Lycka är...

...att sitta på trappan och äta pizza. När mamma och pappa har fått för sig att bygga ny balkong ocn ny uteplats och rivit bort halva baksidan får man hålla till godo med framsidan.


I egen täppa

Jag skulle inte förkultivera i år. Men så fick jag för mig att det var så käckt att göra krukor av tidningspapper - bara att gräva ner i jorden sedan ju! Så det blev lite sådd i alla fall. Nu är de små plantorna omskolade till alldeles egna små tidningskrukor. Får väl se om jag lyckas hålla liv i dem länge nog för att gräva ner dem i rabatterna.Majsans nya cykelBlocket är bra. Vi kom på att Majsan blivit för stor för sin cykel. Så jag gick och kollade Blocket och hittade en i vår stad. Det visade sig att cykeln fanns tre minuters promenad härifrån. Majsan tog med sig pappa och kontanter och promenerade dit. Sedan cyklade hon hem på sin nya cykel!

Utflykt till Mårdaklev

Här är det fullt upp, så mycket bloggande blir det inte. Inom ramen för kyrkprojektet var jag i Mårdaklev och träffade trevliga engagerade människor häromdagen. Det var roligt, för oj vad mycket det fanns att titta på där. Kameran gick varm. Här är ett urval av de bilder jag hade med mig hem.


Gästgiveriet gästades förstås.


Det här rummet finns  1600-talsbyggnaden intill gästgiveriet.


I hembygdsgården finns mycket spännande. Bland annat gamla kassaböcker!


Och en fantastisk "spritprovarlåda" med starka rusdrycker i miniformat.


I huset intill finns den gamla handelsboden, en så mysig gammal affär!


Där säljs fortfarande karameller i strut. Några strutar stod färdigrullade, redo för nästa kund.


På övervåningen finns gamla verktyg och dessutom ett helt litet toffelmakeri. Vad sägs om denna jättetoffel?!


Givetvis besöktes också kyrkan där jag fick en guidad specialvisning.


Dopfatet som tillhör den gamla dopfunten.

Givetvis finns massor av fina föremål från alla byggnaderna men allt går inte att visa här. Ni får väl helt enkelt åka dit istället. I juli öppnar de för allmänheten (fast gästgiveriet är öppet året om!)


Det är MYCKET nu

Jag måste verkligen lära mig att säga nej! Jag tycker att jag planerar så bra. Att boka in några bussturer i maj när det är februari, det är väl inga problem. En helg i medeltidsborgen kan jag väl ta. Och visst kan jag skriva lite frilansgrejer till sommarbilagorna. Församlingstidningarna kommer ju var tredje månad och det vet jag ju på förhand, no problems.

Kruxet är att när allting sedan ska göras SAMTIDIGT, då blir det lätt hektiskt! Tur att jag bara gör sådant som är riktigt roligt, för då går det ju trots allt mycket lättare. Men det ska bli skönt med lite semester i slutet av månaden!

Idag har jag gjort klart två församlingstidningar. Det kräver mycket jobb men också att jag får träffa väldigt spännande människor. Inför dessa nummer har jag bland annat intervjuat biskopen, träffat fyra härliga, frimodiga konfirmander och gjort ett reportage om en tjej som haft en hjärntumör. Starka berättelser!

Imorgon bär det iväg till en by på förmiddagen för kyrkturismprojektets räkning. Ska träffa en gästgivare, en föreningsmänniska och en representant från kyrkan. Och på eftermiddagen har jag bokat två intervjuer för ännu en sommarbilaga. Den tidigare bilagan landade förresten i brevlådan idag, känns som jag skrivit halva tidningen, haha. Oj, vad de hade dragit på grejerna!

I helgen jobbar jag båda dagarna i medeltidsborgen. Så om jag hinner inte blogga så vet ni var ni hittar mig, haha!
Majsan har blivit med blogg

Majsan har efter att ha bedrivit övertalningskampanj ett tag fått skaffa en egen blogg. Vi ser det som ett litet utbildningsprojekt i webb-vett och etikett. Hon har en fotoblogg eftersom hon gillar att fotografera med sin lilla kamera. Nu önskar hon sig en systemkamera men vi får väl se hur det blir med den saken.

Ni hittar henne här.

Skriv gärna en kommentar så blir hon jätteglad.

Fotbollspremiär

Lilleman spelade poolspel i fotboll på vår nya fina fotbollsanläggning i lördags. Det var första matcherna i hans snart åttaåriga liv och det var förstås stort. Han gav allt - och mamma fotade såklart! Här är några av bilderna.


Djurparkspremiär

Oj, vad det har varit dåligt med bloggande på sista tiden. Ni får besöka matbloggen istället, där är vi LITE flitigare.

Full fart som vanligt. För ett par veckor sedan var vi i djurparken för första gången i år. Köpte lejonkort till allihop så vi kan gå dit många gånger (brukar bli jätteofta...eller inte, haha).

Lilla helgbarnet var med också och blev förtjust framförallt i aporna. I aphuset var vi en lååång stund och satt på bänkarna och tittade. Rena rama superunderhållningen! Dessutom hade de fått yttepyttesmå apbebisar. En av dem syns på bilden nedan, så liten och ny att den inte fått ansiktshår!RSS 2.0