20 spett

20 innerfileer
2 limefrukter, saft och skal
2 msk flytande honung
3 msk soja
1 msk riven ingefära

Blanda ingredienserna, trä upp filéerna på spett och vänd dem i marinad. Låg ligga en stund i kylen. Stek hastigt runt om och stek sedan i ugnen på 175 grader 10-12 minuter.


Grekiska biffar med fetaost

Makens påhitt: koka ihop 1 dl rödvin, 1,5 dl grädde, 1 msk grillkrydda, 2 tsk rosmarin, 2 pressade vitlöksklyftor. Häll över 1,5 kg blandfärs och rör ihop. Smula ner fetaost. Gör biffar och stek ett par, tre minuter per sida på medelvärme.


Rökt skinka

Lägg upp skinkan på ett fat och dekorera med physalis.


Grekiska minipajer

Har inget recept. Ta ut rundlar av smördeg med ett glas, lägg ut dem i aluminiumformar. Lägg i hackad färsk spenat, hackad rödlök, smulad fetaost. Blanda ägg och matlagningsgrädde, salta och peppra, och häll över. Toppa med riven ost och grädda i ugnen, 200 grader, tills de får fin färg.


Pastasallad med pecorino
20 pers (räcker till MÅNGA fler, vi får alltid massor över)

1 kg pennepasta
1,5 dl olivolja
salt och peppar
1 msk pressad vitlök
200 g pecorino
750 g cocktailtomater
2 krukor basilika

Koka pastan och spola den kall. Blanda olja, salt, peppar och vitlök och rör ner tillsammans med osten i pastan. Skölj och dela tomaterna och strimla basilikan. Vänd ner tomat och basilika strax före servering.


Fransk potatissallad
4 portioner, vi gjorde 2,5 sats till 25 pers och det blev lagom till buffébordet

10-12 potatisar, ca 800 g
1 rödlök

Sås:
2 msk ljus vinäger
salt och peppar
1-2 tsk fransk senap
3msk olja
2msk vatten
0,5 dl finskuren persilja


Skala och koka potatisen. Hacka löken fint. Blanda ingredienserna till såsen. Skiva potatisen, blanda med löken. Rör ner såsen och låt stå och dra.


Melonsallad

Blanda babyspenat, ev lite rucola eller andra salladssorter, tärna melon och blanda allt med oliver och tärnad fetaost.


Bönsallad med champinjoner och sparris

Kokta stora vita bönor (t.ex på burk)
Färsk sparris
Rödlök
Körsbärstomater
färska champinjoner
olja
citronsaft och lite vatten
salt, peppar

Skiva rödlöken och rensa och dela champinjonerna. Blanda olja, citronsaft, vatten, salt och peppar och blanda alltsammans. Låt stå några timmar eller över natten. Halvera tomaterna. Ansa sparrisen, skär i bitar och koka ett par minuter. Blanda tomaterna och sparrisen med resten.


Tzatziki

Skala, urkärna och grovriv en gurka, lägg på hushållspapper och salta. Blanda gurkan med 5 dl grekisk yoghurt och 2-4 vitlöksklyftor, 1 tsk olivolja och 2 tsk citronsaft.


Sweet chilicreme

Blanda 4 dl creme fraiche med 1 dl sweet chilisås.


Kommentarer
Postat av: Susanne

Åh herrejösses va mat...

Hur orkade du skriva allt det???

Kusinerna får nog snällt pröjsa slitaget på tangentbordet... HAHA!!



Kram kram

2009-05-10 @ 22:26:31
URL: http://ollesfamilj.blogg.se/
Postat av: Anna

Det här stackars tangentbordet är redan utslitet. Och datorn också. Men det kan jag knappast skylla på de stackars kusinerna...



Kram!

2009-05-10 @ 22:41:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0