Idag har vi haft bageri
Medan bullarna jäste bakade vi två soters muffins. En med After Eight på. Och en som hette "Chocolate Cream Dream" - med vit choklad i. En kladdkakevariant utan bakpulver som blev SÅÅ goda.
After Eight-muffins
2 dl vetemjöl
1 1/2 dl socker
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 msk kakao
50 g smält smör
1/2 dl vatten + 1/2 dl grädde
15 bitar After Eight
Blanda alla torra ingredienser. Rör i det smälta smöret blandat med vatten och grädde. Klicka smeten i dubbla muffinsformar som får fyllas max till hälften. Grädda i 15-17 min i 200 graders ugn. Tag ut muffinsarna och lägg en chokladbit på varje, ställ in i plåten i den nu avstängda ugnen i ytterligare 2 min.
Chocolate Cream Dream
100 g smör eller margarin
2 ägg
3 dl strösocker
2 dl mjöl
4 msk kakao
100 g ljus blockchoklad
5 msk ljus sirap
Vit blockchoklad
Vispa ägg och socker poröst med hjälp av en elvisp, ett stort plus är om smeten får dubbel volym. Smält blockchokladen och smöret för sig, låt svalna.- Blanda de "torra" ingredienserna för sig. Blanda ihop alla ingredienser och tillsätt sirapen, Häll sedan ut i muffinsformar. Dela vitchokladen i delar och stoppa ner en vitchokladbit i varje muffins.
Grädda i 200°C i 10-15 min.