Stackars olyckliga barn...

Sonen, tre år, ligger i sin säng och är superdupertrött. Men han ska minsann inte somna. Nyss ropade han på mig och lät sååå ynklig. När jag kom in i rummet sa han:
- Du, mamma. Jag vill ju bara vara lycklig. Men jag är inte lycklig.
- Nämen, kära hjärtanes. varför är du inte lycklig då?
- För jag vill faktiskt inte sova.

Tänk så liten och olycklig man kan vara.

Tre bästa

Dagens tre bästa var inte så svårt:

1. Avtackningen på förra jobbet. Fiiiin present (som jag nog ska köpa ett smycke för, jag vill köpa något som jag har kvar för presentkortet)

2. Alla tända ljus överallt. Tände till och med aromalampan med doften "Raspberry cream"

3. ALLRA bäst var morgonen i Prästgården. Jag gick dit med några broschyrer och agendor. Överallt brann blockljus och kandelabrar och det var tänt i den öppna spisen.  Jag fick en kopp kaffe och en ljuvlig smörgås med lufttorkad skinka, brie och pesto. Vilken start på dagen!

Nu har jag gjort det

Kenya - here I come. Flygbiljetterna till Nairobi är bokade. Fick just en bokningsbekräftelse med denna rubrik:

KLM E-TICKET 25 JAN GOTHENBURG GOT AMSTERDAM

Gulp!

Hösten är här

Kallt är det och mörkt börjar det bli. Jag tänder ljus och myser. I helgen SKA följande bli gjort:

- Hallgarderoben ska städas ur och sorteras. Alla urvuxna kläder ska bort, nya ska märkas med namn.

- Toagarderoben ska genomgå samma förvandling som den i hallen.

- Toaletterna ska städas och skuras.ljus

Avtackad

Så har man då blivit avtackad från sitt förra jobb - som jag egentligen faktiskt slutade först idag. Det hölls ett fint tal, jag fick en vacker höstig blombukett och presentkort i stadens butiker. Riktigt trevligt. God tårta fick vi också. Särskilt sorgligt var det dock inte (om än lite rörande), eftersom jag inte jobbat där på ett halvår (kändes konstigare att gå ut genom dörren förra gången) och eftersom jag vet att jag ändå kommer att träffa alla i olika sammanhang ändå. Jag är ju trots allt kvar i stan och kommer säkert att ha med en del av de gamla kollegorna att göra i olika sammanhang.

Fast jag borde egentligen gå dit lite oftare och ta en kopp kaffe med dem för det är ju kul att träffa alla!

bukett
blomma2blomma1

Just en snygg inredningsblogg

Denna blogg handlar om familjeliv, mat, resor och inredning. Heter det i underrubriken. Jojo. De två första kan man möjligen hålla med om. Värre är det med de två sista.

Resor går väl sådär. Fast idag ska jag åka till Månstad! Återkommer med en reseskildring därifrån senare.

Inredning...suck. Ja, vi har faktiskt köpt en hel badrumsinredning till vårt badrum på övervåningen. Står i garaget i väntan på ommålning. Vi har också köpt helt ny iredning till sonens rum. Står också i garaget i väntan på att rummet målas om. Och så har vi köpt en hörnbadkar till badrummet nere. Gissa var det står! Rätt! I garaget - i väntan på hantverkare. I garaget står för övrigt också halva brorsans bohag - i väntan på att hans husbygge blir färdigt.

Det är nästan frost på nätterna nu. Dagens fråga: VAR SKA BILEN STÅ???

Busstur åt bägge håll

Idag blev det busstur med pensionärer istället för något av de andra jobben. Och nu är jag hemma och vänder - ikväll ska vi ut och lära oss en ny busstur, några av guiderna. Det kokades nämligen ihop en ny tur före sommaren och vips hade vår suveräne bokningskille sålt in den till några sällskap. Jag lär inte hinna med någon sådan i höst men nu har han ju redan börja sälja in nästa års turer så det är väl lika bra att jag lär mig den. Det går nämligen åt ett helt annat håll än den jag är van vid så jag får läsa in mig på en hel del fakta.

Dottern åkte just till stallet med en kompis.
- Öh, du, jag sticker ut till stallet och rider lite.
- Eh...jaha...är du hemma till middagen?

