Heja Blocket!

Nu har vi skeppat iväg barnmöblerna. Hela möblemanget. Slängde ut det på Blocket i måndags kväll, fick flera mail samma kväll. Svarade en tjej i tisdags kväll, som ville köpa hela paketet (det var en serie med skötbord och byrå, spjälsäng, bokhylla och klädskåp). Hon ringde fem minuter senare och ville komma ikväll. I eftermiddags ringde hon och undrade om det passade efter fem. Kvart över fem var hon här med man och släpkärra och magen i vädret. Den blivande barnafadern och jag bar ut alltihop och hon betalade. De var helt överlyckliga över att få tag på hela paketet på en gång så nära - de bor 2,5 mil härifrån. Och lika glad var jag att bli av med det. Hon tyckte hon gjorde en bra affär och lika glad var jag som fick "ruschlepengar" i näven inför Stockholmsresan. Trevligt att göra affärer på dom premisserna.

Lite glad...

...är jag trots allt för att jag äntligen fått min projektrapport utskriven och inbunden så tjusigt. Impade på mor och far åtminstone, om det nu säger så mycket. Men dom brukar inte vara så lättflirtade.

Och för att resan till Kenya är ombokad så att vi åtminstone vet när det blir (eller ja, förutsatt att UD då hinner dra tillbaka sin avrådan, men att veta att det INTE blir de närmaste fyra veckorna är ju alltid något, då kan man ju planera saker de veckorna i alla fall)

Och för att jag om 41 timmar kliver av tåget i kungliga huvudstaden och om 42 timmar ska möta min man där nånstans (inte varje dag man har en dejt i Fjollträsk, minsann). Äntligen en helt ledig helg i min favoritstad.

Och för att vi är några dagar från två splitternya urtjusiga badrum (samt ruinerade på kuppen men det är smällar man får ta när man är begåvad med två vänsternävar med bara tummar och ens äkta hälft är skapt på samma sätt och därmed är helt utlämnad till dyra hantverkare)

Och för att jag har friska barn och själv är på benen när övriga landet tycks ligga för ankar.


Sur...

...är jag idag för att jag efter ett pissmöte (ja, ursäkta uttrycket men det finns då arroganta översittartyper här i världen) kom hem till ett fullständigt kaos, blev osams med mina barn och skällde ut min man som ringde från Tyskland. Så lägligt för honom att lämna eländet och jag förväntas åka till Stockholm och möta honom över ett glas vin på Söder i Stockholm om exakt 42 timmar. Vem ska innan dess röja upp hemmet, försöka få nån uppvisningsvettig stajl på nya badrummet inför morgondagen då mor och far vill komma och kika (jajajaja, jag får väl åka till Ikea och köpa lådfronterna de glömde skicka med , montera dessa, smälla upp ett par duschväggar i glas och montera en takspot, samt tvinga hantverkarna att få upp krokar och toarullehållare i morgon, det är väl inte hela världen med det), städa, handla, skriva en manual till svärmor inför helgen och se till att det finns mat i kylskåpet och rena kläder till barnen, samt packa min väska och hämta bilen på verkstan? Ja, inte finns det så många att välja på här i alla fall. Jag jobbar till halv fem i morgon och sen kommer det en tjej för att förhoppningsvis köpa barnmöblemanget som jag annonserat ut. Men efter det har jag ju all tid i världen.

På programmet i helgen

Att göra i helgen:

1. Tjänstgöra som butiksbiträde på mammas garageloppis (ja, det är sant, hon har öppnat loppis i garaget. Tvingat pappa och brorsan att lyfta ut all sin gamla skit, torkat hyllorna och ställt in allt hon vill bli av med. Samt annonserat i lokalpressen och satt upp lappar i hela stan.)

2. Försöka bringa någon ordning i hemmet. Om det går.

3. Skjutsa dotter till Funkykids-dansen som börjar idag.

4. Gå på tjejfest i grannstaden med 30-talet partyglada flickor i 30-50-årsåldern. Typ. Ska bli jättekul!

5. Tillaga en bufférätt till ovanstående punkt. Helst FÖRE festen.

5. Åka på distriktsårsmöte, också i grannstaden.

