Smaskig tårta

Lilleman hade beställt "tårta med maräng, choklad och hallon". Och tänka sig: jag hittade en sådan på Karins fina blogg Ellas inspiration - hon i sin tur hade hittat den hos Ica.


Marängtårta med mjölkchokladtryffel, hallongrädde och jordgubbar
Ingredienser

Portioner: ger 8-10 bitar

2 färdiga marängbottnar
150 g mjölkchoklad
1 1/4 + 3 dl vispgrädde
250 g frysta, tinade hallon eller 5 dl färska

GARNERING
1/2 liter jordgubbar
2 dl färska hallon (eller i mitt fall bara jordgubbar)
 

Gör så här
1. Hacka chokladen fint och lägg i en bunke. Koka upp 1 1/4 dl grädde och häll över chokladen, låt stå ca 5 minuter.
2. Vispa eller mixa chokladtryffeln slät. Låt stå kallt i 3-4 timmar. Vispa 3 dl grädde lätt. Blanda försiktigt ner hallonen i grädden.
3. Häll eller bre ut chokladtryffeln i ett jämnt lager på ena marängbottnen. Fördela 2/3 av hallongrädden på chokladtryffeln. Lägg på den andra marängbottnen och fördela resten av hallongrädden i ett jämnt lager ovanpå.
4. Toppa tårtan med jordgubbar och hallon.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0