Det låter som hon är 13. Men hon har ännu inte fyllt fem. Det ska böjas i tid, det som krokigt ska bli.

Hur kan saker och ting bara försvinna?

Alltså...det är märkligt. Dotterns axelstöd till fiolen är spårlöst borta. Lite trist eftersom hon fick fiolen i fredags. På mindre än en vecka har det lyckats komma bort. Saken var den att hon inte har använt axelstödet eftersom det passar tre fiolstorlekar och vi inte lyckats ställa in det ordentligt. Men idag ska vi till fiolfröken och tänkte be om hjälp då. Och nu hittar vi det inte. Det är fullständigt borta. I lådan ligger hennes gamla stöd till den lilla felan som i och för sig fungerar men vi ville ju ha det nya fina! Vi har vänt upp och ner på hela huset, både igår kväll och i morse. Morgonen slutade för övrigt med att jag fick ett fullständigt frispel på röran i detta hus och tog mitt pick och pack och åkte till jobbet. Kvar i hallen stod arg man och två skrikande barn.

Det enda som var lugnt och tyst var det förgrymmade axelstödet. Axelstöd, hallå? Kom fram!

Jag har fått foglossning

...eller vad det nu är. Antingen kan man ha foglossning utan att vara gravid eller så är jag väl ett medicinskt under. Kanske kan man åka runt och visa upp mig på läkarkongresser runtom i världen. Eller så är det något annat som har hänt. Ont i bäckenet har jag i alla fall. Kan inte lyfta fötterna, än mindre gå i trappor. Konstigt är det...

Fiolen har vuxit!

Eller rättare sagt: flickan har vuxit. Och sextondelsfiolen var plötsligt för liten. Så det blev till att beställa en ny. Idag anlände den. En tiondelsfiol med RIKTIGT axelstöd och tjusig ljusblå sammetsinredning i lådan. Det blir något det, att spela på för Kronprinsessan om några veckor.

fiolflickaKlara spelar
fiolenfiollåda

Idag kom belöningen

Lilla E hade förhandlat med Tomten. Jojo. Förra fredagen skickades napparna. Idag hade Tomten fixat färdigt med belöningen: en fyrhjuling. Gissa om lilleman var tuff och lycklig när han körde iväg på premiärturen.

Liten man på fyrhjuling


Glass i stora lass

Faster fick hämta damerna idag. Det körde ihop sig för brorsan. Och i värmen var jag käck och öppnade glasscafé. Fyra lystna kunder (utan pengar) stod i kö innan caféet ens hade hunnit öppna. Men som öppningserbjudande var glassen gratis. Och serverades med maränger, rosa och lila sockerhjärtan och rosa strössel.

erikglassAgnesglass
glassfat
ebbaglassklaraglass

Jag saknar fredagskänslan

En nackdel med att har olika jobb och delvis vara sin egen är att fredagskänslan liksom har försvunnit. Jag har alltid lite att jobba med när tid ges. Jag kan inte bara åka hem på fredag eftermiddag och känna att nu ska jag inte tillbaka till jobbet förrän på måndag. Om jag vore en strukturerad människa kunde jag ju schemalägga mig själv på det viset så att jag ändå tog ledigt över helgen så att säga. Men nu är jag ju inte det...

Och så tre...

Då kör vi:

1. Dotterns nya kläder och skor. Idag kom kollegan Å med en kasse flickkläder i lilla K:s storlek. Och en vinterkappa. Och en kasse skor och stövlar. Och igår kom kollegan B med en kasse skor till ungarna. Tala om löneförmån... Tösen blev alldeles överlycklig och provade sig igenom hela sin nya garderob.

2. Mitt nya köksfönster. Man får lust att boa så här när hösten närmar sig.

3. Tryffellyxen till kvällskaffet. Ska jag nog unna mig lite oftare.

Vardagslyx

Jag överraskade maken idag. Till kvällscappuccinon serverades handgjorda belgiska tryfflar med smakerna tiramisu, champagne och jordgubb/chili. Så ljuvligt lyxigt en torsdagkväll.

vardagslyx

Det här fick jag till middag

maten

Det märks att maken är hemma igen. Ikväll vankades det färsk fylld pasta med lövbiff, tomatfiléer och basilika. Fråga mig inte om receptet för det finns som vanligt inget.

