Julkalaset avklarat


Då har vi klarat av ytterligare ett barnkalas. Årets tema var jul! De flesta barnen var utklädda juligt - till tomtar i de flesta fall. När födelsedagsbarnet öppnat sina paket delade vi gänget i två grupper. Ena halvan julpysslade med mig och i lekrummet satt maken och läste en berättelse (som han lät ungarna fylla i vissa delar i för att aktivera dem lite. Den handlade om ett litet barn som föddes i ett stall och lades i en krubba och så fick några herdar se en ängel och det kom vise män från österland och kungen hette Herodes och kejsaren Augustus och ja...ungarna hade verkligen stenkoll!)

Sedan serverades tomtegröt och skinksmörgås och tårta. Dottern ville absolut ha en tårta som såg ut som en julgran så det var bara för mamman att ställa sig och baka i går kväll. Chokladtårta skulle det vara med chokladmoussefyllning - de vet vad de vill! Men formen var så liten att smeten räckte till ytterligare en liten form så det råkade visst bli en julekrans med rött band av marsipan också. Vi satte ut en liten skål gröt på trappan också, utifall att tomten råkade ha vägarna förbi...

Och tänka sig, PRECIS när barnen tvättat av sig efter tårtätandet knackade det på dörren. Det var självaste Tomten som hade fått några paket över och hört att det var barnkalas på gång. Och så såg han grötskålen och de röd-gröna ballongerna! Vilken tur!

Ungarna fick slå tärning om paketen. Man fick välja ett paket när man slog en sexa. Gissa om det största paketet gick först! Sedan blev alla barnen väldigt förvånade när det visade sig att trots alla olika storlekar var det samma sak i alla paket: en Tom & Jerry-påse.

Julgranstårta var beställdTårtkrans
Äta tårta!
Många paket hade tomten fått över
Alla barnen kramade tomten!
Tomten är far till alla barnen?

Kommentarer
Postat av: mormor

Fina tårtor som vanligt!

2008-12-20 @ 16:08:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0