6. Kanske försöka hinna scrappa en smula.

Bäst just nu

När jag ändå är igång kommer en uppdaterad favoritlista:

1. Apelsiner. De är sååå goda och saftiga så här års.

2. Egen tvättmaskin. Vi har inte använt vår på fem veckor. I morgon ska vi försöka röja fram den. Längtar...

3. Mina kollegor. Jag har världens kuligaste och gulligaste arbetskamrater.

4. Tulpaner. Så fint att piffa upp hemmet med.

5. Tända ljus överallt. Jag älskar tända ljus. Maken avskyr det. Det blir varmt och kan börja brinna, hävdar han. Men jag eldar på ändå...

6. Eftermiddagsfika med barnen. Det är inte alltid det hinns med men när vi kommer försöker vi ta en fika ihop.

7. Matsedel. Det är lite pyssel med det men man känner sig oerhört duktig och vuxen när man har skrivit matsedel och veckohandlat. För att inte tala om hur smidigt det är när man kommer hem på eftermiddagarna.

8. Scrapping och kortmakeri. Snart ska jag få tid till det.

9. Badprodukter. Har en mängd olika varianter i mitt nya badrumsskåp som bara väntar på att hörnbadkaret ska komma på plats.

10. Ljudböcker. Jag längtar till min resa till jobbet varje morgon numera. Varför har jag inte börjat med det tidigare?

Vi vet inte hur man gör...

Barnen fortsätter att tjata om ett syskon. Igår morse utspelade sig följande scen i bilen på väg till dagis.

Dottern: Tänk om man skulle ha fyra barn!
Mamma: Ja, men det är det väl många som har. Både B och L och T på dagis har ju fyra barn!
Dottern: Ja...de vet ju i alla fall hur man gör. FÖR DET VET JU TYDLIGEN INTE NI!!!

Dagens tre

Nu känns det motigt och tröttigt. Just därför försöker jag hitta dagens tre bästa, något jag slarvat med på sistone. Här är de:

1. Vårt nya badrum. (Bilder kommer snart). Det är såå fint. Inte färdigt för vi måste specialbeställa duschväggarna från glasmästeriet och så missade förstås IKEA att skicka med allt till skåpet, så nu fattas det två lådfronter. Men snyggt är det. Barnen och jag invigde duschen igår kväll! Utan väggar, men det funkar ju bra med kakel och klinkers överallt.

2. Mingelkväll. En tidning i trakten hade bjudit till mingelpartaj med supergod buffé, handgjorda praliner och lite aktiviteter. Trodde inte jag skulle känna någon men träffade massor av bekanta - både nya och gamla! Kul!

3. Hämtad på jobbet. Maken kom förbi jobbet precis när jag skulle hem. Så vi samåkte och jag lämnade bilen kvar! Samåkning i morgon bitti också. En omväg för maken på minst en mil men trevligt!

Vem vet, inte du, vem vet, inte jag...

Är det någon som kan svara på om jag ska åka till Kenya nästa vecka eller inte? UD kan det inte, ej heller KLM. Allra minst jag själv. Jag trodde inte på det, men idag fick jag veta att ett par i gänget redan har packat.

Jag blir tokig. Vi har bokat en helg i Stockholm med lyxhotell (hotellpoäng) och tågbiljetter. Vi vill ju inte avboka den IFALL jag nu inte kommer iväg till Kenya. Samtidigt så brinner både poäng och tågbiljetter inne om vi inte avbokar snart.

UD håller kvar sin avrådan. Fick höra för en timme sedan att Italien och Tyskland återtagit sina. Men nu när jag pratade med UD så har de INTE fått någon sådan information och de följer väldigt noga händelserna i de övriga EU-länderna.

KLM låter oss boka om biljetten OM avrådan ligger kvar. Vi kan åka även om UD avråder men då gäller inga försäkringar så det är inte aktuellt.

Tala om rävsax. Jag vet inget. Ska jag ta semester eller inte??? Tur att jag har en förstående chef i alla fall som har sagt okej till semester även med kort varsel. Som det ser ut nu får jag väl ringa honom från flygplatsen nästa fredag för innan dess verkar det inte som jag med säkerhet vet något. Maken tycker förstås att alltsammans är ofattbart enerverande och veligt och ser helst att jag stannar hemma oavsett.