Ett nytt köksfönster

Jag shoppade loss lite på hemvägen från jobbet - med ungarna i bilen. Fort gick det men fint blev det.
fönster
myrtblomljus

Ett hus blir till

Efter dagis tog vi en sväng till brorsan och hans husbygge. Oj, vad det går undan. De började i förrgår. Idag höll de på med taket. Jag fick en rundvandring i vardagsrum, kök, sovrum, flickornas rum, tvättstugan etc. Fast dotterns kommentar när vi klev ur bilen var obetalbar:
- Men där kan dom väl inte bo. Det är ju hål överallt!
andyhuset

Och så dagens tre bästa

Idag var det lätt:

1. Maken kom hem, efter utlandsresa.

2. Massage hos K! Ont gör det men bra blir det.

3. Övning i kyrkan med kompis Å och kantor G. Vi ska ha musikgudstjänst på tisdag. Det är så KUUUL att sjunga. Och Å och jag funkar så bra ihop röstmässigt att vi aldrig vill sluta. Vi pratar om att spela in en liten cd, bara för vårt eget höga nöjes skull. Nåt ska vi ju ha när vi sitter på hemmet. Och det vore kul att höra hur det låter.

Pappa är hemma igen

Maken kom hem från Tyskland idag. Han skulle hämta barnen eftersom jag var inbokad i kyrkan. Det var sagt att han skulle ta taxi till kyrkan från flygplatsen, hämta bilnycklar och bil hos mig och så hämta ungarna. Men planet var försenat och taxin, som passerade dagis, visade sig ha bilkuddar. Så i eftermiddags svängde en taxi upp på gårdsplanen på dagis. Ungarna blev helt förstenade och sa inte ett ljud på flera minuter. De klättrade tyst in i taxin och satte sig. Men när de sedan klev in i kyrkan hördes "VI HAR ÅKT TAXI FRÅN DAGIS". Så det var visst stort...

Pappa hade köpt presenter i form av godis. En lastbil med kolor och en barbie-väska med minigodis i läppstift- puder - och nagellacksform. Han ställde upp båda presenterna på golvet och lät barnen välja. Gissa EN GÅNG vem som tog vad. Den som inte kan gissa får svaret på bilderna nedan.

bilgodisrosagodis

Vem är det som är mamma här egentligen?

Morgondiskussion i hemmet. Scenen utspelar sig i föräldrasovrummet. Mamman har just klätt på sig. Dotter, snart fem år, träder in:
Dottern: Ska du ha jeans idag mamma?
Mamma: Ja, jag tänkte det.
Dottern: jaha....jeans...och en brun tröja?
Mamma: Ja...vadå då?
Dottern: Ska du inte till jobbet idag eller?
Mamma: Eh...jo....??
Dottern: I jeans...och en BRUN tröja?
Mamma: Men vadå? Det duger väl? Och den här tröjan är faktiskt fin, det är många som har sagt det.
Dottern: Jaha ja....
Mamma: Vadå, tycker du inte att jag ska ha det här på mig?
Dottern: Jojo...ha vad du vill. Men SNYGGT är det ju inte.


Och jag som trodde att såna här diskussioner skulle dröja åtminstone tio år till.... Dottern hade förmodligen hellre sett mamma i rosa prinsessklänning och strassmycken en tisdagmorgon.

Tre bästa

Det är svårt att komma på tre bästa för dagen. Nu är det så mycket vardag att det liksom är klurigt att hitta glädjeämnen (fast världen är säkert full av dem, det är väl jag som är blind). Men jag gör väl ett försök:

1. Jag har fått ihop ett hyggligt schema på jobbet, fram till påsk.

2. De nya ljusstakarna med doftljus från IKEA. De lyser så fint denna blåsiga förhöstkväll.

3. Sagomyset med barnen i dubbelsängen. Vi läste sju sagor. Ungarna kom i säng en halvtimme senare än jag hade tänkt, men vad gör det?

Ajaj, huvudvärk

Jag satte igång att lägga schemat från 1 december till och med mars. Sen fick jag så ont i huvudet att jag fick gå och ta en Ipren och sätta på kaffet. Det är alldeles för många helger och alldeles för lite personal. 1:a advent borde ligga i oktober, 3:e advent i november och sedan kunde julen komma. Och så påsk fram i mars. Då kunde man kanske få ihop det lite humant.

