God kycklingpaj
Min shoppingkompis S tipsade om en fin blogg häromdagen, nämligen Matplatsen. Här finns massor av härliga recept på allt möjligt gott. Inte världens nyttigaste i och för sig för det är verkligen vispgrädde i ALLTING och till råga på allt så är bloggerskan själv supersmal och ser hur fräsch ut som helst. Det finns ingen rättvisa...
Ja, hursomhelst så testade vi hennes Annorlunda kycklingpaj ikväll. Den var jättegod.
Annorlunda kycklingpaj
1 grillad kyckling
1 gul lök
3 dl skuren vitkål
1 tsk salt
1 påse taco-kryddmix
1 liten burk créme fraiche
1 dl grädde
1 smör/olja att fräsa lök och vitkål i
150 gram riven gratängost
Pajdeg
3 dl vetemjöl
125 g margarin
2-3 msk kallt vatten
Arbeta ihop degen och ställ den svalt en stund. Skär lök och vitkål i centimeterstora bitar och fräs tills det mjuknar. Tillsätt den i små bitar delade kycklingen, kryddor, créme fraiche och grädde. Rör om och låt puttra en stund.
Tryck ut pajdegen i formen (ca 25 cm i diameter) och förgrädda ca 10 min, 200 C. Häll i kycklingröran och strö över osten. Grädda i 225 grader i ca 25 min. Servera med en god sallad till.
Åh den verkade ju jättegod. Måste testas!!
Kram S
Göran testade den, men ser inte ut som på bilden