Idag har vi haft bageri

Maja och jag öppnade ett smärre bageri framåt eftermiddagen. Maken hade (av outgrundlig anledning) köpt hem åtta paket jäst. Så vi satte igång att använda två av dem. Vi har nämligen inte en vanlig bulle i frysen. Inte för att vi brukar fika eller överhuvudtaget äta bullar men om vi nu nån gång skulle få fikagäster så är det ju trevligt. Och så luktar det ju så gott när man bakar. Vi körde vaniljvarianten men till sista plåten kom dottern på den briljanta idén att vi skulle ha oboy istället för vaniljsocker på degen. Och istället för pärlsocker skulle vi ha hackad blockchoklad. Bra idé! Sen att ingen av ungarna tyckte de var goda är ju en annan sak...

Medan bullarna jäste bakade vi två soters muffins. En med After Eight på. Och en som hette "Chocolate Cream Dream" - med vit choklad i. En kladdkakevariant utan bakpulver som blev SÅÅ goda.

After Eight-muffins

2 dl vetemjöl
1 1/2 dl socker
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 msk kakao
50 g smält smör
1/2 dl vatten + 1/2 dl grädde
15 bitar After Eight


Blanda alla torra ingredienser. Rör i det smälta smöret blandat med vatten och grädde. Klicka smeten i dubbla muffinsformar som får fyllas max till hälften. Grädda i 15-17 min i 200 graders ugn. Tag ut muffinsarna och lägg en chokladbit på varje, ställ in i plåten i den nu avstängda ugnen i ytterligare 2 min.


Chocolate Cream Dream

100 g smör eller margarin
2 ägg
3 dl strösocker
2 dl mjöl
4 msk kakao
100 g ljus blockchoklad
5 msk ljus sirap
Vit blockchoklad



 Vispa ägg och socker poröst med hjälp av en elvisp, ett stort plus är om smeten får dubbel volym. Smält blockchokladen och smöret för sig, låt svalna.- Blanda de "torra" ingredienserna för sig. Blanda ihop alla ingredienser och tillsätt sirapen, Häll sedan ut i muffinsformar. Dela vitchokladen i delar och stoppa ner en vitchokladbit i varje muffins.
Grädda i 200°C i 10-15 min.

Nybakat är gott!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0