Eller ännu hellre: slå ihop Palmsöndagen med 1:a advent. Det bygger ju ändå på samma text. Varför har ingen kommit på det tidigare? Fast det kanske skulle bli lite konstigt.

Heldagsutflykt

Idag har jag guidat värmländska pensionärer runt sjön. Jättetrevligt! Tacksamt gäng som tyckte att allt var genomtrevligt och intressant och vackert. Kul med såna jobb! Det blev för övrigt firman hela dagen idag. När barnen var hämtade och lekta med och badade och nyätna jobbade jag mig igenom hela Bolibompa. Sedan hade vi sagomys i sängen. Och nu har båda juvelerna slocknat och jag fortsätter jobba med mitt lilla projekt.

Och så har jag registrerat mig på arbetsrättskursen. Och beställt kurslitteratur. Gulp!!!

Stadsvandringar i dagarna två

Nu har vi genomfört stadsvandringarna. Uppemot 300 pers eller så har vandrat genom vår stad med oss guider som ciceroner. Dottern och kusinerna var med, utspökade till lortiga fattighjon. Och de skötte sig exemplariskt och fick jättemycket beröm. Kul att det blev så himla bra och att det kom så mycket folk.

Nappavgiftningen gick över förväntan

Vi var lite bekymrade över hur det skulle gå, när vår lille nappknarkare till slut skickade napparna till Tomten i fredags. Men till vår stora förvåning gick ungen och lade sig, sjöng sig igenom några skivor med barnvisor - och somnade. Första natten vaknade han två gånger, men ena gången var han törstig och andra gången ville han ha hjälp att få på sig täcket. Nappen frågade han inte ens efter! Och lördagnatten sov han hela natten, som han brukar, fast UTAN napp.

Jag som hade väntat mig att få sitta uppe två hela nätter och höra ungen illvråla.

Nu har vi ingen liten bebis längre

Lilla E har blivit stor. Napparna är borta. När man fyller tre år får man inte längre ha napp i den här familjen. Lilla E fyllde för några veckor sedan och sedan har olika omständigheter gjort att det inte passat att skicka bort dem. Vi ville ha en helg och vi behövde vara hemma. Idag infann sig den magiska fredagen. Napparna samlades in, lades i ett stort kuvert med adress Till Tomten. E fick själv gå in och köpa frimärken, klistra på och lägga brevet på gula lådan. Sedan vinkade vi hejdå till nappisarna. Nu återstår bara själva sovningen. Han ligger och tjoar och snackar i sin säng och lyssnar lite på Pippi Långstrump. Men han illvrålar inte i alla fall. Än så länge.
napparbrevpojke


Lite gåshud så här på morgonkvisten...

Se, lyssna och njut:
http://flimmr.se/2007/06/11/en-ny-sjarna-ar-fodd/


Lite kortmakeri på kvällskvisten

Ungarna slocknade kvart i sju. Så jag scrappade några kort i all hast. Så här blev det. Klicka på bilderna om du vill se korten i större storlek. Klicka igen när du vill stänga ner bilden.

Och så tre bästa...

Dagens tre bästa blir:

1. Den lediga eftermiddagen. Det var ju en välgärning att dagis var stängt. Jag fick en helt extra eftermiddag med mina barn! Eller ja, i alla fall Prinsen. Sessan var ju hos en kompis.

2. Dumlemuffinsarna - livsfarligt goda!

3. Min mamma - som rycktes ur sängen i morse och fick ta hand om mina barn.

Maskrosbarn

Jag fick en bukett blommor idag. Rosor. Att det var maskrosor och att sådana anses vara ogräs spelar mindre roll. Jag fick dem av min dotter - Blomsterflickan.

maskros1
maskros2maskros3

Dumlemuffins med vaniljströssel

På min förra blogg fick jag ett ljuvligt recept av en annan bloggare. Dumlemuffins med vaniljströssel. För några dagar sedan köpte jag en påse Dumlekolor som legat och väntat i skafferiet. Och så blev det ju då en ledig eftermiddag. Dottern ville till en kompis och sonen hade ingen riktig leklust. Så vi slog på stort och bakade, han och jag. Och kolla så smaskiga de ser ut!