Hall make over

Jag piffade upp hallen idag. Har sett ett ursnyggt sideboard som jag tänker köpa nån gång men det kräver omtapetsering och ommålning och i väntan på det bytte jag ut gamla urfula byrån mot en gammal möbel som jag ägt en gång men som i ett antal år stått hos min bror och blivit ommålat. Nu skulle han göra sig av med det så jag passade på att ta tillbaks det i väntan på tid och pengar...

Häromdagen var jag i farliga byn söderut och shoppade loss cult design-grejer till nya badrummen. Och så råkade jag visst få med mig några Kivi-lyktor och en Aaltovas från Iittala också. Så det kan gå...

Nya fynd från Iittala
TulpanerDetaljbild byråMin nya hall

Vilken härlig eftermiddag!

Solen sken och far i huset städade garaget. Mor satt inne och jobbade och längtade ut. Men en liten fotorunda blev det i alla fall.

Fem smutsiga små fingrarTraktorkillen i sitt esseSagostund i det fria
UtekilleUtetjej

Dukning i turkos

Jag dukade i turkos inför Melodifestivalen ikväll, när maken stod vi spisen och hade gjort kylskåps- och skafferirensning.

Turkos dukning
Detaljbild dukningUnderbar middag
Ljus i turkosLyktor från Iittala

Melodifestis!

Ola - jaha, hade nog väntat mig lite mer än en slätstruken discolåt a la 80-tal med uppiffade servitriser dansande i bakgrunden. Men till final lär han gå - alla fjortisar röstar ju på honom.

Lasse Lindh - vem är detta?? Han såg ut som han var typ 11 och sjöng så sockersött, men hur mycket han än tog i så blev det ju liksom inget. Vad låten hette har jag redan glömt, likaså om han sjöng på svenska eller engelska.

Nicole - Haha. Makens stora behållning av kvällen. Han skrattade sig fördärvad. Lät som en mix mellan Ansiktsburk och Kalinka. Själv frågar jag mig: av 3 434 bidrag gick denna vidare som en av de 32. Hur i h-e lät då de övriga 3402 bidragen???

Alexander Sköld - lille Jimmy Jansson kör nu tydligen under pseudonym. Gulligt. Plockar kanske flickröster.

Tvillingarna R - lät som om BeeGees hade framfört en låt som jag inte för mitt liv kan komma på namnet på. Vilken fräck glidning de gjorde i rutschkanan i början... Men dekoren var lite cool. Och låten var väl hyfsad. Andra chansen kanske?

Sanna - hon sjunger superbra, det har hon alltid gjort. Men jag har haft svårt att få bort det gamla intrycket av Sanna som en überpräktig minitant, hur sexiga klänningar hon än dragi på sig. Kanske har det varit de käcka schlagerdängorna på svenska hon tidigare drämt av. Ikväll bytte hon språk och i enkel svart byxdress sjöng hon brallorna av Västeråspubliken. Shit vad bra hon var!

Andra generationen - Recept: kör Di sma undar jordi, Östen med resten och Peps Persson i en mixer. Krydda med lite Latin Kings. Häll smeten på en deg och grädda i ugn. Så får du världens konstigaste pizzalåt.

Carolandreas - va bra dom ÄR!! Fast det var ju inte oväntat förstås. Att de är så lika! Har jag aldrig tänkt på förut, de ser ju ut som syskon. Snygga var dom också! Hans kläder var super. Fast jag har liiiite svårt för gult i tv. På journalistlinjen fick vi minsann lära oss att man ska passa sig för gult framför en kamera. Har INGEN på SVT gått den kursen? Hade varit fräckt att byta plats på färgerna och låtit Andreas ha gul scarf och Carola en orange klänning. Vore snyggt till nya Jennifer Aniston-frillan. Final lär det väl bli. Hoppas jag.

Jag VILL att Carola/Andreas och Sanna går vidare och Ola och nån mer till Andra chansen. Jimmy Jansson, flåt Alexander kanske.

Jag TROR att Ola och Carola/Andreas går till final och att Alexander och Sanna går till Andra chansen. Men med tanke på hur det slutade förra veckan kan ju lika gärna ryska Borkarövarna och brassgänget från Jugoslavien gå till final.

