Fiolläger gläder barn och tröttar ut mammor

Så var vi hemma efter fyra dagars fiolläger utanför Borås. Vi har hunnit med 16 fiollektioner per barn, två konserter, kanotpaddling, massor av bad, en jättespännande spökvandring och en massa annat skojigt.

Det blev inte så många bilder för jag skickade hem kameran när maken kom och hälsade på dag 2. Vi sov nämligen i logement med 12 bäddar i samma rum och en dörr som inte låstes annat än nattetid och eftersom badplatsen precis vid lägerhuset var attraktiv även för andra än lägermänniskor så ville jag inte ha kameran där längre än nödvändigt (vilket fått mig att inse att vi nog får införskaffa en sådan där liten smidig kamera som alla människor har, som komplement till min stora systemkamera med alla tillbehör).

Jag fattar inte att ungarna orkade. Fem lektioner om dagen tisdag och onsdag (med bland annat superbästa Sven Sjögren som gästlärare). Jättesena kvällar (för det går inte att lägga två barn när alla de övriga 27 är uppe...) Och däremellan hur mycket aktiviteter som helst. Ändå var jag tröttare än barnen, kändes det som.

Efter onsdagkvällens kyrkokonsert med efterföljande pizza night, så var det spökvandring. Riktigt kul och spännande var det. En pappa och de fiolspelande tonåringarna hade förberett väl så att vi hade med oss en guide som berättade om "väsen" av olika slag enligt gammal folktro. Vi såg ett spöke, dansande älvor, troll, en vätte och annat smått och gott. Men roligast var ändå den helgalna häxan vid lägerelden (en helt sjövild mamma som spökat ut sig till oigenkännlighet) och Näcken - en pappa som satt naken på en sten ute i sjön med en lövruska i knät och spelade fiol i fullmåneskenet. Det var ju synd att kameran hade åkt hem då...

Många lektioner blev det:
Lilla E

Fast ibland ville man inte vara med på bild och hotade mamma fotografen med stråken:
Vill inte vara med på bild

Majsan var förstås också med:


Maestro själv:
Maestro Sjögren

Några trumlektioner blev det också:
Lilleman trummar

Och massor av bad eftersom vädret var härligt och det var 20 meter till sjön:
Badbruden

Kommentarer
Postat av: mormor

Vad duktiga de är!Verkar kul och spännande med läger.

2009-08-08 @ 23:50:35
Postat av: Anna

Mormödrar är mer än välkomna att följa med...

2009-08-09 @ 19:40:09
Postat av: Susanne

Gamla svägerskor då?? Får dom oxå hänga på?

2009-08-09 @ 20:34:57
URL: http://ollesfamilj.blogg.se/
Postat av: Anna

Absolut! Särskilt om de har med sig sina barn och små fioler till dem också! Farligt med Suzukiundervisning dock. Medan man lär barnen hemska saker som att lyssna på varandra, fungera i grupp, framträda inför andra, respektera såna som är mindre och kan mycket mindre, vara disciplinerade, tycka om musik, använda båda hjärnhalvorna och såna saker finns stor risk att de lär sig spela fiol också...

2009-08-09 @ 21:20:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0