dumle

Här följer receptet (helt fräckt snott från Linda)


DumleMuffins Med Vaniljströssel

2 dl strösocker
125 g margarin
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
4 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl mjölk
14 st Dumle-kolor

Vaniljströssel
1 dl vetemjöl
3/4 dl socker
2 tsk vaniljsocker
50 g smält smör


Sätt ugnen på 225°C. Vispa socker och matfett poröst, tillsätt äggen ett i taget under omrörning. Blanda vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl. Rör ner mjölblandningen samt mjölk, blanda till en smet. Fyll muffinsformarna till hälften med smeten, lägg en Dumle-kola i vardera muffinsform. Blanda alla ingredienser till strösslet och strö detta över muffinssmeten i formarna. Grädda mitt i ugnen ca 15 min

Ledig eftermiddag

Kvart över sju i morse ringde maken:
- Du...när öppnar dagis?
Han stod utanför dagisporten med två ungar.

Och jag tänkte efter. Och sa:
- Eh...är det redan 16 augusti. Då...har dom nog stängt för planering idag ja...

Maken skulle på ledningsmöte. Själv hade jag personalmöte och sedan en del annonser som skulle göras och skickas. Och jag som ALLTID tar med mig datorn hem hade av någon anledning lämnat kvar den på jobbet. Som tur var så var mamma hemma den här veckan - av en händelse! Så jag ringde och väckte henne. Hon hoppade in som dagmamma på förmiddagen och jag kompade ut vid lunch. Men en ledig eftermiddag gör ju inte direkt ont.

Dagens tre bästa

1. Massagen - mina axlar har fått nog. Den ergonomiska lösningen på jobbet.

2. Ny dator - jag beklagade mig för min chef över att jag fått problem med axlarna och vips hade han beställt offert på ny dator, ny skärm, bett mig kolla på andra hjälpmedel samt funderat ut en lösning på mer utrymme för mig.
 
3. Det ser ut som om jag kunde få åka till Kenya i januari. Fick preliminära uppgifter idag. Maken har sagt ja, mamma har lovat rycka in de veckor jag blir borta. Och kompis A funderar på att hänga på. Hoppas hoppas hoppas att det blir av nu bara.

Det bidde inga muffins

305976-4




305976-3




Jag närde en dröm att baka blåbärsmuffins på egenodlade bär. Men vi lyckas inte få ihop tillräckligt många samtidigt så det räcker till en sats. Förresten är de så goda att äta som de är. Muffins kan man ju lika gärna baka på frysta bär. Intalar sig den trötta småbarnsmamman.

DET TAR SIN TID

Man kan lägga hur många timmar som helst på bloggens design, har jag upptäckt. Särskilt om man som jag inte är superhaj på kodningarna. Eftersom jag inte har obegränsat med tid får det duga så här så länge. Bilden i sidhuvudet (stenarna) är tagen på min favoritplats: Olofsbo.

Men bli inte förvånad om bloggen ändrar utseende allteftersom.

Välkommen till min nya blogg!

Varför en ny blogg? Vad var det för fel på den förra?

Ja, ni som känner mig vet att jag kommer från en annan blogg som jag alltså bestämt mig för att byta ut. Det finns några olika skäl till det och är något jag funderat på ett tag. Det som gjorde att jag till slut bestämde mig var en diskussion med en kompis om säkerhet på nätet. Efter det började jag tänka alltmer på det. Och den som tänker för mycket kan lätt bli paranoid. Eftersom alla i världen inte har ett lika gott hjärta som du och jag har jag alltså bestämt mig för ett lite mer anonymt upplägg. Bilder kommer att förekomma men inga andra namn än mitt eget. När det gäller barnen, som är ett kärt bloggämne för mig, är det ju allom bekant att kärt barn har många namn - så även mina båda telningar. Tösabiten och Lilleman, Bettan och Filemon, Ettan och Tvåan, Storasyster och Lillebror...ja, de kommer säkert att kallas olika saker här på bloggen, precis som i verkliga livet. Maken får väl helt enkelt heta, ja, Maken.

Hoppas att du vill följa livet hos oss.

/Anna


RSS 2.0