Vi har fått "öronfremmation"

Dottern gallskrek och hade feber hela natten. Låg och knödde på mig som en liten het kamin och vrålade om ont i magen. Igår kväll hade hon ont i örat. "Jag har nog fått öronfremmation" sa hon. Men sen verkade magen störa henne mer. Eftersom hon haft lite magont till och från i några veckor och nu dessutom hade feber tyckte vi att det var bäst att kolla upp saken. Maken bad läkaren kolla i örat också när han ändå var igång. Och jajamensan, någon blindtarmsinflammation var det inte, utan däremot öroninflammation.
- Där ser du att det var öronfremmation, det var ju det jag sa, konstaterade dottern när hon kom från läkarmottagningen. Bara att åka och hämta ut Kåvepenin.

Nu har vi flyttat hem!

Äntligen. Efter fyra veckor gick flyttlasset igår eftermiddag igen. Inte för att badrummen är färdiga - nä, vi har ju med hantverkare att göra! Suck...

Men fint blir det och duktiga är de. Nu är det lite provisorium så de har ställt dit en gammal toastol (eftersom den nya inte hade kommit) och vi får spola medelst en hink vatten. Men det funkar ju! Maken skruvar badrumsinredning för fullt däruppe och jag kanske äntligen kan skärpa till bloggandet litegrann.

Nu väntar jag på en nygammal hallmöbel som jag ska få hittransporterad på nåt sätt. Har tittat ut en SÅÅ snygg men ska jag köpa den krävs nytt golv, nya garderober, fondvägg samt ommålning av kök och hall. Verkar lite pustigt just nu, så jag nöjer mig med att piffa upp hallen med en gammal avlagd byrå som brorsan haft magasinerad i päronens garage.

Vi firar i dagarna två

Mamma fyller år idag, 38 eller nåt (enligt henne själv). Vi började firandet redan igår med jättetrevlig söndagmiddag på restaurang med hela familjen. Mamma fick 60 tulpaner, cult design-grejer (gissa från vem), en spavistelse och lite annat smått och gott.

Ikväll fortsätter firandet. Pappsen står vid spisen och fixar fina middagen. Det är för övrigt ett fasligt firande här vareviga dag. Alltid är det något! Fest varenda dag. Trevligt med storfamilj. Men nu börjar vi längta hem. På fredag har de lovat att ena toan ska vara installerad.

Kraschlandningen slutade med tandläkarbesök

Idag när jag kom till dagis hade lilleman ramlat (kraschat rätt i golvet när han sprang lite för fort med en leksaksbil som åkte iväg). Han hade varit jätteledsen länge och inte velat äta något mellanmål alls. Personalen tyckte att ena framtanden inte såg ut som den brukar men hade inte velat bråka för mycket med honom när han var så ledsen. Jag kom en timme efter fallet, på ordinarie hämtningstid och när jag lyfte upp den lilla överläppen var ju tanden helt intryckt. Betydligt mer än då personalen hade kollat! "Oj, det ser ju mycket värre ut nu" sa fröknarna och gav mig en telefon att ringa till folktandvården med. Vi fick komma med en gång och när vi klev in genom dörren stod två sköterskor och en tandläkare och väntade på oss. Lilleman var rätt skärrad och hade inte sagt ett ljud på hela vägen dit. Men när tandläkaren frågade vad som hänt redogjorde han så duktigt för händelsen.
- Jag ramlade i golvet när jag lekte med en brandbil och den åkte iväg och jag ramlade och det kom blod och jag slog mig här, sa han och pekade på överläppen.
Sedan fick han klättra upp i stolen och provbita på blått papper och bli röntgad och gapa och bita ihop och gapa och bita ihop. Inte ett pip sa han, jätteduktiga killen. Tandläkaren sa att det var en rejäl smäll och att tandköttet var väldigt svullet. Det KAN bli så att tanden blir blåsvart och då måste den dras ut. Men vi väntar en vecka och ska dit igen om åtta dagar. Lilla E gick nöjd därifrån med två nya små ödlor som present för att han varit duktig. De nya husdjuren har redan fått namnen Ebba och Carl-Philip.

Liten framtand intryckt av krasch

RSS 2.0